Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Przerwa na kawę...

Przerwa na kawę...

inka74 14:02, 22 lip 2019

Gosiek33 napisał(a)
Ogniste to jesienne przebarwienie - też takie chcę

Nawet wymyśliłam miejsce
ostatnią wystawioną wzięłam ze stołu...
inka74 14:07, 22 lip 2019

Doranma napisał(a)
Iwonko, kiedy bym do Ciebie nje zajrzała, to coś zmieniasz, sadzisz, przenosisz ☺ Taki niespokojny duch z Ciebie? A ogród za każdym razem wygląda na dopięty na ostatni guzik ...
No spokojnie raczej nie usiedzę, za dużo myśli i pomysłów kłębi się w głowie. Wy na zdjęciach widzicie rabatę a ja rzeczy do poprawki. To nie jest normalne ;( leczę się powoli z takiego "perfekcjonizmu". W pracy już trochę odpuściłam. W ogrodzie - tego jeszcze muszę się nauczyć. Już niby zadowolona jestem z efektu na rabacie i znów coś mi do głowy przyjdzie i od nowa przeróbka. Inna sprawa, że to mi sprawia przyjemność takie grzebanie w ziemi, roboty brukarskie trochę już mniej
Kasia_CS 14:12, 22 lip 2019

Iwonko, a ten dzień otwarty to był otwarty tylko w części sprzedażowej? Nie można było pobuszować po szkółce? Ja mam chytry plan, że może udałoby mi się w tym tygodniu podjechać...
jolanka 14:23, 22 lip 2019

W ZP to można wyjechać z doniczkami na dachu bo w środku to się już nie mieszczą. O kasiorce nie wspomnę
Trzymałam się dzielnie górnej zaplanowanej kwoty - troszkę ją przekroczyłam ale nie tak bardzo
Jak wróciłam do domu to tylko usłyszałam: Ło matko! a przecież tak dużo to nie kupiłam, Iwonka świadkiem
inka74 14:25, 22 lip 2019

Można było pobuszować z pracownikami i trochę samemu. Ale doniczki z pracownikami się brało bo duża część była odłożona na rozsady. Piękne poletka doświadczalne mają. Dlatego trochę opuściłam dizewczyny i wsiąkłam w pole doniczek ale przy takiej ilości towaru nie mogłam się skoncentrować i coś jeszcze wybrać.

Rabaty na przedzie im się ładnie rozrosły. I miałam okazję zobaczyć na rabacie tę kocimiętkę Purple Haze i porównać z Purssian Blue. Ta pierwsza PH ma owszem dużo większe kwiatostany, takie napakowane ale leżała plackiem - jest szeroka a niska. Natomiast Purssian ma mniejsze kwiaty ale są bardziej intensywne w kolorze i cała roślinka stoi w takim ładnym kuleczkowym kształcie. Nie wiem jak to określić.

Widziałam na rabacie ubiegłoroczną kocimiętkę Neptune - kupiłyśmy z Jolą sadzonki na próbę. Ta jest mega fajna - intensywny kolor, niska i zwarta. Wybijała się wręcz z rabaty. Na zdjęciach w necie nie zrobiła takiego wrażenia jak na żywo. Fajne też były takie jeżówki daliowe - niestety jeszcze nie w sprzedaży bo Przemek dostał je do oceny.
inka74 14:28, 22 lip 2019

jolanka napisał(a)
W ZP to można wyjechać z doniczkami na dachu bo w środku to się już nie mieszczą. O kasiorce nie wspomnę
Trzymałam się dzielnie górnej zaplanowanej kwoty - troszkę ją przekroczyłam ale nie tak bardzo
Jak wróciłam do domu to tylko usłyszałam: Ło matko! a przecież tak dużo to nie kupiłam, Iwonka świadkiem
ja po prostu wzięłam tylko tyle gotówki ile mogłam wydać )) i przy podliczaniu tylko się zastanawiałam czy coś trzeba będzie odnieść ale udało się. Nawet jeszcze trochę budżetu zostało - stąd pojawił się dereń ))

Jola - ty mniej ode mnie miałaś. Ja przezornie w 3 różne miejsca wypakowałam doniczki. A i tak eM skomentował derenia - że dlatego tyle czasu kota u mamy karmiłam i że coś taki duży wyszedł.
Gosiek33 14:55, 22 lip 2019

Dobrze widzieć naocznie takie połączenie
Gosiek33 15:01, 22 lip 2019

jolanka napisał(a)

Przecież połowa Twojego samochodu zapakowana była roślinami do innego ogrodu
Gosiek33 15:02, 22 lip 2019

Ta leżąca kocimiętka wybaczy brak kancików, tylko trzeba mieć trawniczki szersze o jakieś 50 cm

inka74 14:18, 29 lip 2019

Jakoś nie mam weny na ogród. Coś tam kwitnie ale jakoś bez fajerwerków. Bałaganiarsko. Trawnik przysycha. Trudno się dziwić jak tam non stop słońce. Jeszcze w tej mieszance jest jakaś trawa z takimi sztywnymi kłosami. Sama miękka ale jak za długo nie jest koszona to wygląda kiepsko. Kret mi następny buszuje na rabatach w różach. Nie mam siły na posprzątanie terenu po akcji z kostką. Co rabata to jeszcze coś jest do wsadzenia, przesadzenia ale za ciepło jest. Doniczki mi stoją.

Dawno nie było zdjęć balkonowych.