Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mój ogród pod lasem

Mój ogród pod lasem

UrsaMaior 18:39, 26 paź 2017

malgol napisał(a)

No ja niestety mam kilka doniczek do zadolowania. To sadzonki rozchodnikow, które będą sadzone wiosna bo w tym sezonie naprodukowalam ich za duzo I nie miałam pomysłu gdzie wsadzic
Myślę że w sobotę się z tym uporam. Ja też już nic nie kupuje miałam zamiar konwalniki na wiosnę kupić, ale ktoś mi wykupił I odpuszczam
A tobie Iza. Nie wierzę, że już nic nie kupisz

Oj ja też miałam dołowania trochę... głównie rośliny, które były dekoracją w skrzyniach przed domem.
Jak mówię, że nie kupię to nie znaczy, że nie kupię hahahha Wiesz jak jest
malgol 19:06, 26 paź 2017

No wiem to trochę jak u mnie. Ale ja tak mam w sezonie:y teraz już mi się nie chce
Nett 22:31, 26 paź 2017

malgol napisał(a)
Anetko, mam kilka odmian, a na pewno dwie , obie pełne. Nazw dokładnie nie pamiętam, wydaje mi się ,że Cheerfulness chyba i Sir Winston Churchil. Obie piękne i bardzo do siebie podobne.Dosadziłam w tym sezonie

Anetko , myślisz, że te Amazon Mist co wiosną przygarnę do siebie przezimują? Ile sezonów już u Ciebie rosna? Okryj je listkami choć troszkę

Gosiu dla Amazon Mist to będzie druga zima u mnie. One na wiosnę początkowo wyglądają kiepsko, bo mają zasuszone końcówki, ale z biegiem sezonu wypuszczają nowe włosy, zagęszczają się i sa bardzo ładne.
malgol 08:21, 27 paź 2017

To mnie pocieszyłaś bo sądziłąm, że to jednak jednoroczne trawki. A bardzo mi się podobająOby zima była sprzyjająca tzn ze śniegiem
Nett 08:37, 27 paź 2017

malgol napisał(a)
To mnie pocieszyłaś bo sądziłąm, że to jednak jednoroczne trawki. A bardzo mi się podobająOby zima była sprzyjająca tzn ze śniegiem

Może w innych regionach bardziej wymarzają. Przy naszej zimie Gosiu, to prędzej wygniją niż zmarzną. Ale nawet u mnie na glinie nic im nie było, więc chyba dają radę. U Ciebie jest jeszcze bardziej zacisznie, więc bym się nie obawiała.
malgol 08:50, 27 paź 2017

No to zobaczymy jak będzie. Niby zacisznie, ale jak zima bez sniegu a z mrozem to wiele roślin mi wymarza
UrsaMaior 19:57, 27 paź 2017

No i oczywiście kupiłam dziś dwie hortensje Wszystko przez Anię-k, bo mnie na wypad do szkółki namówiła!
malgol 22:20, 27 paź 2017

Jezu,Iza, ale Ci zazdroszczę tych szkolek wokol po chleb wyskoczysz a po drodze szkółka Kiedy Ty to wszystko posadzisz? Mrozy cie nie zastana?haha
UrsaMaior 23:47, 27 paź 2017

Już wszystko posadzone i zadołowane, tylko te dwie dzisiejsze mi zostały
malgol 13:42, 28 paź 2017

Ja też wszystko dzisiaj zadolowalam uff I powycinalam brzydkie jezowki I piwonie.
Ale żeby nie było za dobrze wiatr tak wieje że łeb urywa oraz wszystkie liście I igly z drzew mam już na trawniku. Nie wiem kiedy to wszystko posprzatam. Mam nadzieję że będzie jeszcze trochę pogody w listopadzie