Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » NewLife w ogrodzie

NewLife w ogrodzie

LyraBea 08:31, 07 lip 2016

AnnaCh napisał(a)
Beata super zakupy
Posadzone bardzo mi się podobają, wielka rabata z rozmachem
No i trawka się zieleni
A Twój sąsiad jakoś tak dziwacznie ma front domu z drzwiami odwrócony do Ciebie? ... Piszę, że dziwacznie, a sama tak mam Ale u mnie jakoś tak bardzo tego nie widac
Rabara z rozmachem. Coś w tym jest. Rozwlekłam ją po całości. Nie wiem jeszcze, czy to dobrze czy źle, ale póki co cieszy, że w ogóle jest .
Aniu, my tak z sąsiadem oboje mamy "dziwacznie" domy osadzone, bo tu chodzi o kierunki świata. Gdybym usadowiła mojego Edzia jak Pan Bóg przykazał czyli wejściem i bramą garażową od ulicy, to salon i to wielkoie rozsuwane okno znalazłoby sie od strony pólnocnej a ja chciałam od zachodniej, z widokiem na ogród, który właśnie po tej stronie świata sie znajduje. Sąsiad tak samo kombinował.
BasiaLT napisał(a)
Zakupy świetne, zwłaszcza brzozy. Też planuję kupić kilka takich samych. Mogłabyś w wolnej chwili napisać mi na priv gdzie i po ile kupiłaś?
A poza tym rabata rozrasta się cudnie. A traweczka zielona. Jeszcze trochę i się ukorzeni a wtedy żadne burze nie będą jej straszne.
Basiu, napiszę tu cenę, bo nie wiem, z czego robić tajemnicę. Po 85zł były, ale wytargowałam na 80 Myslę, że cena OK, drzewko sygnowane na 150/200cm Kupilam w lakolnej szkółce, ale nie mają w stałej ofercie. Akurat przywieźli i zwinęłam wszystkie 5.
Dominika11 napisał(a)
wow ale szlajesz zakupowo

widzę, ze rabata nabiera mocy
Moc jest ze mną. Teraz potrzebna jeszcze siła
Psiamama napisał(a)
Nie czas żałować trawnika jak się robi takie zakupy
Ech, a jednak mi trawnika żal i tej swojej pracy. Tyle głaskania a wyszło jak zwykle.
beta napisał(a)
z rewizytą przyszłam...podziwiam ogrom pracy i zapał...widze kolejne zakupy i kolejne nasadzenia...lubię to...a kulki bukszpanowe przycięłaś perfekcyjnie...pozdrawiam i wytrwałości życzę
Dziękuję za odwiedziny i miłe słowa.
anbu napisał(a)
Bea świetna ta rabata będzie
Tylko kiedy będzie? Może jak już to wszystko podrośnie, to będzie.
Zana 08:41, 07 lip 2016

Bea, ta rabata ma w sobie zalążek wielkiej mocy!
Dominika11 08:44, 07 lip 2016

siła też będzie - a jak zaczną być efekty pracy to dopiero dostaje sie powera do dalszego działania
LyraBea 08:48, 07 lip 2016

Margo napisał(a)
Cieszę sie, że Ci stipa rośnie.
Jakbyś chciała jeszcze to mam dużo na zbyciu
Jak nie masz gdziekolwiek w przetrwalniku posadzić, to pewnie, że przysposobię. U mnie się miejsce znajdzie. Zawsze będzie w razie czego, jakby po zimie ciężej u którejś z nas bylo z nią.
Makusia napisał(a)
Beatko wpadam się przywitać, szybko nadrobić zaległości, macham i podziwiam zakupy, bo piękne!
Oby deszcze Cię mijały!

maddie napisał(a)
Ja też się witam. Coś czuję,że będzie piękny ogródek Życzę dużo sił.

