Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Od początku

Od początku

Toszka 10:30, 17 lip 2016

ukorzeniacz, lekki cień i ziemia. U mnie to działa tak, że mam jedno miejsce które w ten sposób ma być obwódką, a że to miejsce dobrze służy ukorzenianiu, to obwódki permanentnie nie ma, bo ukorzenione sadzonki wiosną migrują
ZieloneWrota 10:42, 17 lip 2016

Toszka napisał(a)
ukorzeniacz, lekki cień i ziemia. U mnie to działa tak, że mam jedno miejsce które w ten sposób ma być obwódką, a że to miejsce dobrze służy ukorzenianiu, to obwódki permanentnie nie ma, bo ukorzenione sadzonki wiosną migrują

Dziękuję Toszko , miłej niedzieli.
AgataP 11:22, 17 lip 2016

Aga czy Ty masz u siebie cisy?
ZieloneWrota 11:39, 17 lip 2016

Tylko dwa w skrzyniach w gruncie niestety nie,
Dorota123 20:46, 17 lip 2016

Ja dużą część swoich bukszpanów ukorzeniłam bez ukorzeniacza, po prostu obrywałam dolne listki i wsadzałam w ziemię co 2 cm mocno ugniatając ziemię wokół. Posadź w cieniu i nie zapomnij o zraszaniu polewaczką z sitkiem.
ZieloneWrota 22:37, 17 lip 2016

Dorota123 napisał(a)
Ja dużą część swoich bukszpanów ukorzeniłam bez ukorzeniacza, po prostu obrywałam dolne listki i wsadzałam w ziemię co 2 cm mocno ugniatając ziemię wokół. Posadź w cieniu i nie zapomnij o zraszaniu polewaczką z sitkiem.

Dziękuję Dorotko ale dopiero jak się ukorzenią to wysadzasz na stale miejsce?
AgataP 18:26, 18 lip 2016

ZieloneWrota napisał(a)
Tylko dwa w skrzyniach w gruncie niestety nie,

Kurna chyba nie zaryzykuję cisów przy podjeździe, bo kiedy one urosną...
Gruszka_na_w... 18:47, 18 lip 2016

ZieloneWrota napisał(a)

Dziękuję za odp. pytam bo u mnie pszczółki i tak bardziej pod tym kątem pytałam, ale jeśli są tak ekspansywne to chyba sobie odpuszczę mój teren to nie ha , a po za tym one generalnie jak mają pożytek konkretny to mają w nosie te kilka krzaczków, buźka słonecznej soboty.

Jest odmiana sumaka- Tiger Eyes, która nie daje odrostów. Ma go u siebie właścicielka tego wątku. Jest na zdjęciach na str. 2. Stanowi ważny akcent kolorystyczny w jej ogrodzie.
https://www.ogrodowisko.pl/watek/2045-zielono-mi-czyli-zielone-pluca-czarnego-slaska?page=2
A tu ten sumak w jesiennej odsłonie
https://www.ogrodowisko.pl/watek/2045-zielono-mi-czyli-zielone-pluca-czarnego-slaska?page=939

Też kombinowałam z sumakiem w ogrodzie i nie zarzekam się, że go u mnie nie będzie. Miłego dnia!
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
ZieloneWrota 20:34, 18 lip 2016

AgataP napisał(a)

Kurna chyba nie zaryzykuję cisów przy podjeździe, bo kiedy one urosną...

To fakt dość długo musiałabyś na nie czekać, a to nie w twoim stylu , widząc twój mordor i ogólnie adhd na żywo nie wytrzymałabyś w tym stanie czyli czekanie , buziaczki
ZieloneWrota 20:49, 18 lip 2016

Gruszka_na_wierzbie napisał(a)

Jest odmiana sumaka- Tiger Eyes, która nie daje odrostów. Ma go u siebie właścicielka tego wątku. Jest na zdjęciach na str. 2. Stanowi ważny akcent kolorystyczny w jej ogrodzie.
https://www.ogrodowisko.pl/watek/2045-zielono-mi-czyli-zielone-pluca-czarnego-slaska?page=2
A tu ten sumak w jesiennej odsłonie
https://www.ogrodowisko.pl/watek/2045-zielono-mi-czyli-zielone-pluca-czarnego-slaska?page=939

Też kombinowałam z sumakiem w ogrodzie i nie zarzekam się, że go u mnie nie będzie. Miłego dnia!

Dziękuję kochana, już sobie przejrzałam, jak się okazuje ma u mnie sąsiad sumaka ale odmianę ekspansywną, dlatego wolałabym jak już zakupić Tiger Eyes, obaczymy ale dzięki