Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Od początku

Od początku

ZieloneWrota 14:53, 08 lip 2016

AgataP napisał(a)
No super, rzucił mi się w oczy płotek pleciony, czy mam omamy wzrokowe?
za hakone z wierzbowych witek poza tym klimatycznie już masz... super się już odpoczywa w takim miejscu, nie? są drzewa i cień

Kochana to nie omamy u ciebie również widziałam podobny, hm czyli nie tylko imiona nas łączą , oj tak odpoczywała to będę ale wiesz gdzie w tr....e, buźka
Karol99 14:56, 08 lip 2016

Ale ładna ta Hakone.
AgataBC 17:40, 08 lip 2016

ZieloneWrota napisał(a)

Czy to Solar flare?? /myślę od roku czy ją chce/
No i wogóle jakie zdjęcia!! i moje klimaty-ten kosz i to co w nim cudne.. a hakone takiej to się chyba nie doczekam w tym moim piachu.. mam plan przesadzić je do doniczek z lepszą ziemią i podlewać. Piękne je masz
W sumie to mam taki koszyk tylko czeka na wyjścia do lasu i chyba go nie obsadzę, ale do myślenia mi dałaś
ZieloneWrota 18:08, 08 lip 2016

Agcia napisał(a)

Czy to Solar flare?? /myślę od roku czy ją chce/
No i wogóle jakie zdjęcia!! i moje klimaty-ten kosz i to co w nim cudne.. a hakone takiej to się chyba nie doczekam w tym moim piachu.. mam plan przesadzić je do doniczek z lepszą ziemią i podlewać. Piękne je masz
W sumie to mam taki koszyk tylko czeka na wyjścia do lasu i chyba go nie obsadzę, ale do myślenia mi dałaś

Witaj, dziękuję za miłe słowa jeśli chodzi o jeżówkę tak to Solar flare, kupując ją miała być mixem, ale to nawet lepiej że jest inaczej, otrzymała nowe miejsce i tutaj się spełnia, jestem ciekawa tej obok gdyż jeszcze nie rozkwitła a też ma być mixem poczekam i na nią , kosz również zmienił wystrój, pelargonie które marnie rosły w brzozowych skrzyneczkach dostały kolejną szansę w koszu, hakone też po przejściach są teraz w miejscu bardziej zacienionym i czupryna im się rozrosła, muszę je w przyszłym sezonie podzielić, ta obok rośnie w skrzyniach obie mają się dobrze, potrzebują więcej słońca, sprawdzają się w pojemnikach, pozdrawiam Agato
AgataBC 21:42, 08 lip 2016

Piszesz, że sprawdzają się w pojemnikach. Zimują w nich? Zakopujesz jakoś w ziemi czy zabezpieczasz??
Ta Solar Flare wygląda na wysoką, ile ma?
ZieloneWrota 23:13, 08 lip 2016

Agcia napisał(a)
Piszesz, że sprawdzają się w pojemnikach. Zimują w nich? Zakopujesz jakoś w ziemi czy zabezpieczasz??
Ta Solar Flare wygląda na wysoką, ile ma?

Tak zimuje w skrzyniach, nie są one ocieplone, nawet ich nie okrywam, tylko ścinam na wiosnę i zasilam , wiesz okryć zawsze można, a co do Solar Flare jutro pomierzę i dam znać, miłej nocy
Zana 06:49, 09 lip 2016

Ach, jaka hakone! I kosz z kwiatkami też bardzo mi się podoba. Piękne kadry z jeżówkami pokazujesz. Chyba masz sporo odmian? Jest ich tak dużo, że trudno się zdecydować, które wybrać.
ZieloneWrota 20:47, 09 lip 2016

Zana napisał(a)
Ach, jaka hakone! I kosz z kwiatkami też bardzo mi się podoba. Piękne kadry z jeżówkami pokazujesz. Chyba masz sporo odmian? Jest ich tak dużo, że trudno się zdecydować, które wybrać.

Dziękuję za odwiedziny, hakone nabrały rozmachu, jeżówki szaleją, kilka odmian mam i radość sprawiają swoim kwitnieniem, oj tak odmian tyle ale odróg nie guma ale jak to ktoś kiedyś powiedział zawsze się gdzieś wciśnie , pozdrawiam
Gruszka_na_w... 22:21, 09 lip 2016

Piękne główki mają Twoje jeżówki
Wiklinowy kosz przecudnej jest urody- świetnie się wpasował.
Czego potrzebuje hakone do dobrego przyrostu?
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
ZieloneWrota 22:48, 09 lip 2016

Gruszka_na_wierzbie napisał(a)
Piękne główki mają Twoje jeżówki
Wiklinowy kosz przecudnej jest urody- świetnie się wpasował.
Czego potrzebuje hakone do dobrego przyrostu?

Dziękuję, zmieniłam miejsce w bardziej zacienione do tego dawka obornika oraz podlewne gnojówką z pokrzywy, a i jeszcze dużo rozmawiamy