Marta, maddie
Deszcze nadal mnie nachodzą. Ulewy, po kilka na godzinę. Leje się z nieba. Dziękuję za odwiedziny.
Marzenaka napisał(a)
Rabata coraz piękniejsza. Bardzo podobają mi się te seledynowe berberysy kolumnowe. Sama chcę je mieć ale to dopiero nasadzenia w przyszłym roku. Nie można mieć wszystkiego naraz
To prawda, nie można mieć od razu wszystkiego, ale takie sukcesywne tworzenie ogrodu cieszy dłużej. Pozdrawiam.
Ewa777 napisał(a)

Beatko, piękny ten widoczek Szybko powstaje Ci ta rabata I wcale mnie nim nie męczysz Trawka cudna
Z żabiej perspektywy trawka nawet zielona, ale masakra z nią. Czekam, aż wszystkie nasiona się wyklują i zdecycuję o dosiewkach. RAbata sie nawet mi sprawnie zrobiła. Może dlatego, że nasadzenia w grupach, ale dosyć rozrzucone. Słuchałam się ogrodowiskowych rad i teraz nie skupiam tak roślinek. Dziękuję za miłe słowa. U Ciebie też tylko pada czy leje jak z cebra z krotkimi przerwami?
Joku napisał(a)
U mnie dzisiaj znowu lało i grzmiało. Myślałam o twoim trawniku, ale widzę że już robi się zielony a tym samym deszcz coraz mniej mu może zagrażać.
To prawda, deszcz już mi aż tak nie zagraża, bo źdzbła coraz wyższe, ale podmywa i korzonki wypłukuje. Też źle U Ciebie też tak niemal non stop leje?
mirkaka napisał(a)
Zaglądam do Ciebie z obawą że znów popłynęłaś, ale widzę że już zielono więc teraz deszcz będzie wskazany
A powiedz mi Beatko czy między tarasem a tą rabatą będzie coś jeszcze czy zostawisz taki wielki trawnik?

A wiesz Mirko, że cos tam mi chodzi po głowie, żeby ten trawnik w przyszłości zacząć podgryzać. W projekcie jest droga do drewutni i nasadzenia wzdłuż i klomby. Póki co niech narazie tak zostanie. Mam sporo przestrzeni na rabaty do zagospodarowania dookoła trawnika.
Macham do Ciebie.

U mnie niewiele sie teraz dzieje, więc i pisać nie ma o czym (bo ile można o spływającym trawnku) Tak więc odwiedzam Wasze ogrody a swój oglądam przez okna. Rabata na razie skończona. Niech sobie rośnie.

Pozdrawiam wszystkich zaglądających do mnie.
Anusia 08:51, 07 lip 2016

Ja też zaglądam do Ciebie z myślą o trawniku. Całą noc dosłownie lało ścianą wody. Przeżyłaś a rabata prezentuje się fantastycznie. Macham z mokrych Żuław albo jak to Joku pisze z krzyżackiego grodu
Makusia 09:57, 07 lip 2016

Beatko obecnie deszcze chyba nikogo nie omijają. Plus wiatr u mnie niemal halny- zbieram rzeczy z balkonu po całym ogrodzie. No i 11 stopni....no nie da się wyjść do ogrodu, bo trzeba się ubrać w bluzę co najmniej, a to mocno niewygodne przy machaniu łopatą...podobno weekend ma być już przyjazny ogrodnikom
BasiaLT 10:04, 07 lip 2016

kurcze... ja nie wiem co się dzieje. Wszyscy narzekają na ulewy a u mnie zaledwie ledwo pokropiło. Chyba jako jedyna na O. latam ze szlauchem i podlewam.
Ewa777 11:18, 07 lip 2016

U mnie pada, tak jak wszyscy lubią. Równy, rzęsisty deszcz To znaczy wczoraj tak było. Dzisiaj bez deszczu, ale wieje.
Marga 11:41, 07 lip 2016

Beatko, piękna rabata Ci wyszła! Nieźle kombinujesz. Za kilka lat wszystko podrośnie i drzewa zasłonią Ci okna sąsiada i zrobi się bardzo fajnie w ogrodzie
Kiedy pierwsze koszenie? U mnie przewagę na razie mają chwasty i nornice. Juz dwa razy paskuda zryła mi młody trawnik.
Macham
Basiula 15:58, 07 lip 2016

Beatko, widzę że działasz naprawdę szybko i z rozmachem.
Piękny masz dom i na pewno będzie otoczony równie pięknym ogrodem.
Ja sobie zaznaczam Twój wątek i z przyjemnością będę śledzić postępy

ps. jak dwa lata temu posiałam swój (pożal się boże) trawnik, to na drugi dzień przeszła wieeeelka i jedyna tym sezonie ulewa...eh