Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Przerwa na kawę...

Przerwa na kawę...

Agatorek 19:11, 14 kwi 2021

Chyba muszę kiedyś się wybrać na przeszkolenie ze strzyżenia buksów

Albo nagraj jakiś filmik .
Tniesz ręcznymi nożycami, czy elektrycznymi?
inka74 20:18, 14 kwi 2021

sarenka napisał(a)
Iwona, czy Ty kupowałas Parocje w AF? Pamiętasz jaka to odmiana? Bo ja to tak średnio zapamiętuje, w przeciwieństwie do Ciebie
o mamo, ja też nie pamiętam, muszę szukać. Kolumnowa, PERSIAN SPIRE
inka74 20:19, 14 kwi 2021

Agatorek napisał(a)
Chyba muszę kiedyś się wybrać na przeszkolenie ze strzyżenia buksów

Albo nagraj jakiś filmik .
Tniesz ręcznymi nożycami, czy elektrycznymi?
no ja odstaję od reszty bo tnę normalnymi dużymi nożyczkami firmy na F, takie 28 cm długości. Najlepiej mi się niemi buksy przycina.
sarenka 08:10, 15 kwi 2021

inka74 napisał(a)
o mamo, ja też nie pamiętam, muszę szukać. Kolumnowa, PERSIAN SPIRE
tak mi się wydawało

Przeglądam sobie Twój wątek z lata i jesieni zeszłego roku i przyszło mi takie pytanie do głowy....ile masz u siebie drzew? Na miejsce Palibina co posadziłas?
inka74 08:30, 15 kwi 2021

O matko, dużo za dużo ich mam. I wiele zależy od interpretacji słowa drzewo. Takich wyższych niż 3 metry będzie z 17-20 łącznie z tymi dosadzonymi za płotem. Najwyższej drzewa jakie mam dorastają do 10 metrów. A takich wyższych krzaków do 3 metrów to pewnie z drugie tyle. Ja nie mam drzew, które docelowo rosną monstrualnie wielkie a te co mam prowadzę od początku tak, jak są mi potrzebne. Dobrym cięciem jesteś w stanie ograniczyć wielkość drzewa ale trzeba to lubić. W większym ogrodzie już bym się tak nie bawiła.
sarenka 08:51, 15 kwi 2021

Ładna ilość Pamiętam,że masz katalpy, Pissardi, Kanzan, umbry, Edward Gurszty, Green Dwarf, Slender, graby, perukowiec ,śś, judaszowiec, morwa...i wiele innych
jolanka 09:11, 15 kwi 2021

Iwonka, jak była byś tak u siebie w szkółce to zobaczysz, czy ńie ma czasem kolumnowego ambrowca? On nie jest wrażliwy na werticiliozę to poradziłabym go w miejsce tego usuniętego klona może
inka74 09:12, 15 kwi 2021

Mam, jestem zbieraczem i lubię różnorodność. Monotematyczne nasadzenia lubię i podziwiam u innych ale u mnie w ogrodzie mnie męczą po prostu. Lubię jak roślinność się zmienia w ciągu sezonu, zaskakuje.
inka74 09:13, 15 kwi 2021

jolanka napisał(a)
Iwonka, jak była byś tak u siebie w szkółce to zobaczysz, czy ńie ma czasem kolumnowego ambrowca? On nie jest wrażliwy na werticiliozę to poradziłabym go w miejsce tego usuniętego klona może
Jola o Slendera ci chodzi? On wysoki rośnie, 8 metrów i więcej...
jolanka 09:21, 15 kwi 2021

inka74 napisał(a)
Jola o Slendera ci chodzi? On wysoki rośnie, 8 metrów i więcej...

Tak, o niego. W tym miejscu może sobie tak rosnąć, to ta rabatka naprzeciwko tarasu wokół sosny.
Nie mam na razie innego pomysłu.