Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogródek Iwony II

Ogródek Iwony II

Iwk4 17:21, 07 paź 2016

Anusia napisał(a)
...

Ogród prezentuje się wyśmienicie, nawet jesienią, nie narzekaj. Tyle kolorów i róże, które jeszcze kwitną podobnie jak mój chopin.

Aniu, twój Chopin jest zaskakujący. Na żywo nie widziałam go chyba, ale na fotkach w innych ogrodach jest mało ciekawy. U ciebie śliczny.

Na ogród nie narzekam, to byłby grzech. Jak patrzę na moje rabatki, cieszę się, że tak wszystko wygląda, choć jeszcze kilka szlifów będzie
I wszystko za sprawą bycia na forum.
Choć do konkursu bym stawać nie chciała. Jest trochę tych najładniejszych
Ale nie o to chodzi, by mieć naj, lecz by mieć wkoło siebie to, co się lubi, co porankiem sprawia, że się uśmiechamy, że gdy wyglądamy przez okno, bo zimno, mokro i wieje - widzimy kolory, kwiaty, trawki i wszystko nas zachwyca, nawet w takie brzydkie dni, jak teraz.
By móc wypić kawkę na tarasie, kiedy świeci słoneczko

Aniu, buziaki
jolanka 17:22, 07 paź 2016

Iwono, nie mam ostatnio czasu na O. ale dolatuję, podglądam na szybko, może jakoś sie to unormuje Wkleilas u mnie link do jakiegoś zdjęcia Danusi z dereniami ale sie nie otwiera Chetnie zobaczylabym, co mialas na mysli Plizzz
Iwk4 17:27, 07 paź 2016

Malgosik napisał(a)

przebarwienie faktycznie piękne
a co do monologu to nie możesz narzekać
zawsze ktoś się odezwie
a ci co nie piszą, oglądają i przyswajają
ładne kolory U Ciebie

Małgoś, chyba masz rację
Zawsze mi brakowało twojego głosu rozsądku, jak cię nie było tu
Iwk4 17:33, 07 paź 2016

jolanka napisał(a)
Iwono, nie mam ostatnio czasu na O. ale dolatuję, podglądam na szybko, może jakoś sie to unormuje Wkleilas u mnie link do jakiegoś zdjęcia Danusi z dereniami ale sie nie otwiera Chetnie zobaczylabym, co mialas na mysli Plizzz

Jolu, byłam i poprawiąłm. Pierwszy link był do folderu ukrytego, dlatego nie chciał sie otworzyć. Teraz już powinien
Iwk4 17:42, 07 paź 2016

AgataP napisał(a)

...
Poza tym jesiennie masz cudownie w ogrodzie, piękne trawy, zestawienia kolorystyczne... to u Ciebie wypatrzyłam piękną molinię variegatę i teraz też ją wypatrzyłam, jak słonko ją prześwietla.

Więc nie mów że prowadzisz monolog, bo dużo osób zagląda choć nie pisze.
A ja w ogrodzie często gadam do siebie, no ale wiem że rośliny mnie wtedy słuchają Buziaki i jeszcze raz dzięki za opisanie ogrodzenia

Agatko, nooo w ogrodzie jest ok
Molinia mnie też zachwyca. ładnie teraz sie przebarwia
Rok temu ją dostałąm od Rwy wiosną, w pierwszym roku byłą mniejsza, ale wiadomo, wszystko potrzebuje czasu. I myślałam, by wiosną ją podzielić, ale skoro dostałam rozplenice, to już nie muszę dzielić molinii na nowe miejsce. Niech dalej rośnie. I nabiera masy. Pięknie świeci na rabacie

A roślinki lubią, gdy do nich się gada
Iwk4 17:47, 07 paź 2016

Basilikum napisał(a)

jak piszesz o porze o ktorej ja spie to nie dam rady dialogowac
jesien u Ciebie juz na calego rozplenice Ci slicznie urosly, az sie wierzyc nie chce ze z nasionka

Z zatokami sobie radze, mam dosc dobry lek i jak szybko nim zadzialam to i efekty szybkie. Juz chyba zdowa jestem zostalam w domu, by juz calkiem sie doleczyc.

