Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Przerwa na kawę...

Przerwa na kawę...

inka74 16:53, 16 kwi 2021

galgAsia napisał(a)
Iwonka, piękne deszczowe kwiaty
Ja przez pogodę jestem strasznie w plecy z realizacją mojej listy MUST DO, ale już dałam sobie spokój i włosów nie wyrywam. Jednak nauczona doświadczeniem wiem, że jesienią muszę tyrać do ostatniej chwili. Wiosna jakaś taka mało przewidywalna się zrobiła...
ja też mocno w plecy jestem. Nie wiem co dalej będzie. Nawet jak jutro przestanie padać to i tak będzie mega mokro. Nie wejdę w rabaty, nie posypię nawozu na trawnik... Gorzej, róże mam od ponad tygodnia w wiadrze...
inka74 16:54, 16 kwi 2021

Gosiek33 napisał(a)
Najbardziej rusza mnie ta perska, nie mogę doczekać się kwiatów u siebie i to od kilku lat. Masz przepiękny egzemplarz
też przebieram nóżkami. O dziwo jeszcze nie śmierdzi.
jolanka 16:56, 16 kwi 2021

inka74 napisał(a)
ja też mocno w plecy jestem. Nie wiem co dalej będzie. Nawet jak jutro przestanie padać to i tak będzie mega mokro. Nie wejdę w rabaty, nie posypię nawozu na trawnik... Gorzej, róże mam od ponad tygodnia w wiadrze...

Iwonka, jak nie będziesz mogła posadzić róż na rabaty to posadź do doniczek, potem tylko przesadzisz.
inka74 16:57, 16 kwi 2021

BKosimkArt napisał(a)
O jaaa jakie już tulipany!! Szok ale u Was zawsze cieplej niz u mnie.
Szachownica piękna, dumałam nad nią ale w końcu nie kupiłam... bardzo mi się podoba.
tak tylko jedna rabatka w słońcu i przy domu zlokalizowana wygląda i szaleje. Reszta daleko w tyle.
inka74 17:01, 16 kwi 2021

jolanka napisał(a)

Iwonka, jak nie będziesz mogła posadzić róż na rabaty to posadź do doniczek, potem tylko przesadzisz.
no chyba mnie to czeka ale nie miałam kiedy przez ten ostatni tydzień. W weekend nie zdążyłam a potem praca i pomoc młodemu mnie zajęła. Nałapał skubany pał. Ten rok jest normalnie stracony z nauką. Poprzednie pół też. Jak on do egzaminu ośmioklasisty potem się przygotuje... Włosy wyrywam, środki uspokajające już biorę bo normalnie niedługo zwariuję. Tak to ogród regulował nerwa a teraz znów tylko przez okno patrzę
Anna_I 17:25, 16 kwi 2021

Iwonko widać u Ciebie wiosnę Też bardzo podoba mi się Twoja szachownica. Ja akurat mam cesarską chociaż miała być perska, dopiero jak wyszła to ogarnęłam, że coś jest nie tak
Czy Twoja szachownica ma także, tak nieprzyjemny zapach?
Agatorek 18:47, 16 kwi 2021

inka74 napisał(a)

Tu wpadłam na "genialny" pomysł podziału tej dużej sadzonki. Proszę nie róbcie tak. To mój eksperyment bo zachciało mi się mieć jej taki "szpaler". Dwie myślę że przeżyją, najmniejsza pod znakiem zapytania.

Oj, szkoda by było.
Ale może nie będzie źle.

Nożyczki do runa owczego? Hmm .
Będę używała do cięcia bukszpanów, zacznę od jakichś zwykłych.
antracyt 19:12, 16 kwi 2021

inka74 napisał(a)
no chyba mnie to czeka ale nie miałam kiedy przez ten ostatni tydzień. W weekend nie zdążyłam a potem praca i pomoc młodemu mnie zajęła. Nałapał skubany pał. Ten rok jest normalnie stracony z nauką. Poprzednie pół też. Jak on do egzaminu ośmioklasisty potem się przygotuje... Włosy wyrywam, środki uspokajające już biorę bo normalnie niedługo zwariuję. Tak to ogród regulował nerwa a teraz znów tylko przez okno patrzę

Jak ja Ciebie rozumiem... ten semestr zdalnego nauczania to jakiś koszmar. U nas nieletnie towarzystwo obniżyło się z ocenami koszmarnie. Musieliśmy wprowadzić korepetycje, bo już nerwowo nie wytrzymywaliśmy. Zamiast 5tek w tym semestrze sporo 3/2 wychodzi ze średniej, w głowach nie zostaje nic. Nigdy wcześniej nie mieliśmy takiego problemu. Najgorsze w tym wszystkim jest to, że u dzieci dominuje marazm i brak chęci do przyswajania wiedzy... Na szczęście nie mamy w najbliższej perspektywie egzaminów.
tulucy 19:19, 16 kwi 2021

Ja mam w tym roku syna ósmoklasistę, za rok kolejny egzamin, u córki.O ile córka się po spadku formy w I semestrze bardzo ładnie poprawiła i pracuje, to syn przyprawia mnie o ból głowy... zdać, to on zda, tylko na jaką szkołę się załapie, to nie wiem. Tylko z kolegami w kółko grają. Już im ograniczamy mocno, ale...
antracyt 19:27, 16 kwi 2021

U nas w poprzednim semestrze było w miarę ok, ale jest już takie przemęczenie nauką zdalną, że dziewczyny na lekcjach w ogóle nie mogą się skupić, nic z nich nie wynoszą. Musimy materiał jeszcze raz powtarzać wspólnie. Nastolatek w szkole średniej też najchętniej grałby non stop...