Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Przerwa na kawę...

Przerwa na kawę...

inka74 20:48, 29 sty 2025

Dawno mnie nie było na O. Trochę pokonały mnie okoliczności niezależne ode mnie. Życie.
Ogrodowo zdjęć mało. Zabrakło weny. Nowy sezon otworzyłam w niedzielę. Pod nóż poszła morwa i jedna z rabat. Kilka zdjęć z telefonu.

Kwitną już pierwsze oczary. Jelena w donicy za domem.

Arnold Promise jeszcze w powijakach
inka74 21:00, 29 sty 2025

Oczar Diana ma tylko kilka kwiatów. I strajkuje, nie rośnie. Być może ma za mało słońca lub za sucho. Ubiegły rok był testem wytrzymałości dla roślin. Takiej suszy nie pamiętam.

Oczar Rubin jeszcze śpi. Ale żyje ciekawe, czy go ktoś dojrzy na tej rabacie. Za to tulipany dają czadu.

MagdaLenka 21:22, 29 sty 2025

inka74 napisał(a)

Ten oczar przecudny! Ma bardzo subtelne gałązki i pięknie zdobi nawet w stanie bezlistnym.
U siebie mam w planach Jelenę.
inka74 21:40, 29 sty 2025

MagdaLenka - Arnold jest bezproblemowy. To 13 letni okaz. Cięty i formowany bo nie mam tyle miejsca, aby puścić go luzem. Jelena ma przepiękne kolory. I jak się okazuje może też kwitnąć tylko na żółto. Tak było rok temu z tą sadzonką w donicy - dlatego tam wylądowała . Ale wychodzi na to, że musi mieć więcej słońca.

Byłam dziś na twoim wątku, zaczęłam czytać. Dużo pracy przed wami ale nie działasz po omacku. Zazdroszczę powierzchni na ogród. Choć z drugiej strony teraz obsadzenie takich rabat wymaga sporej dawki finansowej. Jakbyś potrzebowała patyczków z hortensji do ukorzenienia daj znać. Mam sporo odmian.
inka74 21:47, 29 sty 2025

Znalazłam jeszcze w telefonie kilka fotek zimowych, z początku stycznia. Wstawiam ku pamięci. Bo ta może jest i dobra ale krótka
inka74 21:51, 29 sty 2025

Inna noc - inny nastrój

I za dnia
inka74 21:54, 29 sty 2025

Dekoracje świąteczne

inka74 21:56, 29 sty 2025

inka74 21:59, 29 sty 2025

MagdaLenka 22:03, 29 sty 2025

inka74 napisał(a)
MagdaLenka - Arnold jest bezproblemowy. To 13 letni okaz. Cięty i formowany bo nie mam tyle miejsca, aby puścić go luzem. Jelena ma przepiękne kolory. I jak się okazuje może też kwitnąć tylko na żółto. Tak było rok temu z tą sadzonką w donicy - dlatego tam wylądowała . Ale wychodzi na to, że musi mieć więcej słońca.

Byłam dziś na twoim wątku, zaczęłam czytać. Dużo pracy przed wami ale nie działasz po omacku. Zazdroszczę powierzchni na ogród. Choć z drugiej strony teraz obsadzenie takich rabat wymaga sporej dawki finansowej. Jakbyś potrzebowała patyczków z hortensji do ukorzenienia daj znać. Mam sporo odmian.

Iwonka, dzięki za hortensjową propozycję.
Na razie mam kilka sztuk w zapasie, ale jeśli zabraknie, to zgłoszę się do Ciebie.
U nas na ścianie wschodniej ceny roślin jeszcze są na akceptowalnym poziomie, także ogrodnictwo nie rujnuje mojego portfela.

Twój zimowy ogród jest magiczny. Ja uwielbiam śnieg. Do tego lampki świąteczne tworzą bajkową scenerię. Oglądam urzeczona...