Iza, nie pomyślałąm, że większość śpi
Masz rację, nocny Marek ze mnie. Jak Zbyszek jest w domu, on szybko chodzi spać i nie lubi, jak ja długo siedzę. A ja grzecznie idę do łożka wcześniej, potem o północy się budzę i świecę pod kołdrą telefonem, bo spać nie mogę

Wtedy on mówi, że dzieci z tymi telefonami tak po mnie mają

Dobrze, że o zdrówko dbasz.
Ja byłam u lekarza kilka dni temu, bo miałam problem z nogami, lekarz chyba postawił dobrą diagnozę, dostałam leki, śmiał się, jak się pytałam, czy muszę wszystko wziąć. No, ale po dwóch dawkach widzę poprawę.
AgataP 17:48, 07 paź 2016

Iwk4 napisał(a)

Choć do konkursu bym stawać nie chciała. Jest trochę tych najładniejszych
Ale nie o to chodzi, by mieć naj, lecz by mieć wkoło siebie to, co się lubi, co porankiem sprawia, że się uśmiechamy, że gdy wyglądamy przez okno, bo zimno, mokro i wieje - widzimy kolory, kwiaty, trawki i wszystko nas zachwyca, nawet w takie brzydkie dni, jak teraz.
By móc wypić kawkę na tarasie, kiedy świeci słoneczko

Aniu, buziaki

Iwonka zgadzam się z Tobą w zupełności i podpisuję się pod każdym słowem
Iwk4 17:49, 07 paź 2016

Basilikum napisał(a)
a prezent super bedzie z nia ladnie w tym miejscu

Wiosną rabatkę wykończymy i zdecyduję, co dosadzić do rozplenicy. Potrzebuję jeszcze choć jedną wyższą trawkę tam: albo trzcinnik, albo gracilimus.
Basilikum 17:54, 07 paź 2016

Iwk4 napisał(a)

Iza, nie pomyślałąm, że większość śpi
Masz rację, nocny Marek ze mnie. Jak Zbyszek jest w domu, on szybko chodzi spać i nie lubi, jak ja długo siedzę. A ja grzecznie idę do łożka wcześniej, potem o północy się budzę i świecę pod kołdrą telefonem, bo spać nie mogę

Wtedy on mówi, że dzieci z tymi telefonami tak po mnie mają

Dobrze, że o zdrówko dbasz.
Ja byłam u lekarza kilka dni temu, bo miałam problem z nogami, lekarz chyba postawił dobrą diagnozę, dostałam leki, śmiał się, jak się pytałam, czy muszę wszystko wziąć. No, ale po dwóch dawkach widzę poprawę.

ha ha mezu racje ma
ja nie lubie jak musze isc pierwsza spac, bo i tak nie usne dopoki M do lozka dotrze a jak juz zasne to zawsze mnie obudzi

ja tez bylam u doka z nogami, biore leki i juz ciekawa jestm czy moge znow bez bolu biegac. Niech sie tylko przeziebienie i zatoki oe mnie odzepia. Moze w niedziele choc troche pobiegam
Iwk4 17:54, 07 paź 2016

asiak napisał(a)
Iwonko, zawsze do Ciebie zaglądam i podziwiam
Bardzo mi się podoba... rzadko piszę, bo niewiele mam do powiedzenia poza tym, że jest pięknie

Asiu, wiem, ze zagladasz i jest mi bardzo, bardzo miło. Ja też u Ciebie staram sie być na bieżąco. Albo chociaż nadrabiam
Jak będziesz potrzebować pomocy, wołaj
Wiem, ze Toszka u Ciebie pomaga, raźniej jest