Iwonko i Twój ogródek z czasem dojrzeje tylko potrzeba czasu.Fajnie opisałaś ogród Makkasi
Chwastnicę też miałam,świetnie usuwa się ją widelcem.Ty chyba tez tak ją usuwałaś.U mnie panoszy się gwiazdnica,przydałyby się kury od sąsiada
Sebek, rozumiem, że o fotki pytasz?
Kasia jest fajną kobietką, ale wcześniej nigdzie nie widziałam, by ujawniała się na fotkach. Widziałyśmy się po raz pierwszy, same przejęte spotkaniem, jak małolaty. Specjalnie nie brałam aparatu, by Kasi nie wystraszyć. Kasia sama robi cudne fotki Makowa, więc nie sądzę, bym moim spojrzeniem coś więcej wniosła, choć ja bym chętnie cyknęła fotkę z paleciaka i ujęła spojrzeniem cały ogród Urzekła mnie rabata przy kąciku wypoczynkowym z tulipanami i czosnkami w kolorach: czarny, biały, fiolet. I wielka ściana bluszczu. Nikt takiej nie ma. Tylko w Makowie taką widziałam. Kasia chyba ją kiedyś pokazywała
Następnym razem będziemy odważniejsze
Kasia zaprosiła mnie po odbiór hosty. Ale przy okazji zaplątały się mi w łapki także trawki Już siedzą u mnie na rabatach
Przy okazji prośba do Kasi o nazwy, bo z wrażenia zapomniałam
Tworzy się hostowisko
I nie mogłam się napatrzeć na kulki bukszpanowe. Były też takie, których bym nie była w stanie objąć. Wielkie, soczyste kule
Aniu, wiem, że dojrzeje. Zdaję sobie sprawę, że niemal od nowa go zakładam.
Jednak jak widzę dojrzałe ogrody, to czasami żałuję, ze niektóre decyzje były podjęte tak późno.
Ogrody Ewy bacowej i Makkasi widzieliśmy na żywo. I jest co podziwiać. Człowiek w pewnym wieku zaczyna liczyć czas, ile przed nim zostało, a to nigdy nie jest pewne Chciałoby się doczekać wielu rzeczy i nie wiemy, czy nam jest to dane. Przez to się czasem spieszymy i jesteśmy niecierpliwi
Pamiętacie wielkanocne jaja? Zmieniły swoją funkcję. Wystarczyło położyć na żwirku odwrócone do góry nogami
Przymierzaliśmy dziś ławkę. Fajne miejsce. Widać z niej wiele zakątkó ogrodowych.Muszę tam wyżwirować pod ławką kawałeczek
Rabatki uporządkowane. Tulipany przycięte, dosadziłam werbenę i stipę. Teraz będę czekać na jeżówki w stipie
Brakuje miskantów w berberysach, ale berberysy pięknie się rozrosły i ładnie świecą
Jakiś czas temu wyszkoliła mnie Kasia Bawarka. Ona w te klocki dobra jest. Ale o fusach z kawy nie wiedziałam. Kawę piję codziennie więc będzie gruuubo.
Ania Anna i Ogród ... i ciągłe poszukiwania własnego idealnego raju:)