Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogródek Iwony II

Ogródek Iwony II

frezja 14:57, 03 lip 2017

Iwk4 napisał(a)

Piękny obrazek
tulucy 17:52, 04 lip 2017

A masz już Souv. du dr Jamain? choć on ma przerwę teraz u mnie i woli półcień. Tu mam starsze zdjęcie.

Różowa mocno Laguna? pachnąca jest. Tak przekwita po tych deszczach

Zephirine Drouhin nie ma kolców. Niestety nie mam teraz lepszego zdjęcia

Jeszcze koralowa Rosarium Uetersen

Klasycznie czerwona That's Jazz jeszcze mi nie kwitnie w tym roku. Kupiłam ją, bo pięknie wyglądał dorosły egzemplarz rosnący w szkółce

Pozostałe mam jasne wszystkie... wrzucę u siebie
Iwk4 22:32, 04 lip 2017

tulucy napisał(a)
A masz już Souv. du dr Jamain? choć on ma przerwę teraz u mnie i woli półcień. Tu mam starsze zdjęcie.

Klasycznie czerwona That's Jazz jeszcze mi nie kwitnie w tym roku. Kupiłam ją, bo pięknie wyglądał dorosły egzemplarz rosnący w szkółce

Pozostałe mam jasne wszystkie... wrzucę u siebie

Łucjo, dziękuję za przegląd. Ta pierwsza ma ciekawy kolor. czy jest z daleka widoczna wśród zieleni?
Czy That's Jazz pachnie? Ta prawdopodobnie byłaby ulubienicą e-Ma Czy to jest czerwień w kolorze wina, czy bardziej jaskrawa?
tulucy 22:40, 04 lip 2017

Widoczna jest nawet mała, rzuca się w oczy.

That's Jazz ma mocny kolor, winny. posadzona u mnie obok LO i ma tam pasować, jasnoczerwona by mi się gryzła raczej. Ja na taki kolor mam swoje określenie, że to czerwień aksamitna... nie mam pojęcia czemu tak... w takim kolorze jeszcze podobnym mam Isabel Renaissance i Balmoral Castle. Pani w szkółce była neutralna, pan (jek mąż) polecał
Iwk4 22:49, 04 lip 2017

U mnie rosną obok siebie Laguna i LO. Ta miałaby być trzecia. Jutro będę w szkółce, zobaczę, może coś będzie z tych, których nazwy tu padły
tulucy 22:53, 04 lip 2017

do tego zestawu to ja bym dała jednak Jasminę kolorystycznie, albo inna bladoróżową, u mnie obok Laguny są Compassion i Zephirine D.
Lo ma obok z jednej strony ND, z drugiej That's Jazz i Schneewalzer białą. Nie mam jej zdjęcia.
Iwk4 23:00, 04 lip 2017

Ta NN - M przywiózł odkopaną sadzonkę od matecznej róży, z okolic swojej pracy. W środku lata, zeszłego roku. Pięknie się rozrasta Kolor wina i ładnie pachnie. Rośnie w półcieniu.

A tu LO (na lewo) i Laguna (na prawo) w słońcu rosną:

Tu miałaby przyjść kolejna róża...(3 szmaragdy ustąpiły miejsca różom)

Ewa777 23:02, 04 lip 2017

Ciekawe jaką różyczkę wybierzesz
Na pweno będzie pięknie
tulucy 23:08, 04 lip 2017

W internecie bardzo mi się jeszcze podobała Sweet Laguna - pachnąca mocno ponoć. ale moja sadzonka kiepsko się prezentuje i podejrzewam, że nie zakwitnie w tym roku.
Iwk4 23:12, 04 lip 2017

Mam konflikt kolorystyczny ze Zbyszkiem. Bardzo mi się podoba ROSARIUM UETERSEN i Eden Rose, ale to różowe róże.
Na Jaśminę jakoś się nie mogę zdecydować