Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mój ogród pod lasem

Mój ogród pod lasem

Makusia 08:57, 24 lip 2017

O matko! Nie wiem jak wygląda piołun i podagrycznik...ledwie wrotycz ogarnęłam, a tu nowe zielska się pojawiają
malgol 09:00, 24 lip 2017

ja też nie wiem dlatego tylko wrotyczową robię trzeba zostać babką -zielarką ,żeby te wszystkie rosliny rozpoznać i wyszukać po polach i lasach
Makusia 09:03, 24 lip 2017

Najgorsze jest to, że tyle czytałam o tych gnojówkach, ze już nic nie wiem. Naprzemiennie się nimi podlewa, czy jak? Na co one w ogóle są? I co ile? raz w miesiącu, czy na przemian co dwa tygodnie?
malgol 11:23, 24 lip 2017

Marta,ja mysle,ze one nie szkodzą to jakbys nie podlewała to szkody nie narobisz. Tylko z pokrzywową trzeba uważac bo ma dużo związków azotowych i nie można póxniej niż w lipcu jej stosować.
Ja podlewałam pokrzywa co ok 2 tyg( tyle się robi gnojówka wiec gdy schodziła jedna to wstawiałam kolejną).Teraz przechodzę na wrotycz bo mam go wokół siebie dużo i skrzyp( ma dużo potasu).te dwie rosliny odróżniami tez co ok 2 tyg mam zamiar podlewać.To mój pierwszy sezon z gnojowkami wiec nie wiem jakich efektów sie spodziewać,ale od wrotyczu oczekuje przegonienia niepożądanych robali z ziemi
malgol 19:19, 26 lip 2017

Dziewczyny, sfocilam te anomalie jezowkowe. Fotki z telefonu bo ciągle pada I szkoda mi aparatu było wyciagac

Teraz jak patrzę to więcej różowych niż bialych... przyjrzalam się i nie wyrastają z jednej Kępy tylko z różnych. Czyli te różowe chyba z siewek? Chociaż to też dziwne bo w ubiegłym sezonie też dużo siewek było, ale wszystkie kwitly na bialo

Swoją drogą jak wy to robicie, że u Was jezowki w kepach rosną a u mnie taka gestwina się robi? Mam pielic te siewki co wiosna się pojawiaja?
malgol 19:21, 26 lip 2017

A tak wyglądają po deszczach moje biedne Anabelki. Nie wiem czy dadzą radę się podnieść. Wszystkie podpory przygiely do ziemi
UrsaMaior 19:29, 26 lip 2017

No właśnie miałam pytać czy to z jednej kępy. Czyli albo trzeba pielić siewki, albo czekać co wyjdzie i ewentualnie wywalać na zapłocie / oddać komuś.
malgol 19:36, 26 lip 2017

No właśnie nie wiem co robić bo lubię I różowe I biale nie wiem które z Vanilkami będą lepiej wyglądać. Posadzilam białe, ale może natura mnie wyprostuje?
Anda 19:39, 26 lip 2017

Ładnie wyglądają te różowe na tle białej hortki. Tych białych jeżówek prawie wcale nie widać.
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
malgol 19:41, 26 lip 2017

No właśnie nie widać a było ich dużo juz zglupialam czy wysialy się różowe I zdominowały te białe czy białe zamieniły się w rozowe.znajde fotkę z ubiegłego roku
Ewa, myślisz że Vanilkami lepiej różowe wygladaja?