Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogródek Iwony II

Ogródek Iwony II

Anusia 17:14, 16 kwi 2016

Tak czytam, ja mam kotkę i kota. Kotka wysterylizowana a kocurek wykastrowany. Nie mam z nimi kłopotu. Jedynie obcy kocur przychodzi, znaczy na moich czarnych doicach teren. Dwa razy przemyłam je domestosem, teraz jakby odpuścił. Nie wiem jak zgubić trop psów, bo nigdy ich nie miałam. Bardzo współczuję.
Ewa777 21:09, 16 kwi 2016

Iwonko, ja jeszcze chyba nie byłam na Twoim nowym wątku A Ty pędzisz, że ciężko dogonić Ciężko z tymi psami - współczuję.
Shemsi 21:11, 16 kwi 2016

Iwk4 napisał(a)
Dziś mam zmartwienie. Raczej nieogrodowe, tylko psiowe ...
Moja suczka ma ten czas, że od dwóch dni pieski za nią latają. No i zaczęła się karuzela.
O czwartej nad ranem zwiała mi, jak chciałam przegonić drapiące do drzwi psy. Mieliście mnie widzieć, jak w pidżamie, w laczkach i z miotłą biegałam wkoło domu i goniłam te psy, bo mi między prętami płotu przelazły do środka.
O szóstej znowu goniłam, a o siódmej pora było wstać...
Tolę wyprowadzałam na smyczy ...
Jakby było mało nieprzespanej nocy, to jak wychodziłam do pracy (Tola zamknięta została w domu), jeden kolega (pies sąsiadki) uciekł mi za garaż, a ja nie miałam czasu już się cofać. Jak wróciłam, miałam zniszczone drzwi wejściowe
Jeszcze dwie godziny dłużej i dostałby się skubany do środka. Pokonał niemal drzwi antywłamaniowe...

Jutro ma przyjść stolarz na oględziny, czy z tym coś da się zrobić... Sąsiadka zmartwiona, bo jej też zdemolował drzwi garażowe od srodka, aby się wydostać. Instynkt silniejszy... Już nie mówię o wydrapanych roślinkach, podrytych bukszpanach, wydrapanych żurawkach, obsikanych drzwiach, schodach ...

I jeszcze tak dwa tygodnie ...
Czy jest jakiś środek, który neutralizuje zapach, aby zmylić psy? Może ktoś coś doradzi?

Planujemy Tolę wysterylizować, ale ponieważ wcześniej dostawała zastrzyki (dziewczyny odradzały, jako szkodliwe), to po konsultacji z weterynarzem zrobiliśmy przerwę i miała dostać ten jeden raz cieczkę ...
Żebym wiedziała, ze kosztem drzwi, pewnie bym się mocno zastanowiła ...

Teraz kłopot .

O rety! Ale zdesperowani panowie! Współczuję i stresu okołocieczkowego i zniszczeń. Moja dziołcha całe szczęście jakoś mało pieskom pachnie w te dni, ale słyszałam o podmywaniu roztworem wody i octu. Warto spróbować. Ja kiedyś jechałam z moją damą na zajęcia z psami i tak właśnie poradziła mi trenerka. Trzymam kciuki, żeby było lepiej!
margaretka3 21:14, 16 kwi 2016

Kłopoty... ech Ty masz zniszczone drzwi, a my właśnie zostaliśmy bez samochodu. A my do pracy i dzieci do szkoły mamy 30 km...
makkasia 21:32, 16 kwi 2016

Kłopoty miną ale teraz nie jest łatwo, współczuję Mój pies zginął, kiedy się zakochał w jakiejś suni. Uciekł (oknem) i aby się do niej dostać musiał przejść przez ulicę, zginął na pasach... dlatego sterylizacja piesków ułatwiłaby życie wszystkim właścicielom psów i zapewne zapobiegła wielu nieszczęściom.
kasja83 22:43, 16 kwi 2016

Iwonka szaleństwo z tymi psami... co znaczy instynkt
blyxa 23:58, 16 kwi 2016

Szaleństwo. Nie wierzyłabym, ze coś takiego jest możliwe - żeby aż drzwi rozwalić? Szok. Bardzo Ci współczuję i strat, i nerwów.
lojalna_ 06:45, 17 kwi 2016

Iwonko nie zazdroszcze wrazenien i mam nadzieje ze sobie poradzisz szybko z tymi wszystkimi kłopotami szkoda drzwi.

Spokojnej niedzieli Iwonko
mirkaka 06:56, 17 kwi 2016

Już znalazła róże wokół tarasu, pięknie. Współczuję szkód wyrządzonych przez psy
Malgosik 07:49, 17 kwi 2016

Iwonko Ty robiłaś rozeznanie wśród magnolii.
Nie wiesz czy można ją wyprowadzić na pienku w górę obcinajac dolne galązki? A może spotykalas takie w sklepie?