Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » NewLife w ogrodzie

NewLife w ogrodzie

jolanka 21:55, 03 lip 2016

Ale szalejesz Ja tylko trochę lawendy wsadziłam i miałam dosyć Fajna będzie rabata
Margo 22:51, 03 lip 2016

No powiem Ci, że świetnie to wygląda. No i podziwiam za porządek. Elegancko i czysciutko. A trawka bardzo ładnie wschodzi
Zana 23:43, 03 lip 2016

Czym Ty kobieto nagrzeszyłaś, że tak Ci ten deszcz leje i leje?. A na serio to świetne zakupy, szczególnie brzózki. Ależ te berberysy Maria świecą z tłem czarnej ziemi (ona mokra, że taka czarna?). I dobrze, że pokazujesz wszystko po kolei jak powstaje, wszystko się w głowie utrwala. Ta rabata już zaczyna wyglądać imponująco!

I trawę widzę! Widzę trawę zieloną!!!
LyraBea 23:50, 03 lip 2016

jolanka napisał(a)
Ale szalejesz Ja tylko trochę lawendy wsadziłam i miałam dosyć Fajna będzie rabata
Myślisz, ze fajna? Nie za regularna mi wychodzi? Zresztą ostatecznie będzie wiadomo jak z tyłu drzewa dojdą (2-3 sztuki i nie wiem wciąż jakie, żeby pasowały na tle domku z kamienia moich sąsiadów). No i jeszcze niska parterówka dojdzie. I muszę poczekać aż hortensje wyrosną, bukszpany się wypełnią i je uformuję na ludzki wygląd. A jeszcze mi chodzi po głowie, czy zamiast kilku drzew nie dać z tyłu choin. Mam tam lukę między tujami. Albo jest myśl żeby dosadzić szmaragdy, albo dla kontrastu jantary albo właśnie kanadyjki bądź serby. Tu bym musiała porwać Toszkę z innego wątku, zamknąć, dogadzać łakociami i poprosić o burzę mózgów.
Margo napisał(a)
No powiem Ci, że świetnie to wygląda. No i podziwiam za porządek. Elegancko i czysciutko. A trawka bardzo ładnie wschodzi
Nieporządek jest po drugiej stronie. Widzisz Gosiu jak ładnie zaczynają wyrastać stipki od Ciebie? Już widać meszek za kuleczkami rheingoldów. Wszystkie co do ździebełka się przyjęły.
LyraBea 23:54, 03 lip 2016

Zana napisał(a)
Czym Ty kobieto nagrzeszyłaś, że tak Ci ten deszcz leje i leje?. A na serio to świetne zakupy, szczególnie brzózki. Ależ te berberysy Maria świecą z tłem czarnej ziemi (ona mokra, że taka czarna?). I dobrze, że pokazujesz wszystko po kolei jak powstaje, wszystko się w głowie utrwala. Ta rabata już zaczyna wyglądać imponująco!

I trawę widzę! Widzę trawę zieloną!!!
Ona Anulka taka mokra a jak mokra, to czarna, bo to czarnoziem. Za to jak wysycha, to się skorupa robi a potem w popiół zamienia. Nio....Tam gdzie deszcz mi nie zmył, to już się zielono robi. I pomyśleć, że byłoby tak równiutko wszędzie a jest gdzieniegdzie.
MirellaB 00:16, 04 lip 2016

Berberysy świecą na rabacie
LyraBea 00:31, 04 lip 2016

MirellaB napisał(a)
Berberysy świecą na rabacie
To źle się widzi? Będzie parterówka jakaś, to może nie będzie tak źle.
Aaaaaa, teraz nie świecą. Na noc je zgasiłam.
AnnaCh 08:11, 04 lip 2016

Beata super zakupy
Posadzone bardzo mi się podobają, wielka rabata z rozmachem
No i trawka się zieleni
A Twój sąsiad jakoś tak dziwacznie ma front domu z drzwiami odwrócony do Ciebie? ... Piszę, że dziwacznie, a sama tak mam Ale u mnie jakoś tak bardzo tego nie widac
BasiaLT 08:37, 04 lip 2016

Zakupy świetne, zwłaszcza brzozy. Też planuję kupić kilka takich samych. Mogłabyś w wolnej chwili napisać mi na priv gdzie i po ile kupiłaś?
A poza tym rabata rozrasta się cudnie. A traweczka zielona. Jeszcze trochę i się ukorzeni a wtedy żadne burze nie będą jej straszne.

Dominika11 08:40, 04 lip 2016

wow ale szlajesz zakupowo

widzę, ze rabata nabiera mocy