Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród zmyślony

Ogród zmyślony

myszorek 10:00, 05 wrz 2011

ano, jakżeby inaczej. Muszą być owocówki, bo mąż nie dałby rady bez.Dla niego zerwanie własnego jabłka(z -jak to mówi moja Maja -drzewa jabłkowego) jest bezcenne. Ja też lubię sady, ale u nas tereny są nieowocowe. Trudno, najwyżej co parę lat będziemy sadzić nowe drzewa, albo damy sobie spokój. Dla pciółek mam dużo kwiecia i to im mogę zagwarantować dokąd będą siły
Dziwny ten rok, generalnie jest bardzo mało motyli, pszczół, tylko muszyska i komary latają. Trochę mnie to niepokoi
Gardenarium 10:24, 05 wrz 2011

Sebek napisał(a)

Dużą karierę Tobie Sebek wróżę

Ale pazia, księciunia, komedianta, osoby na forum, ekonomisty czy może pluszaczka

Maskotki

Instagram Ogrodowiska
myszorek 10:33, 05 wrz 2011

Uważaj Danuś, widziałaś co Sebek pokazuje jak się na niego mówi maskotka
anula_wn 11:25, 05 wrz 2011

no niestety lata nie było i. .... ma być już ochłodzenie choć liczyłam na ładną jesień....
Myszorku, własne jabłuszka to jest to ! a brak motyli.... fakt, mało ich, coraz mniej niestety! a mówią, że jak pszczółki wyginą to koniec !
myszorek 12:15, 05 wrz 2011

wiem, trzeba o nie zadbać we własnym zakresie, ile tylko się da
Pszczelarnia 13:26, 05 wrz 2011

I to mnie też niepokoi (nadmiar much i komarów). Myszorku, Pszczółki są Ci wdzięczne!
Szanujmy jaskółki i nietoperze!
myszorek 14:13, 05 wrz 2011

no właśnie.Mój mąz ostatnio podekscytowany chodzi, bo gdzies oglądał, czy czytał o nietoperkach i kombinuje, gdzie by tu im gniazdka pozakładać.Ponoć to prawdziwi zabójcy komarów.Miałyby u mnie raj na ziemi, tylko drzew wysokich brak...trochę, a nie wiem, czy na zdechłych klonach będą chciały żyć śliczoty, a tu jeszcze pticom wszelakim trzeba budki pozakładać. Może wieżowiec im wybudujemy. Będzie zima i czas do opracowania strategii zasiedlania działki.
Pszczelarnia 16:00, 05 wrz 2011

One (nietoperze) uwielbiają najbardziej wieże kościołów, strychy opuszczonych domów i ruiny wszelakie, ewtl. jaskinie - na okres hibernacji) ale tam u Was to nie ma takich klimatów, chyba....? Aglomeracja. Ale na pewno jest sposób na zaproszenie nietoperzy ... .
Sebek 21:59, 05 wrz 2011

gardenarium napisał(a)

Dużą karierę Tobie Sebek wróżę

Ale pazia, księciunia, komedianta, osoby na forum, ekonomisty czy może pluszaczka

Maskotki

Sebek 21:59, 05 wrz 2011

myszorek napisał(a)
Uważaj Danuś, widziałaś co Sebek pokazuje jak się na niego mówi maskotka

Oj tam oj tam