Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Przerwa na kawę...

Przerwa na kawę...

inka74 17:42, 13 lip 2021

MiluniaB napisał(a)
Hej Zajrzyj do mnie

To zdjęcie ze stoliczkiem podziwiam zawsze - tak pięknie, klimatycznie

byłam, komentarz zostawiłam lekko ze mną nie masz miejsce ze stoliczkiem na żywo to jeden wielki bałagan ale może dziś wrócę od lekarza to się tym zajmę, przynajmniej rośliny w doniczki posadzę
Anda 18:45, 13 lip 2021

inka74 napisał(a)

Lubię ten romantyzm u Ciebie

Ogród się rozwija coraz lepiej. Naprawdę to już pełna smaczków bombonierka Kolekcja róż fantastyczna.

Jesteś mistrzynią upychania
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Agatorek 22:47, 13 lip 2021

inka74 napisał(a)

Wygląda jak skraj dżungli
Ogród przepiękny, bardzo różnorodny i soczysty

Następna róża trafiła na moją listę (a nawet dwie: wedding Piano i ascot).

Pisałaś wcześniej o oświetleniu altanki (na którą nadal czekam) i na rabatach przy oczku.. na pewno nie w tym roku .
inka74 07:51, 14 lip 2021

Anda napisał(a)
Lubię ten romantyzm u Ciebie

Ogród się rozwija coraz lepiej. Naprawdę to już pełna smaczków bombonierka Kolekcja róż fantastyczna.

Jesteś mistrzynią upychania
Widzę różnicę rok do roku. Fajnie zarasta
Na żywo jeszcze kilka łysych miejsc jest, w sensie ziemię widać na rabacie ale muszą być bo rośliny się rozrastają.
inka74 07:55, 14 lip 2021

Agatorek napisał(a)

Wygląda jak skraj dżungli
Ogród przepiękny, bardzo różnorodny i soczysty

Następna róża trafiła na moją listę (a nawet dwie: wedding Piano i ascot).

Pisałaś wcześniej o oświetleniu altanki (na którą nadal czekam) i na rabatach przy oczku.. na pewno nie w tym roku .
trochę tak to na żywo wygląda nie wiem co zrobię jak kiedyś zlikwidują te chaszcze za moją działką.

A na oświetlenie przyjdzie u ciebie pora. My też u nas zamontowaliśmy je po 7 latach. Warto jednak już na tym etapie pomyśleć o tym, aby później rabat nie niszczyć.

Edit. Obie te róże w rzeczywistości są takie sobie. Wedding ma małe kwiaty w stosunku do wielkości krzaczka a Ascot w drugiej części lata ma łyse łodygi. Czarna plamistość ją kocha.
Agatorek 11:36, 14 lip 2021

Hmm, to jeszcze pomyślę
Na razie mam „zamiennik” wedding Piano - kupiłam se lemon rokoko .
Brzozowadzie... 11:25, 15 lip 2021

inka74 napisał(a)
namieszam, nie brałabym Wimsa do ciebie do ogrodu. Nie psuje do tego klimatu eteryczności jaki masz. On szybko zmienia kolor na buraczkowy ciemny i jest dużo cięższy w odbiorze. Wybrałabym hortkę idącą potem w zieleń

O, widzisz, a robi teraz wrażenie właśnie eterycznego Mam w ogrodzie hortensje i te idące w limonkę i te w bordo, wszystkie lubię Ale w takim razie poobserwuję u Ciebie w tym sezonie
Naprawdę zachwyca mnie kierunek jaki obrałaś ogrodowo, jest pięknie!
Kasia_CS 14:11, 16 lip 2021

Pora na relację z mojej środowej wizyty To był meeeega upalny dzień - chyba najcieplejszy z ostatnich dni i ten żar z nieba lejący... uff, już mi ciepło Ale Iwonka raczyła mnie wodą z lodem i dzięki temu będzie co nieco do oglądania

Też nie będę ograniczać ujęć, bo się zwyczajnie pogubię Ale zaczęłam od frontowej rabaty - zapraszam na moją środową przechadzkę nr 2

Kasia_CS 14:13, 16 lip 2021

Widoczny na poprzniedniej fotce w tle judaszowiec jest gwiazdą!

Kasia_CS 14:15, 16 lip 2021

Szałwia plumosa - rewelacyjnie wygląda