Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Przerwa na kawę...

Pokaż wątki Pokaż posty

Przerwa na kawę...

zoja 15:24, 06 lip 2018

mrokasia napisał(a)
Ja nie wiem jak Wy to robicie, że w sezonie utrzymujecie paznokcie w takim nieskazitelnym stanie... używam rękawiczek ale średnio to pomaga...

Kasiu bo to jeszcze kwestia 'operowania' dłonią/palcami...
inaczej chwytasz jak paznokcie są krótkie (jakby z góry) a inaczej jak dłuższe (jakby z boku) - próby chwytania z długimi paznokciami w sposób dla krótkich zawsze kończą się prędzej czy później uszkodzeniem lakieru i lub złamaniem paznokcia, a także czasem bólem.
jolanka 15:39, 06 lip 2018

Kurka wodna, jeśli jeszcze mam się uczyć prawidłowego łapania roślin no to paznocie bedą jednak wyglądać zupełnie inaczej niż u Was.
Nawet w rękawiczkach nie umiem niczego robić.
Ale podobają mi się takie wypielęgnowane, super wyglądają.
mrokasia 16:08, 06 lip 2018

zoja napisał(a)

Kasiu bo to jeszcze kwestia 'operowania' dłonią/palcami...
inaczej chwytasz jak paznokcie są krótkie (jakby z góry) a inaczej jak dłuższe (jakby z boku) - próby chwytania z długimi paznokciami w sposób dla krótkich zawsze kończą się prędzej czy później uszkodzeniem lakieru i lub złamaniem paznokcia, a także czasem bólem.

może masz rację, ja noszę zawsze krótkie paznokcie
ale mogłyby lepiej wyglądać...
mrokasia 16:09, 06 lip 2018

jolanka napisał(a)
Kurka wodna, jeśli jeszcze mam się uczyć prawidłowego łapania roślin no to paznocie bedą jednak wyglądać zupełnie inaczej niż u Was.
Nawet w rękawiczkach nie umiem niczego robić.
Ale podobają mi się takie wypielęgnowane, super wyglądają.

Ja rękawiczek używam tylko w ogrodzie choć jak zdejmuję to dochodzę do wniosku, że zupełnie niepotrzebnie zakładałam - zawsze pełno ziemi mam za paznokciami...
zoja 16:43, 06 lip 2018

Jola nie ma nic za darmo
U mnie to lata praktyki, w sumie to juz z krotkimi nie umiem nic robic bo opuszki palców zaraz bolą...
inka74 18:32, 06 lip 2018

U mnie wyznacznikiem długości paznokci jest pisanie na klawiaturze. Jak już mi przeszkadzają, w sensie stukam nimi a nie opuszkami - skracam. Wolę krótkie choć takie dłuższe ładne są, bardziej kobiece. Teraz z kolorem przesadziłam bo trochę nieoczekiwanie jadę w następnym tygodniu na poważne rozmowy i znów będę musiała udowadniać, że wielbłądem nie jestem. Szczególnie, że to ja będę tą osobą od technicznych spraw a kolega od ogólnych, ech. Ale lato jest, no nie
zoja 18:47, 06 lip 2018

Przeciez kolor paznokci nie determinuje naszych kompetencji!
Najwyzej zaskoczysz panow
inka74 19:17, 06 lip 2018

Zoja - ja z dinozaurami pracuję zewnętrznymi... Jasne, że dam sobie radę, jak zawsze. Jak z informatykiem daję radę to i z nimi mi się uda
zoja 19:19, 06 lip 2018

dobre!
Kasia_CS 19:23, 06 lip 2018

ja lubię długie paznokcie, swoje skrócilam dopiero po porodzie wolę mieć zrobione, bo moje naturalne po starciu z pieleniem nawet w rękawiczkach wyglądają tragicznie, bo rękawiczki i tak mi ciągle pękają (używam lateksowych).. więc hybrydy lub żel mnie ratują