Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mój ogród pod lasem

Mój ogród pod lasem

UlaB 12:26, 18 cze 2018

Gosia, jak Ci te nasienniki dojrzeją, przyschną i zaczna sie otwierać, to możesz tez ściąć łodygę i pomachać nią lekko nad ziemią po okolicy w której chcesz miec naparstnice. U mnie całe stada siewek w tym roku Wczesniej same niepowodzenia z wysiewem, a wystarczy po prostu nie byc nadgorliwym przy pieleniu i ścinaniu przekwitnietych kwiatostanów
U mnie tez tawułki rochodza się troche jak chwasty Ale jakie ładne chwasty

Bardzo mi pasuje klimat Twojego ogrodu. Super jest.
malgol 12:32, 18 cze 2018

Zapraszam w takim razie częściej Ula
Strasznie bym chciała doczekać się własnych naparstnic.
A ta morelowa z Casto to okazała się bardzo ciekawa... zakwita jasnorózowo, potem kwiat zmienia się na morelowy a potem na smietankowy Także przekonała mnie do siebie
malgol 12:34, 18 cze 2018

margaretka3 napisał(a)
Ta morelowa, to nie mam pewności, czy powtórzy kolor, bo ja wysiewałam nasionka, które dostałam z opisem morelowa, a kwitnie na różowo.

A na bladoróżowo czy tak intensywnie?bo dziwne dla mnie ,ze zmieniają kolor na tak odmienny odcień.Np. moje jeżówki...posadziła białe a w drugim sezonie już były w większości rózowe.Ciekawe jak będzie teraz
UlaB 12:50, 18 cze 2018

malgol napisał(a)
Zapraszam w takim razie częściej Ula
Strasznie bym chciała doczekać się własnych naparstnic.
A ta morelowa z Casto to okazała się bardzo ciekawa... zakwita jasnorózowo, potem kwiat zmienia się na morelowy a potem na smietankowy Także przekonała mnie do siebie

ale ja jestem często tylko z odzywaniem się różnie
widziałam tą naparstnice w Casto tylko u mnie juz były totalnie przekwitniete i zdechłe i nie wzięłam
UlaB 12:51, 18 cze 2018

malgol napisał(a)

A na bladoróżowo czy tak intensywnie?bo dziwne dla mnie ,ze zmieniają kolor na tak odmienny odcień.Np. moje jeżówki...posadziła białe a w drugim sezonie już były w większości rózowe.Ciekawe jak będzie teraz

mi sie wydaje, ze one po prostu wracają do postawowej odmiany, z której zostały wyhodowane
niektóre odmiany niestety nie sa trwałe
margaretka3 12:54, 18 cze 2018

malgol napisał(a)

W większości ciemny różowy.
malgol 13:11, 18 cze 2018

margaretka3 napisał(a)

W większości ciemny różowy.

No to jeśli wracają do ciemnego różu to niech im będzie lubie takie
malgol 13:21, 18 cze 2018

UlaB napisał(a)

ale ja jestem często tylko z odzywaniem się różnie
widziałam tą naparstnice w Casto tylko u mnie juz były totalnie przekwitniete i zdechłe i nie wzięłam

Wiesz Ula, moja tez była dość nieciekawa.Ale musiałam jakąs w końcu mieć Kupiłam i się rozbujała, kwitnie ładnie , wypuściła dodatkowe odnózki...sprawdz, może jeszcze sa
malgol 18:38, 18 cze 2018

Dziewczyny, już się zalilam u Mrokasi, ale pokaże u siebie. Tak moje buksy wyglądają tydzień po cieciu...co robic?
AgataM 18:43, 18 cze 2018

Bardzo lubię naparstnice, szczególnie białe. Mają chyba największe kwiaty. Ale łobuzice przepylają się i z białych mam później różowe. Bardzo się rozsiewaja.
Pozdrawiam gorąco