Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Od początku

Od początku

ZieloneWrota 07:33, 16 lip 2016

Gruszka_na_wierzbie napisał(a)

Zanim Agatka odpowie, to ja wtrącę swoje trzy grosze. Kupowałam Swany jako różę okrywową. I rzeczywiście u mnie się pokłada. Sadzona wiosną pięknie kwitnie, ma zdrowe liście i zero mszyc.

Dziękuję Gruszeczko również dla ciebie miłej słonecznej soboty, pozdrawiam .
ZieloneWrota 07:34, 16 lip 2016

Bogdzia napisał(a)

No no , swieta prawda.

, słonecznej soboty dla ciebie Bogdziu.
Sylvana 07:56, 16 lip 2016

Agatko pytałaś u mnie o sumaka.
Mój sumak to nie ten z pięknymi czerwonymi kwiatami.
Doczytałam, że to roślina dwupienna - są męskie...te brzydsze jak mój....i żeńskie....te z czerwonymi aksamitnymi kwiatuchami.
Mój sumak już wiele razy uciekał od piły bo....
1- rozłazi się i znajduję małe sumaki gdzieś 3m dalej schowane pod świerkiem czy tują, albo bezczelnie rosnące na środku trawnika.
2- ma te brzydkie kwiatki....ale są rajem dla bzyczków....jak się pod nim przechodzi kiedy kwitnie to jest aż głośno
3- liście jesienią...jak są świeże to jeszcze dają się zebrać, ale nie cierpię wyjmować suchych z pomiędzy tujowych kul.

Zalety - urośnie chyba wszędzie, nic z nim nie trzeba robić, pięknie się przebarwia jesienią, nie choruje.

Decyzja należy do Ciebie.....pozdrawiam
_Martini_ 08:30, 16 lip 2016

Dziewczyny dzięki za odp. Faktycznie tez zauważyłam ze jest zdrowiuteńka ale ten pokrój mmnie z letka denerwuje. Teraz wypuściła długie ale bardzo wiotkie pędy i leży smętnie. ulewy na pewno jej w tym pomogly. Zastanawiam się jaka bedzie za rok po cięciu. Muszę doczytac jak to zrobic. U mnie jest dopiero od tej wiosny.
ZieloneWrota 09:53, 16 lip 2016

_Martini_ napisał(a)
Dziewczyny dzięki za odp. Faktycznie tez zauważyłam ze jest zdrowiuteńka ale ten pokrój mmnie z letka denerwuje. Teraz wypuściła długie ale bardzo wiotkie pędy i leży smętnie. ulewy na pewno jej w tym pomogly. Zastanawiam się jaka bedzie za rok po cięciu. Muszę doczytac jak to zrobic. U mnie jest dopiero od tej wiosny.

No więc właśnie najlepiej przetestować, u mnie również była kupiona na próbę, ale ten pokrój mi odpowiada, być może wzmocnią się te wiotkie pędy i spojrzysz na nią przychylnym okiem czego ci życzę, buźka
ZieloneWrota 09:57, 16 lip 2016

Sylvana napisał(a)
Agatko pytałaś u mnie o sumaka.
Mój sumak to nie ten z pięknymi czerwonymi kwiatami.
Doczytałam, że to roślina dwupienna - są męskie...te brzydsze jak mój....i żeńskie....te z czerwonymi aksamitnymi kwiatuchami.
Mój sumak już wiele razy uciekał od piły bo....
1- rozłazi się i znajduję małe sumaki gdzieś 3m dalej schowane pod świerkiem czy tują, albo bezczelnie rosnące na środku trawnika.
2- ma te brzydkie kwiatki....ale są rajem dla bzyczków....jak się pod nim przechodzi kiedy kwitnie to jest aż głośno
3- liście jesienią...jak są świeże to jeszcze dają się zebrać, ale nie cierpię wyjmować suchych z pomiędzy tujowych kul.

Zalety - urośnie chyba wszędzie, nic z nim nie trzeba robić, pięknie się przebarwia jesienią, nie choruje.

Decyzja należy do Ciebie.....pozdrawiam

Dziękuję za odp. pytam bo u mnie pszczółki i tak bardziej pod tym kątem pytałam, ale jeśli są tak ekspansywne to chyba sobie odpuszczę mój teren to nie ha , a po za tym one generalnie jak mają pożytek konkretny to mają w nosie te kilka krzaczków, buźka słonecznej soboty.
Kasiek 21:12, 16 lip 2016

Jestem dopiero na 10 stronie ale juz wpadlam jak sliwka w kompot
Jestes pracowita jak pszczoleczka i bardzo ladnie Ci to wychodzi. Ide pomalutku czytac dalej, cieszac sie, ze tak ladnie wszystko pokazujesz na fotkach
ZieloneWrota 23:23, 16 lip 2016

Kasiek napisał(a)
Jestem dopiero na 10 stronie ale juz wpadlam jak sliwka w kompot
Jestes pracowita jak pszczoleczka i bardzo ladnie Ci to wychodzi. Ide pomalutku czytac dalej, cieszac sie, ze tak ladnie wszystko pokazujesz na fotkach

Dziękuję za odwiedziny, doceniam wpadkę , ja już od dawna jestem w twoim ogrodzie jak zawsze pod wrażeniem, buziaki
Luteczka 23:31, 16 lip 2016

ZieloneWrota napisał(a)

Ewuś jeśli tylko nie będzie padało jak najbardziej się umówimy i bardzo miło będzie spotkać się na zakupach a może i kawę zaliczymy. Bo z Luizą to nigdy nie wiesz co spotka cię . W jej towarzystwie zsze miło płynie czas, nawet jak leje.

Oki, będziemy w kontakcie
Buziaki
ZieloneWrota 10:18, 17 lip 2016

Dziewczyny, mam pytanie czy sciete mlode pedy bukszpanu od razu wlozyc w ukorzeniacz i do ziemi, czy do wody i czekac az pusci korzenie?