Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Przerwa na kawę...

Przerwa na kawę...

Gosiek33 06:16, 28 kwi 2019

Ogród Gospodyni totalnie zaskakujący, nie ma to jak własne oczy. Niezwykle dopieszczony, wykorzystany każdy skrawek miejsca, znakomite donice. Doskonale dobrane rośliny i dodatki. Tulipany w oszałamiającej ilości i odmianach. Jestem pełna podziwu. I faktycznie nie byłoby gdzie wsadzić obieli
Dziękuję za możliwość uczestniczenia we wspaniałym spotkaniu i poznaniu na żywo nowych ogrodowiskowych dziewczyn i o pysznym poczęstunku

W szkółkach miałam nic nie kupować ale naprawdę nie dało się
inka74 07:12, 28 kwi 2019

wiklasia napisał(a)
Jejku, jakie to wszystko dopieszczone !!!
aż takie to nie jest dopieszczone ale przy małym ogrodzie każda niedoróbka kłuje w oczy bo ją masz po prostu zawsze przed sobą.
inka74 07:21, 28 kwi 2019

Gosiek33 napisał(a)
Ogród Gospodyni totalnie zaskakujący, nie ma to jak własne oczy. Niezwykle dopieszczony, wykorzystany każdy skrawek miejsca, znakomite donice. Doskonale dobrane rośliny i dodatki. Tulipany w oszałamiającej ilości i odmianach. Jestem pełna podziwu. I faktycznie nie byłoby gdzie wsadzić obieli
Dziękuję za możliwość uczestniczenia we wspaniałym spotkaniu i poznaniu na żywo nowych ogrodowiskowych dziewczyn i o pysznym poczęstunku

W szkółkach miałam nic nie kupować ale naprawdę nie dało się
Gosiu bardzo się cieszę, że udało ci się dojechać. Obiela mimo iż piękna nie weszłaby już i tak mam posadzone za płotem niefrasobliwie wybrane zbyt duże jak na moją działkę wiązy
Gosiek33 07:38, 28 kwi 2019

Zapomniałam spytać jak tniesz wszystkie duże okazy, z drabiny? To perfekcyjna praca. I nie spytałam o mocno przyciętego tamaryszka, aż tak cięłaś go pierwszy raz? Widziałam, że już zielone pokazywał
sarenka 07:50, 28 kwi 2019

inka74 napisał(a)
te pierwsze to Mystic van Ejk. Ja zaczynałam przygodę z tulipanami od zaledwie setki... teraz jest trochę więcej
dziękuję
A to doczytuje, że spotkanie było. Fajnie, że pogoda dopisała bo dziś już mokro ja się wczoraj wzięłam za ogród i jestem zadowolona, choć wiadomo, nigdy tyle czasu nie ma,żeby zdążyć to co byy się chciało zrobić dziś jak nie będzie padać to też pójdę, chwasty będą się lepiej wyrywać
inka74 08:11, 28 kwi 2019

Gosiek33 napisał(a)
Zapomniałam spytać jak tniesz wszystkie duże okazy, z drabiny? To perfekcyjna praca. I nie spytałam o mocno przyciętego tamaryszka, aż tak cięłaś go pierwszy raz? Widziałam, że już zielone pokazywał
Z drabiny sąsiad użycza. Tamaryszek co roku jest podcinany i formowany. W tym roku od góry mocniej bo w ubiegłym rozrósł się bardzo mocno. Już puszcza nowe pędy. Jak poszłyście to pień mu oskubałam bo chcę aby tylko w koronę szedł. On z tego co widziałaś puści take wiotkiw pędy 50-80 cm. Swojego zostaw na razie bez cięcia z góry, tylko pień formuj, bo musi osiągnąć wysokość odpowiednią. To wieloletnia praca niestety.
inka74 08:21, 28 kwi 2019

sarenka napisał(a)
dziękuję
A to doczytuje, że spotkanie było. Fajnie, że pogoda dopisała bo dziś już mokro ja się wczoraj wzięłam za ogród i jestem zadowolona, choć wiadomo, nigdy tyle czasu nie ma,żeby zdążyć to co byy się chciało zrobić dziś jak nie będzie padać to też pójdę, chwasty będą się lepiej wyrywać
Dziewczyny wcześniej ustaliły nalot na tulipanki i przy okazji na zakupy samochody pełne krzaczków wyjechały. Cieszę się, że udało im się poszukiwane okazy zdobyć. Dziś u mnie siąpi takie dziwne coś. I zimno jest. Ale lepszy taki mikry deszczyk niż żaden. Sucho było tak, że 2 godziny w piątek lałam wodę. Masakra.
sarenka 08:41, 28 kwi 2019

Odwiedziby fajna sprawa
Też podlewalam w sobotę, gorąco było wtedy wczoraj część owocowych posadzilo się, oby się przyjęły
inka74 09:29, 28 kwi 2019

Megi, ja uwielbiam odwiedzać ogrody i spotykać się z dziewczynami. Moi znajomi pukają się w głowę jak rozmawiam o roślinkach. A z dziewczynami jest zupełnie inaczej. Nikogo nie dziwi, że może malutki kwiatuszek rozczulić lub, że przez kilka lat poluje się na jakąś odmianę i człowiek cieszy się, jak dziecko jak już ją upoluje a martwi gdy coś jej się dzieje. Każdy z ogrodów ma też coś niezwykłego. To skarbnice pięknych odmian i wiedzy praktycznej ich właścicieli. Lepsze niż książkowa wiedza czy informacje od sprzedających, którym bardzo często brakuje kompetencji. Lubię wracać do ogrodów. Tak bardzo się miejca i rośliny zmieniają. Ogrodowisko nas napędza i motywuje do działania. W taki bardzo fajny sposób. Nigdzie indziej nie spotkałam tylu pozytywnie zakręconych i dobrych dusz. Mega cenne i ważne. Pozdrawiam niedzielnie.
sarenka 09:36, 28 kwi 2019

Zgadzam się. Mam chyba zjedna znajoma, z którą rozmawiam o roślinach, innych to nic nie interesuje. Przeglądam czasem stare zdjęcia swojego ogródka i widzę takie zmiany,że się nadziwić nie mogę jestem zadowolona,że zaczęłam cokolwiek robić,a to tylko chyba 4 lata czy jakoś tak
Właśnie zdjęcia porobilam na dworze,ale aparat mi się rozładował w trakcie... Czekam aż się naładuje. Jednak zupełnie inna kolorystyka zdjęć wychodzi robiąc aparatem a telefonem

Pozdrawiam i ja