Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Rojodziejowa na wygwizdowie wojuje z gliną

Rojodziejowa na wygwizdowie wojuje z gliną

Rojodziejowa 12:20, 19 lip 2022

Roocika napisał(a)

Patelnie superowe

Widzę, że dziewczyny sypią pinami z rękawa

Asia, super, że nie tylko mnie się podobają
Rojodziejowa 12:21, 19 lip 2022

Judith napisał(a)
Hihi, mój właściwie pin męża, który szuka inspiracji

O! Tablica złotej rączki. Może być ciekawa
Rojodziejowa 12:53, 19 lip 2022

Skwar taki, że aż nie ma chyba po co sadzić. Tym bardziej, że wody zaczyna znów brakować w studni. Jedynie pojemnik z deszczówką cośtam nazbierał, a nie umiem oszacować, na ile starczy.

A doniczki czekają.
Aż boję się liczyć ile!

Nie wytrzymałam i idą do mnie 3 różyczki.
Dwie na rabatę przy miskantach memory: Ballerina i Bouquet Parfait.

Jedną na rabatę różaną retro: Novalis. (Na razie pozostałe z listy są niedostępne). Ma zbierać w sobie kolory nieoczywiste, zabrudzone. Coś w takiej tonacji z akcentami ciemniejszych bylin. Myślałam m. in. o groszku Beaujolais od Zuzy i ewentualnie o liliach Nightrider jak u Mgduski
Rabata będzie widoczna tylko z jednego miejsca, więc kolorystyka nie będzie „zaburzała innych widoków”.
Na razie z róż w to miejsce mam na liście: wspomnianą Novalis, Koko Loko, Mokarosa, Honey Dijon, Jude the Obscure, Wallerton Old Hall
Shepherdess i ewentualnie Blue Girl.
Lista pewnie do modyfikacji.
Mgduska 13:03, 19 lip 2022

Bardzo jestem ciekawa tej rabaty Lubię takie dziwolągi Szkoda, że nie można mieć gotowej tak od ręki, ale i tak udało Ci się dużo uzbierać.
Rojodziejowa 13:06, 19 lip 2022

Mgduska napisał(a)
Bardzo jestem ciekawa tej rabaty Lubię takie dziwolągi Szkoda, że nie można mieć gotowej tak od ręki, ale i tak udało Ci się dużo uzbierać.

No na razie same nazwy odmian. O mało co i Koko loko też bym miała, ale zeszła szybciutko ze sklepu. Ale mam nadzieję, że na jesień uda mi się coś z listy dokupić
Johanka77 13:07, 19 lip 2022

Rojodziejowa napisał(a)
Zakwitło mi takie cudo

A jedna piwonia ma oklapłą gałąź całkiem… ale obok wypuściła nową.

Ma ktoś jakieś skitrane plany schowków ogrodowych fajnie wyglądających? No normalnie miejsca brakuje Korci mnie, żeby zrobić coś, co będzie nam zasłaniało część robocza ogrodu i mam ambicje, żeby w większości zrobić to własnoręcznie
Chyba cudów nie wymyślę. Pewnie będzie to takie pudełeczko, ale jakbyście mieli jakaś inspirację zaskakującą to wrzućcie

Ładne! Co to?
Rojodziejowa 13:26, 19 lip 2022

Johanka77 napisał(a)

Ładne! Co to?

Malwa
olciamanolcia 14:06, 19 lip 2022

Rojodziejowa napisał(a)
Zakwitło mi takie cudo

A jedna piwonia ma oklapłą gałąź całkiem… ale obok wypuściła nową.

Ma ktoś jakieś skitrane plany schowków ogrodowych fajnie wyglądających? No normalnie miejsca brakuje Korci mnie, żeby zrobić coś, co będzie nam zasłaniało część robocza ogrodu i mam ambicje, żeby w większości zrobić to własnoręcznie
Chyba cudów nie wymyślę. Pewnie będzie to takie pudełeczko, ale jakbyście mieli jakaś inspirację zaskakującą to wrzućcie

Przepiękna malwa.
Odnośnie szpargalnika ogrodowego - myślę,.że jeszcze w tym roku doczekam się pomieszczenia gospodarczego - na narzędzia na konewki ma wiadra bi obecnie wszystko trzymam na strychu
Mgduska 14:44, 19 lip 2022

Teraz doczytałam, no jest różnica między 'mam' a 'mam na liście'
Oj, to trzeba będzie dłużej poczekać. Apetytu mi narobiłaś
Rojodziejowa 16:03, 19 lip 2022

Mgduska napisał(a)
Teraz doczytałam, no jest różnica między 'mam' a 'mam na liście'
Oj, to trzeba będzie dłużej poczekać. Apetytu mi narobiłaś

Sobie też narobiłam
W drodze z tej rabaty romantycznej jest jedynie Novalis
Teraz widzę, że jeszcze jedna jest dostępna z listy, ale zamawiać tak jedną sztukę to trochę się nie opyla