Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogródek Iwony II

Ogródek Iwony II

Basilikum 16:45, 30 lis 2016

ha docczytalam warto bylo

ja mysle, ze kazdy jak rzuca temat zman na rabacie albo cos w tym stylu to normalne jest, ze dostanie przynajmniej kilka propozycji z ktorych polowa jest bez sensu, bo piszacy chcac dobrze, nie znaja sytuacji w ogrodzie, twojego gustu i sytuacji przestrzennej. Dobrze jedna te kika propozycji miec by moc wybrac albo stworzy swoja wlasna. Moze wpasc na jakies rozwiazanie, ktore bez przedarcia sie przez lacinskie nazwy i rozmiary donic by nam ie przyszly do glowy.

A ja mam jeszcze jeden pomysl, moze do kitu a moze jednak..
By w tym miejscu zrobic takie sztuczne okienko, moze wielkoscia jak to obok. Taka rame, ktora bedzie mozna otworzyc a pod okienkiem zrobic taki jakby parapet i na nim postawic skrzyneczke z sezonowymi kwiatkami albo dekoracja swiateczna.

I tak jak ja na ten pomysl potrzebowalam tych wszystkich pomyslow powyzej i Twoich na nie odpowiedzi tak moze teraz ja sie z tym kilka razy przespisz wpadniesz na cos co bedzie pasowac jak ulal.

Macham z zapracowalni, jakos tez ostatnio nie wyrabiam wszedzie zagladnac i wszystkim odpisac
margaretka3 16:50, 30 lis 2016

Iwk4 napisał(a)
Gosiu, ja o tej liatrze: chyba sypnę na rabatę w ramach eksperymentu, skoro tak piszesz. Kiedy rozsypać nasionka? A skrzynek nie zazdroszczę

Ja rozsypywałam jesienią, przed zimą, obok roślin macierzystych, żeby potem się połapać, czyje to siewki. Siewki liatry są charakterystyczne, pierwsze liście zaokrąglone, a właściwe podobne do trawy.
Edit. Właśnie zobaczyłam zdjęcie, więc niepotrzebnie piszę o wyglądzie siewek
Iwk4 16:52, 30 lis 2016

LyraBea napisał(a)
Często zaczynam lekturę Ogrodowiska od Twojego wątku Iwonko. Dzisiaj wchodząc na forum przeraziłam się ilością wpisów u Ciebie. ...

Beatko, naprawdę tyle tego było? O Matko
Uśmiałam się z twojej przygody ze skrzynką.
Masz rację, że zrealizuję tylko jeden pomysł. Wczoraj myślałam, że już wiem, który, ale nadal kotłują mi się za i przeciw. Ewoluuję. Pewnie tak do wiosny będzie
No cóż, jestem w taki głupi sposób uwrażliwiona. Czasami się Zbyszek śmieje, ze mnie łatwo rozśmieszyć, ale jeszcze łatwiej do łez doprowadzić. Tak już mam

A co do realizacji, potrzebuję czasu.
Jak byliście u mnie, Mirka powiedziała, że lawenda w obwódce bukszpanowej - to tak, jakby były dwie obwódki. Najpierw nie przyjęłam tego do wiadomości, a potem zaczęłam się zastanawiać. Efekt końcowy jest taki, że lawenda przesadzona, a w obwódce znalazła się szałwia i hortensje A lawenda posadzona jako półkule przy kąciku grillowym ma tam pachnieć i zachwycać Razem z jeżówkami i miskantem
Czekam efektu tegorocznego. Oj, bardzo mocno nie mogę się doczekać
bacowa 17:26, 30 lis 2016

Iwk4 napisał(a)

Dziewczyny, każdy pomysł jest dobry. Tylko jeszcze raz powtórzę: trzeba się z nim przespać

Iwonka, ty się z Z prześpij a nie ze skrzynką i pomysłami
Mirka 17:54, 30 lis 2016

Iwk4 napisał(a)

Mirko, nie widziałam tego. Wiesz, gdzie Irenka pokazywała?
Wczoraj też dziewczyny o tej kratce pisały. U mnie proponowały listewki, jak na płotku sąsiada ...
Iwonko Irenka maskowała rynnę miała na niej powieszone doniczki z bluszczem bez kratki.Trzeba by ją poprosić o fotkę bo ja nie mogę znaleźć.Literę siej już teraz bo nasionka muszą się przemrozić.Moje liatry z tego sezonu nie kwitły.Na jesieni podzieliłam dużą sadzonkę na osiem części.Podchoduje i znów podzielę tak szybciej uzyskałam nowe sadzonki.
Iwk4 18:36, 30 lis 2016

hanka_andrus napisał(a)
Dołożę 3 grosze do omawianego miejsca, ja bym zostawiła tak jak na górnej fotce, a na pomalowanej przestrzeni wypisała zaproszenie do wejścia. Jakieś dowcipne.

Haniu, masz pomysł na tekst? Ty mistrzyni wierszyków jesteś Ja w tym kiepska
Iwk4 18:38, 30 lis 2016

JustynaZ napisał(a)
Iwonka a ja lubię czytać u Ciebie . Tyle pomysłów , przemyśleń i mądrości .Prawdziwa skarbnica , żadna książka nie dorówna. Niekończąca się opowieść ...

Justynko, dziękuję Coś w tym jest.
Rytla 18:42, 30 lis 2016

Tą drogą, co pomysł Hanki i moje myśli wędrowały wczoraj, przed zaśnięciem - widziałam tam napis, jutro sprawdzian w drugiej a, a pytać będę Basię z pierwszej c i Witka c trzeciej b reszta kartkówki!
Iwk4 18:44, 30 lis 2016

Iza, wszystko przeczytałam, dziękuję

Mirko, Gosiu, fotki wstawiłam dla Ewy. Zapytana o latrię, zachęcona waszymi wpisami, nabrałam ochoty, by ją wysiać na rabacie bylinowej.
Mam dwie wysokości i różne terminy kwitnienia. Pewnie też są odmiany
Dzięki dziewczyny za rady.
Tak swoją drogą zauważyłyście, ze macie podobne awatarki z latrią? Można was pomylić

Ewa,
Z ciągle się pyta, z kim śpię, jak go nie ma
Iwk4 18:46, 30 lis 2016

Rytla napisał(a)
Tą drogą, co pomysł Hanki i moje myśli wędrowały wczoraj, przed zaśnięciem - widziałam tam napis, jutro sprawdzian w drugiej a, a pytać będę Basię z pierwszej c i Witka z trzeciej b reszta kartkówki!

Taki ma być napis?
Nieee, no na wsi mieszkam. Obok moi uczniowie