Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mój ogród pod lasem

Mój ogród pod lasem

Anda 22:56, 03 maj 2018

Gosiu, bardzo dużo czytam książek i gazet oraz oglądam programów ogrodniczych. Poza tym mam piwonie już ładnych parę lat i mrówki są zawsze na zdrowych pąkach, a na tych, które się nie rozwiną ich nie ma. Mszycy na piwonii jeszcze nigdy nie miałam. Miałam za to kiedyś grzyba, botrytis. To jest to, czego tak naprawdę można się przestraszyć. Winna temu byłam ja, bo na jesień nie ścięlam starych liści.
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
MirellaB 23:38, 03 maj 2018

Ja wiem, że jak mrówki to i mszyca i u mnie to się potwierdza. Każdego roku na piwoniach mam mszycę.

Czekam na rozkwit Twoich gigantów, będzie pięknie

Moje florowitem podlałam, ale nie sądzę, żeby wpłynęło to na ich wzrost. Mam tylko nadzieję, że nie zanikną jak ta biała. Te piwonie to pamiątki z mojego rodzinnego domu dlatego tak bardzo mi na nich zależy
malgol 12:37, 04 maj 2018

Ewa, cenne Twoje wskazowki będę pamietac żeby zawsze scinac licie

Mirella, mi niestety nie udało się uratować nawet odnozki z babcinego ogrodu dlatego próbuje odtworzyć podobne u siebie. Kupiłam 5 szt , kopanych, miały być różne więc liczyłam że któraś się trafi babcina a tu wszystkie kwitna na prawie bialo różnią się między sobą ( jak widać po krzaczorach), ale barwa bardzo podobna. Ciekawa jestem tej co pierwszy raz zakwitnie za parę dni bo wcześniej nie kwitla( za głęboko posadzialam)
malgol 21:27, 04 maj 2018

Zostawiam kilka fotek. W koncu moge pokazac jakies rozkwitniete nieco kwiatki

azalie tuż tuż

Perukowiec przezył przeprowadzkę!

malgol 21:40, 04 maj 2018

Sloneczna rabata jeszcze w "nowiu",ale z kazdym dniem jest lepiej :0

moja pamiątka z majówki

malgol 21:45, 04 maj 2018

ciąc jeszcze? jakos forma kulki nie trzyma sie moich tawułek...
Anda 22:00, 04 maj 2018

Ślicznie masz. Pierisy pięknie przyrastają. Na temat tawulek nie wiem, ale gdybym miała i kulki chciała to poczekałabym jeszcze trochę i przycięła znów
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
malgol 22:02, 04 maj 2018

To przytne! a co!
alis 22:40, 04 maj 2018

Tnij Ja swoje tawuły przycinam dość często a i tak rosną jak szalone, rok temu kupiłam malusieńkie
malgol 22:42, 04 maj 2018

Dzięki Alicja potne w takim razie