Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Przerwa na kawę...

Przerwa na kawę...

Juzia 22:27, 19 lut 2021

inka74 napisał(a)
Juzia - też mam podobnie. Huśtawka nie wyszła nas dużo taniej ale za to jest solidna i dokładnie taka, jaką chcielibyśmy. Ja niestety mam jeszcze taką przypadłość, że jak wiem, że przepłaciłam to zakup mnie nie cieszy po prostu. Ale za produkt unikalny, dobry jakościowo jestem w stanie zapłacić więcej. Ale nie za markę czy dlatego, że komuś się tak wydaje, że to tyle powinno kosztować.

Dziewczyny, każdy ma jakiś talent, nie zawsze artystyczny, tylko trzeba go w sobie odkryć. Jest wielu bardzo dobrych rzemieślników ale artystów i to tych dobrych mało. A ćwiczenia czynią mistrza. Ja jestem po prostu rzemieślnikiem. Lubię pracę fizyczną i etap projektowania, wymyślania. Z efektem końcowym jest różnie )) W niektórych tematach może trochę lepiej, w innych gorzej. Ale powiedzmy szczerze, jestem człowiekiem upartym i lubiącym nowe wyzwania. Przy tym dosyć szybko się nudzę, jak coś jest jednostajne, powtarzalne.
Dlatego np. bardzo mi się podobają ogrody nowoczesne ale tylko na zdjęciach. Są za bardzo przewidywalne jak na moje własne otoczenie ale rozumiem potrzebę u innych monokulturowych nasadzeń pod linijkę. I podziwiam umiejętność rezygnacji z wielu fascynujących dla mnie roślin. Z drugiej strony też nie czułabym się dobrze w ogrodach typowo preriowych. One też bywają piękne ale nie dla mnie do przebywania, za dużo optycznego bałaganu. Stąd u mnie takie pomieszanie stylów )

O mamo.... jakbym czytała o sobie...

Agatorek 22:54, 19 lut 2021

Świetnie wygląda ta kula
inka74 08:33, 20 lut 2021

Udało nam się zamówić ramę na lustro za znacznie niższą kwotę i to tu lokalnie. Nie będzie miała otwieranych drzwi ale nie są mi potrzebne. Powiem szczerze, cieszę się jak głupia ))
Siedzę, rysuję popijając kawę i patrząc na takiego cudaka. Nie wiedziam, że ten ciemiernik sprawi mi taką frajdę
kami 08:42, 20 lut 2021

Fajne pomysły się tworzą
To roses picotee czy rosado?
inka74 08:54, 20 lut 2021

HGC Ice N' Roses Picotee

Znalazłam w metkach z ubiegłego roku, że ma też z zakupów w LM z Ice'ów Dark Picote, i wersję Red oraz White
kami 10:09, 20 lut 2021

Ładny, moje pod śniegiem to już nie mogę się doczekać roztopów
Mary 16:27, 20 lut 2021

inka74 napisał(a)
Juzia - też mam podobnie. Huśtawka nie wyszła nas dużo taniej ale za to jest solidna i dokładnie taka, jaką chcielibyśmy. Ja niestety mam jeszcze taką przypadłość, że jak wiem, że przepłaciłam to zakup mnie nie cieszy po prostu. Ale za produkt unikalny, dobry jakościowo jestem w stanie zapłacić więcej. Ale nie za markę czy dlatego, że komuś się tak wydaje, że to tyle powinno kosztować.

Twoja huśtawka jest przepiękna. Nie wiedziałam, że sami ją robiliście. Wow!
Margerytka40 17:09, 20 lut 2021

inka74 napisał(a)
Dziś był dzień przesyłek. Przyszły pierwsze ciemierniki. Są duże i śliczne

Ładne. To od Z.?
SlonecznyOgrod 18:49, 20 lut 2021

Pierwsze zakupy ogrodowe cieszą najbardziej

Normalnie nas ta zima tak wypościła, że człowiek się cieszy z torebeczki nasionek a co dopiero jakieś wypatrzone ozdoby czy rośliny
Agatorek 18:52, 20 lut 2021

Mary napisał(a)

Twoja huśtawka jest przepiękna. Nie wiedziałam, że sami ją robiliście. Wow!

Na której stronie można ją znaleźć?