Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mój ogród pod lasem

Mój ogród pod lasem

malgol 11:21, 16 maj 2019

Dziękuję Polinko W ustach takiej ogrodniczki jak Ty taki komplement to coś
Zapytała się u Ciebie o Ice Dance...rzucisz okiem?
mrokasia 11:32, 16 maj 2019

Gocha, sfocę Ci dziś (jak nie będzie lać) moje tawuły Goldmund - wczoraj patrzyłam, że wyglądają podobnie . Cięłam je średnio mocno wiosną i teraz właśnie są takie jak Twoje .
Ciachnij te wystające poza kulę gałązki i już. Ja swoje też będę ciąć jak się pogoda poprawi.
malgol 11:50, 16 maj 2019

Mrokasia, pocieszyłaś mnie trochę .Już myślałam,że tylko ja sobie z nimi nie radze Ale może one tak mają przez pierwsze lata..np.5 ?) a potem już gęstnieją?

Szkoda tylko tych kolorowych przyrostów bo ciachając co chwila cały czas będą zielone
eVka 12:05, 16 maj 2019

Sorki, że dopiero teraz ale planuję i planuję to moją kominkową, że zaniedbuje moje ukochane ogrody na O.

Co do tawuł, ja bym teraz mocno je skulkowała, idealnie w kulkę, nie przejmuj się, że będzie drewno widać, w dwa tygodnie zarośnie, na 100%.
eVka 12:06, 16 maj 2019

malgol napisał(a)
Mrokasia, pocieszyłaś mnie trochę .Już myślałam,że tylko ja sobie z nimi nie radze Ale może one tak mają przez pierwsze lata..np.5 ?) a potem już gęstnieją?

Szkoda tylko tych kolorowych przyrostów bo ciachając co chwila cały czas będą zielone

Tak nie będzie tych przebarwień, niestety cś za coś
malgol 12:10, 16 maj 2019

Dobra, niech przestanie padać to się za nie wezme znowu
mrokasia 13:34, 16 maj 2019

Gosia, widziałam u Polinki, że pytałaś o cięcie ID. Ja Ci powiem, że swoje cięłam dwa tygodnie temu, bo tak jak Ty nie cięłam po zimie bo ładnie wyglądały a potem z każdym dniem wyglądały coraz gorzej. Więc się wkurzyłam i przycięłam - tyle tylko, że moje już puszczały nowe źdźbła więc miałam trochę zabawy bo nie cięłam jak leci tylko niektóre kępy cięłam po dwa-trzy listki na raz by nie uciąć młodych przyrostów.
malgol 13:43, 16 maj 2019

mrokasia napisał(a)
Gosia, widziałam u Polinki, że pytałaś o cięcie ID. Ja Ci powiem, że swoje cięłam dwa tygodnie temu, bo tak jak Ty nie cięłam po zimie bo ładnie wyglądały a potem z każdym dniem wyglądały coraz gorzej. Więc się wkurzyłam i przycięłam - tyle tylko, że moje już puszczały nowe źdźbła więc miałam trochę zabawy bo nie cięłam jak leci tylko niektóre kępy cięłam po dwa-trzy listki na raz by nie uciąć młodych przyrostów.

No widzę ,że moje tez już maja młode przyrosty od środka Kępy wielkie ,nie chce mi się po listku wycinać.Podumam co robić.Ale za rok to już na pewno przytnę nisko jak trawy.
Kokesz 14:09, 16 maj 2019

Makusia napisał(a)

Ja mam artropurpureum. Ciachałam ostro w lutym. Miałam takie wielgaśne baty, ścięłam je o ponad połowę. Nic mu nie jest, ale podobno (tak mówi Toszka) klony tnie się w lutym.

Mój atropurpureum kupiony w ubiegłym roku też ma takie długie baty, mówicie, żeby ściąć w czerwcu o połowę...trochę mi szkoda i nie wiem co eM na to, bo to jego klonik?
makadamia 14:28, 16 maj 2019

malgol napisał(a)

Niestety nie.
ja mam starutką tawułę i też nie rośnie w idealną kulkę