Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogródek Iwony II

Ogródek Iwony II

jolanka 09:15, 24 cze 2017

Iwonko, wakacje
Muszę zadobyc orlików
Flower1 20:02, 24 cze 2017

Iwk4 napisał(a)
Młody trawnik rośnie jak szalony, pod warstwą ziemi jest warstwa przekompostowanego obornika.

Piękne widoczki Iwonko. Pozdarwiam!
Iwk4 11:24, 25 cze 2017

Zana napisał(a)

Nie wiem czy jest coś gorszego niż RR. Miałam tę "przyjemność". Nigdy więcej!

Przez rok też mialam tą "przyjemnosc". Macie rację. Kazdy ma swoje obowiązki zawodowe i w domu. Bycie RR, to kolejne. Czasami trudno wszystko pogodzić.

Tak, zaczęły się wakacje. Czeka mnie pomoc wujkowi w remoncie i zorganizowanie naszej imprezy urodzinowej.

Na początku sierpnia oboje będziemy mieć trochę wspólnego urlopu. Macie pomysł, gdzie wyskoczyć w Polsce na kilka dni?
Moze Kraków? Nie wiem, jak tam z noclegami...
Iwk4 11:26, 25 cze 2017

Nett napisał(a)
Iwonko zachwyciły mnie orliki. Cudne..

Nie pamiętam juz, czy dostalam sadzonkę tych od Gosi z ogrodu nasionkowego, czy od Malej Mi. Cudnie się rozrosly. Jak się wysieją, to się mogę podzielić
Iwk4 11:30, 25 cze 2017

beata_m napisał(a)
Ale piękny ten młody trawniczek, zadbalas niego to się ieknie odwdzięcza zazdroszczę po cichutku wakacji i dobrej zabawy życzę

W tym roku czeste deszcze pomagają w utrzymaniu ladnych trawników. Choć widze zielsko. Będę musiała coś z tym zrobić.

Dziś odpoczywamy po imprezie. Fajnie się bawiliśmy. Przy okazji nasz najstarszy syn zrobił nam niespodziankę i przedstawił nam bardzo milą osóbkę.
Iwk4 11:32, 25 cze 2017

Aniu, Jolu, będę sprawdzac, czynie wysialy się orliki. Niesowicie dlugo kwitną.
AnnaCh 11:34, 25 cze 2017

Trochę ostatnimi czasy jeżdżę po Polsce i Kraków jakoś mnie nie zachwycił (z całym szacunkiem dla mieszkańców ). Polecam za to Wrocław. Nie wiem w której części Pomorskiego mieszkasz, ale od Gdańska do Łodzi, czy Piotrkowa jest ciągle autostrada, a potem S8 do Wrocławia, naprawdę szybko można przejechać. My z M ostatnio od bramek w Gdańsku do wjazdu do Piotrkowa jechaliśmy 2h 40 min, nie przekraczając prędkości - 140 najwyżej. Od domu do Wrocławia S8 jedziemy 2 godziny. Jakbyś chciała, to można dalej w Kotlinę Kłodzką (którą osobiście kocham) pojechać. Z Wrocławia np. do Międzygórza kolejne 2 godziny
Iwk4 11:35, 25 cze 2017

Kocimiętka dopiero się prezentuje
Iwk4 11:41, 25 cze 2017

Aniu, myślisz o samym Wrocławiu? Szczerze tego miasta nie znam.
Co do autostrady, mamy do niej kawalek i wpadamy na wysokości Torunia. Ale to nie problem.
Kotlina Klodzka tez ciekawy pomysł.

Pisząc o Krakowie, myslalam o Ojcowie przy okazji.
Dziękuję Aniu za sugestie. Moze ktoś jeszcze podpowie. Będę miec na uwadze.

edit:
Wrocław 305 km
Kraków 430 km
AnnaCh 12:19, 25 cze 2017

Iwonka, nawet i sam Wrocław, piękny jest i jest co robić. Byłam ostatnio przy okazji powrotu z Kotliny właśnie Piękne miasto, a jak już się tam jest to w Kotlinę już rzut beretem