Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród i co dalej

Ogród i co dalej

ZbigniewG 19:07, 23 cze 2016

Monika kwiaty w formie kasztanowca czerwiec /lipiec -moja ma teraz pąki
obetnij na gładko dolną po prawej, ma być pień i zgrabna koronka, długie gałęzie pękają więc trzeba je skrócić - ładnie odbijają -zobacz u mnie
Nikita 14:47, 26 cze 2016

Monia, przeleciałam cały wątek i już jestem na bieżąco. Super domek i ogród z oooooogromnym potencjałem.
Nie zazdroszczę rabaty betonowej…45 cm ziemi a reszta beton to spory kłopot. Ale poczekaj, wspólnymi siłami coś się wymyśli.
Cięcia świerków się nie bój…jak coś pójdzie nie tak, to w przyszłym roku odrośnie. Tylko rób tak ja radzi Zbyszek – tnij po małym kawałku, stopniowo…przecież zawsze możesz jeszcze ciutkę ciachnąć. Lepiej mnie niż więcej. Nie przejmuj się jeśli na początku będą wyglądały jak ogryzki …kształtowanie iglaków wymaga czasu…ale na pewno kiedyś za twoją cierpliwość odpłacą ci swoim pięknem.
A conice bym wywaliła…ja osobiście jej nie znoszę, za to kochają ja przędziorki….brrrr.
Monka 15:49, 26 cze 2016

Nikita napisał(a)
Monia, przeleciałam cały wątek i już jestem na bieżąco. Super domek i ogród z oooooogromnym potencjałem.
Nie zazdroszczę rabaty betonowej…45 cm ziemi a reszta beton to spory kłopot. Ale poczekaj, wspólnymi siłami coś się wymyśli.
Cięcia świerków się nie bój…jak coś pójdzie nie tak, to w przyszłym roku odrośnie. Tylko rób tak ja radzi Zbyszek – tnij po małym kawałku, stopniowo…przecież zawsze możesz jeszcze ciutkę ciachnąć. Lepiej mnie niż więcej. Nie przejmuj się jeśli na początku będą wyglądały jak ogryzki …kształtowanie iglaków wymaga czasu…ale na pewno kiedyś za twoją cierpliwość odpłacą ci swoim pięknem.
A conice bym wywaliła…ja osobiście jej nie znoszę, za to kochają ja przędziorki….brrrr.

Dziękuję za wsparcie w kwestii cięcia , wezmę się za to jak upały zmaleją , los conici też przesądzony wywalam, ale też jak będzie chłodniej pocę się nawet jak mrugam oczami
Monka 15:50, 26 cze 2016

Wreszcie doszło do nas ... deszcz
Makusia 15:55, 26 cze 2016

Deszcz i u mnie! Żeby z deszczu tak się cieszyć? ! To chyba tylko ogrodnicy i rolnicy
Monka 15:57, 26 cze 2016

Makusia napisał(a)
Deszcz i u mnie! Żeby z deszczu tak się cieszyć? ! To chyba tylko ogrodnicy i rolnicy

Bo my wszyscy maniacy O jesteśmy i zaklinamy deszcz
Karol99 16:06, 26 cze 2016

Super, a u mnie niestety nie pada.
Monka 22:40, 27 cze 2016

Małe sprzątanie w ogrodzie
conici brak brzydko jest coś trzeba będzie z tym zrobić, ale co ? może wsadzić tam moją aurea nana, którą mam w donicy na berebrysy nie patrzymy , to nie jest ich docelowe miejsce

Monka 22:43, 27 cze 2016

i usunięta gałąź w katalpie
Zana 23:05, 27 cze 2016

Ale, że w jakim sensie brzydko? Że podsuszona jedna strona na dole? Czy że pusto się zrobiło? Katalpa zdecydowanie nabrała porządnego wyglądu