Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Przerwa na kawę...

Przerwa na kawę...

inka74 18:08, 18 lut 2021

A szałwia tej odmiany się raczej nie wysiewa sama u nas niestety bo jest wrażliwa na zimno a kwitnie późno, trzeba zabierać na zimę do domu ale punktowo na rabatach wygląda obłędnie. Jak mi przetrwają sadzonki to może pomyślę o ich robieniu w trakcie sezonu jakoś...

Nasiona z tego co szukałam są tylko do dostania w sklepach zagranicznych, u nas na wiosnę można kupić w takich 6-cio pakach w jednej z firm
Agatorek 18:42, 18 lut 2021

inka74 napisał(a)

a moją pierwszą mini rzeźbę pokazywałam tu
https://www.ogrodowisko.pl/watek/6603-przerwa-na-kawe?page=934

Fajna ta pani . Taka zgrabna .

Ciekawe, czy na forum są też takie osoby jak ja, bez takiego talentu, jaki widzę w prawie każdym wątku .
Jak nie rzeźby z drutu, to obrazy z szyszek, dywany ze sznurka, obrazy, ozdoby świąteczne, wianki i inne cuda, nie sposób wymienić wszystkich rękodzieł

Juzia 18:46, 18 lut 2021

inka74 napisał(a)
Juzia, znalazłam już sposób, aby taką ramę zrobić taniej i na wymiar potrzeba matką wynalazku. tylko muszę męża zmotywować, w sensie zachęcić odpowiednio do działania ))

Kadłubek będzie ewaluował, nadal myślę nad koncepcją wykończenia bo trochę różnych wizji jest, dziś podjadę zobaczyć blachę

Facet o którym mówisz to zapewne Robin Wighta - tu masz link https://www.fantasywire.co.uk/
Uwielbiam jego twórczość

a moją pierwszą mini rzeźbę pokazywałam tu
https://www.ogrodowisko.pl/watek/6603-przerwa-na-kawe?page=934

Też staram się robić wszystko sama I nawet nie o to chodzi, że taniej... tylko dokładnie tak jak ja chcę taka uparta jestem

Tak to ten Pan!!!! Dzięki za linka! Dawno tam nie byłam

O kuź.wa!!! Ale piękna Pani!!!!! O nie mogę....
Zarąbista!
Juzia 18:50, 18 lut 2021

inka74 napisał(a)
A szałwia tej odmiany się raczej nie wysiewa sama u nas niestety bo jest wrażliwa na zimno a kwitnie późno, trzeba zabierać na zimę do domu ale punktowo na rabatach wygląda obłędnie. Jak mi przetrwają sadzonki to może pomyślę o ich robieniu w trakcie sezonu jakoś...

Nasiona z tego co szukałam są tylko do dostania w sklepach zagranicznych, u nas na wiosnę można kupić w takich 6-cio pakach w jednej z firm

To może spróbuję pobawić się tak jak ty.... co roku po trochu chociaż
April 19:36, 18 lut 2021

Agatorek napisał(a)

Fajna ta pani . Taka zgrabna .

Ciekawe, czy na forum są też takie osoby jak ja, bez takiego talentu, jaki widzę w prawie każdym wątku .
Jak nie rzeźby z drutu, to obrazy z szyszek, dywany ze sznurka, obrazy, ozdoby świąteczne, wianki i inne cuda, nie sposób wymienić wszystkich rękodzieł

Ja się zgłaszam, jaaa
Jestem beztalencie, nie lubię takiej dłubaniny. Wolałabym mury stawiać albo rowy kopać
Helen 19:42, 18 lut 2021

Agnieszka, ja też się zgłaszam do Twojego klubu

Iwonka, cuda robisz, ale to już nie pierwszy raz
Mirka 20:57, 18 lut 2021

Iwonka potrzymaj jeszcze troszkę te sadzonki w wodzie niech wypuści więcej korzonków tylko pamiętaj o dolewaniu wody.Możesz też uszczyknąć czubek to się ładnie rozkrzewi. Robiłam takie sadzonki nie raz np. z Werbeny.
Jak będziesz przesadzała już do ziemi to nie ugniataj żeby korzonków nie połamać( są kruche)tylko dobrze podłej wody to ziemia się ułoży przy korzonkach.
https://www.ogrodowisko.pl/watek/2341-mirkowy-ogrod-poczatki?page=719
Agatorek 22:57, 18 lut 2021

April, Helen, aż mi ulżyło
Kasya 00:32, 19 lut 2021

April napisał(a)

Ja się zgłaszam, jaaa
Jestem beztalencie, nie lubię takiej dłubaniny. Wolałabym mury stawiać albo rowy kopać

Jak nie lubisz dłubaniny to może wcale nie wiesz ze masz talent trzeba spróbować

A Iwonka to i mury i nawierzchnie ....i dłubanina ... wszechstronnie uzdolniona
inka74 08:00, 19 lut 2021

Juzia - też mam podobnie. Huśtawka nie wyszła nas dużo taniej ale za to jest solidna i dokładnie taka, jaką chcielibyśmy. Ja niestety mam jeszcze taką przypadłość, że jak wiem, że przepłaciłam to zakup mnie nie cieszy po prostu. Ale za produkt unikalny, dobry jakościowo jestem w stanie zapłacić więcej. Ale nie za markę czy dlatego, że komuś się tak wydaje, że to tyle powinno kosztować.

Dziewczyny, każdy ma jakiś talent, nie zawsze artystyczny, tylko trzeba go w sobie odkryć. Jest wielu bardzo dobrych rzemieślników ale artystów i to tych dobrych mało. A ćwiczenia czynią mistrza. Ja jestem po prostu rzemieślnikiem. Lubię pracę fizyczną i etap projektowania, wymyślania. Z efektem końcowym jest różnie )) W niektórych tematach może trochę lepiej, w innych gorzej. Ale powiedzmy szczerze, jestem człowiekiem upartym i lubiącym nowe wyzwania. Przy tym dosyć szybko się nudzę, jak coś jest jednostajne, powtarzalne.
Dlatego np. bardzo mi się podobają ogrody nowoczesne ale tylko na zdjęciach. Są za bardzo przewidywalne jak na moje własne otoczenie ale rozumiem potrzebę u innych monokulturowych nasadzeń pod linijkę. I podziwiam umiejętność rezygnacji z wielu fascynujących dla mnie roślin. Z drugiej strony też nie czułabym się dobrze w ogrodach typowo preriowych. One też bywają piękne ale nie dla mnie do przebywania, za dużo optycznego bałaganu. Stąd u mnie takie pomieszanie stylów )