Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Rojodziejowa na wygwizdowie wojuje z gliną

Rojodziejowa na wygwizdowie wojuje z gliną

Polon 09:10, 21 kwi 2026

To trzymamy kciuki za wydajną studnię w wyznaczonym miejscu. Resztę da się ogarnąć, choć wiadomo, że lepiej nie musieć tego robić.
Judith 09:43, 21 kwi 2026

Asia, współczuję, brak wody to masakra. Jak sobie radzicie w codziennym życiu?
U mnie tez na wodociąg szans nie ma i szlag trafia, gdy się widzi, jak ktoś napełnia sobie basen...
Trzymam kciuki, by akcja "nowa studnia" zakończyła się sukcesem.
Rojodziejowa 16:32, 21 kwi 2026

Wafel napisał(a)
O ja pierniczę, to ci się problem zrobił no, ale jak to mówią "nie czas żałować róży, gdy płoną lasy"...
Życzę w takim razie pomyślnego rozwiązania trudnej sytuacji, ważne jak piszesz żeby woda była...
Chuchaj, dmuchaj, podlewaj drzewko, może się nie obrazi
Pozdrawiam cieplutko

Akurat pogoda się zrobiła dla przesadzonego drzewka łaskawa. Przycięłam, podlałam, teraz cały czas mży. Podleję dziś jeszcze fostarem, podobno dobre dla takich przesadzanych bidulek.

Dzięki za życzenia Takie teraz mam marzenia stosowne do sytuacji - mieć wodę!
Rojodziejowa 16:41, 21 kwi 2026

LIDKA napisał(a)
Asia to zrozumiałe że ogród trochę na boku. I tak podziwiam że nasialas pomidorów gdy każda kropla cenna.

Nie ma szans na wodociąg?

Moja siostra z wodą ma to samo. W ciągu kilkudziwsieciu lat ma chyba piatą studnie. Ale budują wodociąg w końcu.

Na wodociąg jest plan, ale realizacja w nieokreślonej przyszłości. Nie ma pieniędzy w gminie, bo sprawa jest tu trudniejsza - żeby nas podłączyć należałoby zrobić jeszcze hydrofornię. Chcieliśmy ponieść koszty przyłącza, ale sieć nie ma odpowiedniej wydajności.
Rojodziejowa 16:46, 21 kwi 2026

Kordina napisał(a)
Asiu trzymam kciuki za wodę!
Jak dzieje się coś życiowego, to wtedy zmienia się w sposób oczywisty hierarchia rzeczy ważnych...

Oj tak! Życiówek u mnie ostatnio kilka, więc owszem hierarchia troszkę przetasowana
Rojodziejowa 16:49, 21 kwi 2026

Polon napisał(a)
To trzymamy kciuki za wydajną studnię w wyznaczonym miejscu. Resztę da się ogarnąć, choć wiadomo, że lepiej nie musieć tego robić.

Dzięki Byleby była wydajna i dała radę do czasu, gdy będzie możliwość podłączenia się do wodociągów.
Rojodziejowa 17:02, 21 kwi 2026

Judith napisał(a)
Asia, współczuję, brak wody to masakra. Jak sobie radzicie w codziennym życiu?
U mnie tez na wodociąg szans nie ma i szlag trafia, gdy się widzi, jak ktoś napełnia sobie basen...
Trzymam kciuki, by akcja "nowa studnia" zakończyła się sukcesem.

Oszczędzamy... i w momentach kryzysowych, gdy spłuczka daje znać odgłosami niczym z horroru awaryjnie przepompowujemy deszczówkę. Zbierana z dachu ląduje w studzience za domem.
Poza tym tak jak wspomniałam - pranie jeździ z domu i to do cioteczki, która od razu suszy i składa - takie szczęście w nieszczęściu
Judith 18:55, 21 kwi 2026

Rojodziejowa napisał(a)

Oszczędzamy... i w momentach kryzysowych, gdy spłuczka daje znać odgłosami niczym z horroru awaryjnie przepompowujemy deszczówkę. Zbierana z dachu ląduje w studzience za domem.
Poza tym tak jak wspomniałam - pranie jeździ z domu i to do cioteczki, która od razu suszy i składa - takie szczęście w nieszczęściu

Aaa, czyli coś tam leci, no to dobrze .