Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Przerwa na kawę...

Przerwa na kawę...

inka74 21:19, 12 paź 2024

Basieksp 21:24, 12 paź 2024

Ale pięknie magia lasu
mrokasia 21:29, 12 paź 2024

Przepiękne foty robisz!!!

Robót na wysokości nie zazdroszczę. Ja bym nie wlazła bo mam lęk wysokości i powyżej 3 metrów u mnie nie przechodzi. Ciekawa jestem efektu końcowego jak wisteria oplecie tę łańcuchową konstrukcję.
MagdaLenka 21:30, 12 paź 2024

Iwonko, Twoje zdjęcia to jest uczta dla oczu. Jestem nimi oczarowana.
Poza tym Twój ogród pięknie przezntuje się nocą. Podświetlenie drzew robi robotę.
antracyt 10:01, 13 paź 2024

Osobiście jestem zdecydowaną "antyfanką" wiśni Umbraculifera. Już gdzieś na forum pisałam, że w miejscowościach wokół mnie to jedno z ulubionych drzew szpalerowych. Nasadzenia mają sporo lat i duża ich część wyglada źle. Chociaż rosnące przy pobliskim centrum handlowych robinie kuliste wyglądają jeszcze gorzej
I bądź tu mądry ogrodniku...

Leśne portrety naprawdę piękne
inka74 14:23, 13 paź 2024

Basieksp napisał(a)
Ale pięknie magia lasu
Lubię się po prostu włóczyć po lesie. Ładuję w ten sposób wewnętrzne akumulatory. eM gdzieś pędzi jak szalony za kolejnym grzybkiem a ja od krzaczka do psiarza, bo tylko te i muchomory widzę Dziś niestety pada.
inka74 14:48, 13 paź 2024

mrokasia napisał(a)
Przepiękne foty robisz!!!

Robót na wysokości nie zazdroszczę. Ja bym nie wlazła bo mam lęk wysokości i powyżej 3 metrów u mnie nie przechodzi. Ciekawa jestem efektu końcowego jak wisteria oplecie tę łańcuchową konstrukcję.
Buziol Kochana, buziaki! Sprawia mi to wielką frajdę.

Ja też nie przepadam za wysokością dlatego tyle czasu trwały "konsultacje" w sprawie konstrukcji Ja też jestem ciekawa. Przy takim tempie jej wzrostu to po dwóch sezonach będzie już zielona ściana. A po 5 latach pewnie będą mocne postrzyżyny. Górę mogę nawet z okien robić. A dół to normalna drabina. Zobaczymy. Najwyżej usunę. Marzy mi się taki efekt https://www.clematis.com.pl/index.php?eID=dumpFile&t=f&f=12596&token=94488aedec731fb1e85f33b348cb285e1c63f23a
Monia81 14:53, 13 paź 2024

Iwonka szalona akrobatko kawał dobrej roboty za Tobą, ja już sobie tą wisterię wyobrażam jak to zarośnie fotki nocne cudne, ale te leśne też, piękne masz to wrzosowisko u siebie za płotem buziaczki
inka74 14:57, 13 paź 2024

MagdaLenka napisał(a)
Iwonko, Twoje zdjęcia to jest uczta dla oczu. Jestem nimi oczarowana.
Poza tym Twój ogród pięknie przezntuje się nocą. Podświetlenie drzew robi robotę.
Dziękuję Madzia. Zależało mi na stworzeniu ogrodu dla całej rodziny. Takiego, który jest ciekawy o różnych porach roku, w dzień i w nocy. Trochę tajemniczy, ale i funkcjonalny .
TAR 14:58, 13 paź 2024

antracyt napisał(a)
Osobiście jestem zdecydowaną "antyfanką" wiśni Umbraculifera. Już gdzieś na forum pisałam, że w miejscowościach wokół mnie to jedno z ulubionych drzew szpalerowych. Nasadzenia mają sporo lat i duża ich część wyglada źle. Chociaż rosnące przy pobliskim centrum handlowych robinie kuliste wyglądają jeszcze gorzej
I bądź tu mądry ogrodniku...

Leśne portrety naprawdę piękne

Chyba powinno sie sadzic rosliny do warunkow. A u nas wszystko na jedno kopyto. Jest tyle fajnych drzew szpalerowych. A kiedys wisnia zrobila sie modna i sadzili je wszedzie. U nas w pobliskim miescie glownie sa czerwone sliwy nigra. I katalpy. W Gdansku sa piekne miejsca z jabloniami Royalty, glogami, grabami, bukami i klonami. W Sopocie ronda i skwery obsadzaja rozami, trawami i bylinami. Umbry nigdy nie byly w moim polu zaintetesowan.