Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Rojodziejowa na wygwizdowie wojuje z gliną

Rojodziejowa na wygwizdowie wojuje z gliną

Rojodziejowa 08:55, 04 lip 2023

Magara napisał(a)

Trochę mam
Sama widzisz jak z tym Twoim krokusem jest O każdej porze dnia inny
I weź tu coś skomponuj jak na zdjęciach w sklepach netowych widzisz jedno, dwa ujęcia, a w realu wszystko i tak inaczej
A i Zuza dobrze mówi, że na kolor roślin ma wpływ wiele czynników I bądź tu mądry
P.S. Crocus i tak piękny o każdej porze Już prawie chciałam od niego zaczynać budowanie kompozycji, ale widzę, że GH nie ma go

Tu jest Crocus: https://www.floribunda.pl/emanuelle-ausquest-id-161
Rojodziejowa 08:56, 04 lip 2023

Anda napisał(a)

Serio? U nas Rozanne wszędzie jest. Planujący skwery miejskie też go bardzo lubią, już od lat.

No serio. I jak na razie wszyscy się zachowują jakbym o jakąś egzotykę pytała
Rojodziejowa 09:18, 04 lip 2023

Wiaan napisał(a)

Znam szkółki gdzie tak reagują na hakonechloa i seslerię

O! Sesleria jesienna to kolejny przykład! Też robią dziwne miny. Hakone i to w różnych odmianach się zdarzają

Anetka wrzucam zdjęcie trzcinnika Cheju-do. To te trzy kępki przed astrem
Po lewej dla porównania sesleria.

Przy okazji widać, że u mnie chwastów pod dostatkiem i cisy raczej mnie nie kochają.

A trzcinniki brachytricha mam 3 i akurat odsłaniam je powoli, bo szałwia przekwita. Tu sa dwa - jeden po lewej obok cienkiej stipy, a drugi za irysami

A tu za szałwią
Gruszka_na_w... 12:59, 04 lip 2023

Rojodziejowa napisał(a)
Mam pytanie do zaglądających. Jak szukacie inspiracji ogrodowych, to gdzie?

Toszka kiedyś podsuwała do wglądu tę stronę

Im głębiej w las, tym więcej grzybów. Lektura na długie wieczory.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Rojodziejowa 18:40, 04 lip 2023

Gruszka_na_wierzbie napisał(a)

Toszka kiedyś podsuwała do wglądu tę stronę

Im głębiej w las, tym więcej grzybów. Lektura na długie wieczory.

O WOW! Dzięki!
Gruszka_na_w... 21:07, 04 lip 2023

Cieszę się, że przypadło Ci do gustu. Ta pracownia ma wielki dar w umiejętnym wkomponowaniu ogrodów w zastany krajobraz. Wszystko tam świetnie współgra: architektura, ogród i zapożyczone tło.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
sylwia_slomc... 22:28, 04 lip 2023

Kurcze, a mnie nie chce otwierać tych artykułów
Rojodziejowa 22:46, 04 lip 2023

sylwia_slomczewska napisał(a)
Kurcze, a mnie nie chce otwierać tych artykułów

Sylwia, spróbuj klinąć na zdjęciu prawym klawiszem myszy i wybrać "otwórz w nowym oknie"
Magara 23:19, 04 lip 2023

Rojodziejowa napisał(a)

Tu jest Crocus: https://www.floribunda.pl/emanuelle-ausquest-id-161

Asia, a kupowałaś już tam coś?
Mi generalnie GH jako sprzedawca róż przypasował - super sadzonki, ale może warto szukać gdzie indziej?
Rojodziejowa 23:41, 04 lip 2023

Tak. Moja jest stamtąd. I nie tylko ona. Kupowałam już ze 3 razy. GH znaczy Grzesio? On niestety nie ma wszystkiego.