Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogródek Iwony II

Ogródek Iwony II

Dominika11 10:56, 08 cze 2016

Iwonko bajecznie jest u ciebie
pozdrawiam
LyraBea 10:56, 08 cze 2016

Iwk4 napisał(a)
Jeszcze zeszyty sprawdzam ...
Poczytałam trochę forum, wieczorem popieliłam trochę warzywnik, w dzień za gorąco było. Przerwałam buraczki i ugotowałam botwinkę, wyrwałam koperek, muszę pokroić i zamrozić i wysiać następny...
Pozachwycałam się ogrodowym kwieciem...
Uwielbiam naparstnice, kwitną teraz.
U Ren białe wystają zza hortensji.
Ciekawa jestem, czy jakbym oddzieliła białą, to czy z nasionek też będą białe?

Naparstnice towarzyszą mi w ogrodzie od kiedy pamiętam. Pierwsze zasialy się same (tak jak moje pełne maki)i już ich nigdy nie wyprosiłam z ogrodu. Do nowego przeprowadziły się ze mną same w hostach, tujach i innych przesadzanych większych okazach i też zawsze dla nich będzie miejsce.
Moje spostrzeżenia są takie, że nie jest możliwe wyselekcjonowanie jednego koloru (mnie się nie udało). Chyba zachodzi prawidłowość, że jak jednego roku białe, to drugiego wybarwiają się dzieci na inny kolor. Dlatego zawsze z ciekawością obserwuję, co też danego roku się mi wykluje
Ciekawa jestem, czy Tobie się uda kolor wyłapać jaki chcesz

A tak w ogóle, wczoraj w nocy wchodzę sobie na Ogrodowisko do poduszki i myślę sobie, co tam Iwonka porabia...Nie zawiodłam się. Buszowałaś po Ogrodowisku i jak tu nie uśmiechnąć się znad kołdry, wyobrażając sobie Ciebie...Pod kołdrą?
Mirka 11:06, 08 cze 2016

Beata z naparstnicami mam to samo w zeszłym roku miałam różowe i kremowe a w tym tylko białe któtych nie siałam.
mirkaka 12:13, 08 cze 2016

Iwonko, dziękuję za zaproszenie, jeśli nic nie wypadnie niespodziewanego to będziemy Bardzo jestem ciekawa Twojego ogrodu na żywo.
Mój krwawnik jakiś dziwny jest, nie ma jeszcze pędów kwiatowych, chyba jest późniejszy. Piękne zdjęcie zrobiłaś naparstnic z tłem z przymiotna, bo to chyba ono tam rośnie.
Iwk4 19:09, 08 cze 2016

Luki napisał(a)
Rh to na pewno na imprezie był i pomieszało mu się
U mnie też wszystko w słońcu i codziennie na róże patrzę, "a może ot dziś" i tak od tygodnia

Łuki, pomieszało się. I to jak
Nova Zembla DZISIAJ !!! :

Tez codziennie wyglądałam, ze może dziś, może jutro, a on mi taki numer wyciął. Cały miesiąc urlopował.

Tak więc nie podglądaj róż, bo też ci na urlop pójdą
Iwk4 19:20, 08 cze 2016

makkasia napisał(a)

Tak to już z różami jest, ze niby już, już ...a pączki jak zaklęte. Aż przychodzi dzień i ruszają a nas zwala z nóg

Dokładnie. ND już bardzo długo w pąkach i nic. Bonica ją chyba dogoni. Tylko te cholerne mszyce
Dziś chciałam pryskać, to wieje, jak na Uralu...
Tak przy okazji róż. Co gryzie moją MW?

Iwk4 19:31, 08 cze 2016

Kasiu, Beatko, co do kolorów, panowie inaczej postrzegają kolory. Jak to Anusi eM powiedział: są dwa. Ładny i brzydki.
Sebek kiedyś podał jeszcze jeden, ale nie pamiętam

A, i Zbyszek twierdzi, ze biały i czarny to nie kolor. Szkoda, bo ja lubię

Iwk4 19:35, 08 cze 2016

olga80 napisał(a)
Iwonko nadrobiłam zaległości u Ciebie zdjęć mam niedosyt choć 5 razy już oglądałam. Szkoda,że Ewa Bacowa nie ma swojego wątku jest co podziwiać.Twój ogród też zachwyca i za każdym razem mam wrażenie,że widzę coś nowego. Muszę zapisać się do Twojej klasy aby na wycieczki z Tobą jeździć

Tereniu, ty też widzisz ciągle coś nowego? Zaczynam się zastanawiać, czy ten ogród jest spójny... I nie wiem... Ale będą jeszcze przeróbki. Margerytki muszę przesadzić w inne miejsce. Są cudne, uwielbiam je, ale z przymiotnem kwitną w tym samym czasie i dają słaby kontrast.

Mam nawet koncepcję, ale to jesienią będzie

Klasę mam malutką. Tylko jedenaście. I niech tak zostanie. No, 12 może być. W przyszłym roku będzie
Iwk4 19:37, 08 cze 2016

Rumianka napisał(a)
Ja też kcem być w tej klasie...znajdzie się jeszcze miejsce..?

Kacha123 19:39, 08 cze 2016

Cuda, cudeńka u Ciebie.
Ja jestem rozczarowana zeszłorocznym krwawnikiem. Porosły okropne krzaki, które kładą się po deszczu. Rozważam pożegnanie...