Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogródek Iwony II

Ogródek Iwony II

asiak 10:38, 27 cze 2017

Będzie się działo Szklarenka fajna rzecz. Ja już mam ogórki ze szklarni i pomidorki koktajlowe
AgataP 10:56, 27 cze 2017

Ja Was dziewczyny podziwiam za te szklarenki.
Sąsiad postawił nie za duży taki tunel foliowy - najpierw mu go zwiało, potem był problem bo pszczoły nie miały jak zapylać, potem znowu za gorąco, wietrzyć należało i tak w kółko.
Ale powiem Wam że marzy mi się taki mały inspekt - dla wiosennych rozsad, nie mam gdzie tego w domu trzymać i takie ustrojstwo z chęcią powitałabym w warzywniku
Makao_J 11:22, 27 cze 2017

Iwonko do Anabelek bym koniecznie dokupiła te poręcze z mocnego drutu. U nas w CO w tym roku mają ich spory wybór. Wielkości chyba ze 3.

Wówczas unikniesz ich pokładaniu i w nogi będziesz mogła coś wcisnąć. Poza tym po deszczu nie będą tak polegiwały po ziemi. Faktem jest że z tego co czytam na ogrodowisku (bo sama ich nie mam) to one szerokie krzaczyska rosną.
Milka 11:37, 27 cze 2017

Perfumeria na dobre zagościła mnóstwo róż i innych piękności a na dodatek ma być szklarenka, fajnie
Iwk4 13:35, 27 cze 2017

Mad, wszystko w swoim czasie. Doczekasz się pomocy też od dzieci, tylko one muszą dorosnąć, a to już niedługo będzie Najmłodszy mój (co pomagał tacie) jest na etapie: mamo, nie trzymaj mnie za rękę, mamo, dam sobie radę Mamo, mogę jechać do koleżanki? ...

Aniu, śluby i wesela są strasznie drogie. To jeden z powodów, by ciągle odkładać. Ale to nie jest jedyny powód ... Trzeba dojrzeć do tego kroku ...

Kasiu, pachnie, zachwycam się. Rok temu większość kupowałam I sezon wcześniej jesienią. Kupiłam też wtedy Gardinię. Zmarzła, bo zima była niełaskawa dla róż ... Moze kiedyś się skuszę na nią

Basiu, myślałam. Pod drzewami w warzywniku podobają mi się liliowce i inne byliny. Część tak zostawię jako kolorowe plamy
Iwk4 13:56, 27 cze 2017

Asiu, coraz mniej u mnie tego "będzie się działo". Bynajmniej wydatków coraz mniej. Większość z tego, co mam już ładnie się rozrasta.

3 Anabelki kupione, 3 mam z patyczków ładne krzaczki. Dwie od sąsiadki pod jodłą, bo wywalała. Chorowały jej mocno, rok temu u mnie nie kwitły, a teraz piękne są. Wydaje mi się, że one miały złe podłoże wcześniej.

Agatka, nie znam się na inspektach, na szklarenkach jeszcze też nie, ale chyba jak jest nieogrzewany, to też tam jest zimno i tylko miesiąc wcześniej można wszystko wystawić?

Aniu, dziękuję za podpowiedź. Na razie wtykałam zagięte druty w kształcie półokręgu. O takich oryginalnych warto na dłuższą metę pomyśleć. Też takie gdzieś widziałam. Zapisuję sobie rozmiar.

Irenko, pachnie i najważniejsze, że ten zakątek różany mi się podoba Różyczki zeszłoroczne, to jeszcze pewnie nie pokazały wszystkich swoich możliwości Do tego szałwia, orliki, ożanka za chwilkę i floksy, żurawka, ...pysznogłówki będą za momencik ...

Lubię słoneczko Roślinki mają taki niezwykły odcień

Iwk4 15:53, 27 cze 2017

Hortensje ogrodowe będą kwitły, Mireczko (Mirkaka), strasznie się cieszę, bo tylko twoje są kwitnące. Pomyślałam sobie, ze te, co nie kwitną, wsadzę do donic i będę przechowywać w szklarence, jeśli powstanie Strasznie się cieszę

Dorota123 18:36, 27 cze 2017

Dużo zmian u Ciebie i znów nowe plany. Energia Cię rozpiera - to dobrze.
Nowa rabata ślicznie się prezentuje.
Pozdrawiam.
tulucy 22:32, 27 cze 2017

Na nowalijki to i skrzynia wystarcza, tylko trzeba folią przykryć, albo kawałkiem pleksi... Potem na lato to się chowa,...

Szklarenka dobra rzecz... U mnie już papryka nawet dojrzewa... Koper już przekwitł... Mogłabym ogórki robić, tyle go mam.. może na bazarku stanąć

Iwk4 19:30, 28 cze 2017

Dorota123 napisał(a)
Dużo zmian u Ciebie i znów nowe plany. Energia Cię rozpiera - to dobrze.
Nowa rabata ślicznie się prezentuje.
Pozdrawiam.

Dorotko, wczoraj sobie naszkicowałam plany warzywniaka, pokazałam e-Mowi. Plan polega na tym, by w poprzek dać rabatę z Anabelkami, za tą rabatą warzywnik (przejscie przecinające rabatę). W tej chwili jest długo i wąsko, chcę poprawić proporcje. M powiedział, że się nie zgadza... no to ja, ze szklarenki nie będzie, bo w obecnym układzie w kąt wciskać jej nie będę...
na tym się skończyła wymiana zdań. Dziś rano nadal M się upierał nad szklarenką, więc będę się trzymać planu, hi, hi Dam mu trochę czasu na zmianę zdania