Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogródek Iwony II

Ogródek Iwony II

roma2 07:20, 30 lis 2016

Czuję się pozdrowiona, ta o czyta i prawie nigdy śladu nie zostawia. Lubię czytać u Ciebie, bo Ty mądra kobitka jesteś. I wcale nie będę się czuła urażona, gdy mnie pominiesz z odpowiedzią. Macham w biegu codziennym .
07:29, 30 lis 2016
czytam o pomysłach na skrzynkę

przemalowanie na kolor zbliżony do tynku było by u mnie priorytetem

i powiesiłabym tuz nad nią jakąś donice albo dwie ze zwisającą rośliną ...padło na bluszcz ...ale to juz kwestia wyboru

bacowa 07:32, 30 lis 2016

Iwona , ty mi powiedz , liatrie siałaś do doniczki , czy bezpośrednio do gruntu na wiosnę . Masz jakieś zdjęcie jak ona wyglądała w tym sezonie. Wiem że nie kwitła, ale czy jest szansa na kwiaty na przyszły rok ?
Zana 07:41, 30 lis 2016

Iwonka, kiedy przeczytałam Twój długi post to w pierwszej chwili nie mogłam się połapać co masz na myśli. Bo ja bym się w życiu nie poczuła urażona, gdybyś napisała, że donicy z pieńkiem nie będzie bo coś tam, coś tam... I ja nie mam z tym problemu. Pamiętam jak Ci coś doradzałam przy którejś rabatce, a Ty i tak zrobiłaś po swojemu, całkiem inaczej. Czy ja się obraziłam? Ależ w życiu! Ktoś pyta, to jak mi coś przychodzi do głowy to piszę. Ale to jest moja subiektywna opinia/propozycja, która wcale nie musi być uwzględniona. I ja nie mam z tym problemu, żadnego. Ba, ja nawet nie pomyślałam, że można mieć taki problem. I skłoniłaś mnie do refleksji, że może to ja uraziłam osoby, które proponowały coś wiszącego na tę skrzynkę, a ja napisałam że tego nie widzę, bo... Jeżeli tak jest, to ja te osoby przepraszam, nie było to moim zamiarem. Po prostu napisałam swoje zdanie. No zabiłaś mi ćwieka Iwonka.
Iwk4 08:09, 30 lis 2016

No taaak...
Aniu, absolutnie nie uraziłaś nikogo. Dziewczyny, broń Boże też nie.
Wszystko zaczęło się tłuc w mojej głowie, gdy zaczęłam zaglądać do dziewczyn w dziale projektowanie.
Kilka razy była sytuacja, gdy ktoś się przywitał, pokazap problem, a potem po naszych wpisach znikał...
Potem była dyskusja u Polinki, dokładnie dwa miesiące temu na temat nowych osób, jak się tu czują, na temat tego, że doświadczone osoby odchodzą, na temat prezentacji ogrodów i pomocy na forum ...
Wtedy zadumałam się nad tym... I tak mi w głowie to siedziało...

A potem u kilku dziewczyn dorzuciłam moje trzy grosze przy robieniu planów. I nie tylko ja... I raptem z jakiś powodów wątki zwolniły. Dziewczyny zaczęły się wycofywać... A wczoraj przypadkiem odkryłam, jak człowiek się czuje, gdy raptem otrzymuje nawał informacji, pomysłów i nie wie, co zrobić.

Dziś wiem, że trzeba się z tym przespać. Czasami kilka razy. Czasami aż do wiosny, hi, hi.
I nie uciekać od problemu tylko go rozwiązać.
Po swojemu.
Ale też rady innych są bardzo ważne, bo pokazują różne punkty widzenia na ten sam problem.

Stąd moje podsumowanie.
I to, co napisałam...

Buziaki dla wszystkich.
asiak 08:11, 30 lis 2016

Macham porannie i miłego dnia życzę
Iwk4 08:16, 30 lis 2016

Roma, dziękuję, że zaglądasz. Odmachuję radośnie

Justynko, przemalowanie skrzynki jest priorytetem.
Może jeszcze zimą to zrobię. muszę tylko farbę kupić

Ewuniu, liatrę siałam do takiej doniczki - sześciopak. Potem sadziłam kępkami. Po południu poszukam ci fotki.
Muszę się przez setki zdjęć przekopać
Edit: Dostałam taką roczną sadzonkę od kolesanki i kwitpa. Na swoje w tym roku tes liczę
Iwk4 08:19, 30 lis 2016

Asiu, odmachuję.

Kochani, kiedy macie zamiar kopczykować róże?
Robił już ktoś kopczyki?
Katkak 08:25, 30 lis 2016

Iwonko, a gdyby tak z palety zrobic taką ściankę z roslinami?
anbu 09:12, 30 lis 2016

Iwonka przeczytałam ostatnie rozważania
Fajnie kombinujesz i nad ogrodem i nad asertywnością
Myślisz o irdze ... hi hi a ja chcę swoją z tarasu wywalić, bo uważam, że to taka zapchajdziura
Ale w myśl ostatnich Twoich wpisów absolutnie nie przejmuj się tym co ja o irdze myślę Ważne żebyście Wy byli zachwyceni, bo przecież to Wasz ogród

Macham już prawie Mikołajkowo