Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mój ogród pod lasem

Mój ogród pod lasem

malgol 21:31, 06 maj 2018

I jeszcze jeden. Ten to już przesadził
Makusia 10:05, 07 maj 2018

Te dwa piękne- dla mnie, to one już są kulką. Moje po cięciu w kulkę wyglądają zdecydowanie mniej kuliście
Ten, który "przesadził" przybrał natomiast- zapewne w akcie skruchy- kształt serducha
Zana 10:24, 07 maj 2018

malgol napisał(a)

Myślisz, że to przyrosty?...hm,mnie się wydaje że puścił listki z tych samych miejsc że nic nie urósł

Widocznie mnie oko zawodzi. W buksach to wiesz, ja nie pomogę. Ale wyglądają całkiem kulkowato
Anda 10:58, 07 maj 2018

Te dwa pierwsze buksy wygladaja jak kulki A ten trzeci to po prostu inywidualista
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
mrokasia 11:16, 07 maj 2018

Mnie też się wydaje, że te dwa pierwsze są w porządku. Toszka niedawno pisała, że trzeba górę ciąć prawie na płasko z zaokrąglonymi krawędziami - wtedy wychodzą kulki.
Tego trzeciego to bym trochę wyrównała...
Makusia 11:19, 07 maj 2018

mrokasia napisał(a)
Mnie też się wydaje, że te dwa pierwsze są w porządku. Toszka niedawno pisała, że trzeba górę ciąć prawie na płasko z zaokrąglonymi krawędziami - wtedy wychodzą kulki.

Dlaczego nikt nie zagłosuje za sercem z trzeciego? Przecież to wykapane serducho
malgol 11:27, 07 maj 2018

No dziewczyny! nie miałyście ich chwalić tylko dać wskazówki w stylu: podetnij góra, lekko boki albo...spal
Te dwa pierwsze to takie wyciagniete kulki, chciałabym takie przycupnięte na rabacie
A to serducho jak zauwazyłaś Makusia to już nie wiem, w jakąs małą kuleczkę chyba się uda tylko jak powycinam wszystkie te wyszarpania
I kiedy je wyrównywać? teraz już czy czekac do czerwca?
malgol 11:28, 07 maj 2018

Makusia napisał(a)

Dlaczego nikt nie zagłosuje za sercem z trzeciego? Przecież to wykapane serducho

ale takie przekrzywione a odwrócić się nie da...
malgol 11:31, 07 maj 2018

mrokasia napisał(a)

Tak patrze ,że to zdjecie faktycznie nie ukazuje ich wszystkich wad
Nie sa takie idealne,przede wszystkim nie wiem jak uzyskac takie przycupnięcie teraz wygladaja jak kulki na patyku i obawiam się ,że samo przycięcie góry na płasko niewiele pomoże

Chyba Toszka kiedyś pisała,że tnie nożyczkami do papieru...dobrze pamiętam?
Makusia 11:34, 07 maj 2018

malgol napisał(a)

Tak patrze ,że to zdjecie faktycznie nie ukazuje ich wszystkich wad
Nie sa takie idealne,przede wszystkim nie wiem jak uzyskac takie przycupnięcie teraz wygladaja jak kulki na patyku

A to źle? Nie chcesz kulek na patyku?
Powiem, co wiem: trza ciąć od góry i na płasko i dopiero potem z tego płasko przycinać. Teraz już nie pora- dopiero w czerwcu, jak przyrosty ten tego- no zdrewnieją, czy coś- jak nie będą już żywo zielone