Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mój ogród pod lasem

Mój ogród pod lasem

malgol 08:41, 07 cze 2019

Toszka napisał(a)
Dziś będę zgodna z Kwarteciekiem
Zgadzam się, Iza z dziką radością robiła jak tylko przespała się z pomysłem wycinki nadprogramowych drzew
Też apeluję o częstsze przechwytywanie aparatu, bo to co widzę na prawdę mi się podoba

Ale się cieszę ,że tak mówisz
Aniu Kwartecikowa Tobie też Dzieki wielkie

No Iza mnie przekonala ostatecznie pokazując swoją nerkę.Nie wiem czy tyle dobra zmieści się u mnie, ale będę próbowaćJak tylko przyjdzie obrzeże zaczynam działać.
Plus jest jeszcze jeden ,że gdy jesienią nie będę potzrebowac lezaka to zyskam miejsce na ogniskotakie przenośne.U nas pod lasem jest zakaz palenia ognisk,ale na srodku trawnika pewnie mogę
Toszka 09:01, 07 cze 2019

To palenisko sobie kup
U znajomej, za granicą, też mają zakaz palenia...ale nie grillowania. I kupiła sobie taki żelazny kosz na palenisko. I w nim robi sobie małe ognisko, bo lubią z mamą posiedzieć i pogapić się w ogień Jak sąsiedzi donieśli (tam niestety mocno funkcjonuje donosicielstwo sąsiedzkie oficjalnie nazywane "strażą dobrosąsiedzką") to pokazała policji, że grilla ma
malgol 09:13, 07 cze 2019

Własnie Toszko o takim palenisku - misie na nogach myślałam.Stawiam na żwirowym placyku , trawa się nie ugotuje tylko upiecze kiełbaska a potem zamykam i po zawodach
U Nas też zdarzyło się ,że ktoś doniósł ,że sąsiad wiosną gałęzie pali ,ale ostracyzm społeczny ,który spotkał donosiciela skutecznie odstrasza kolejnychJa nie palę u siebie przede wszystkim z uwagi na własne drzewa wokół.Ale na trawniku będzie bezpiecznie.

Ile to korzyści do tej pory mnie omijało...

Własnie dostałam sms, że obrzeża w drodze!!
UrsaMaior 09:15, 07 cze 2019

Oj tak, Iza z radością robiła nerkę, a za moment z radością będzie robiła z nerki elipsę Ty Gośka, też z rozmachem działaj, dzieci Ci w piłkę nie grają, po co Ci tyle trawnika
eVka 09:25, 07 cze 2019

malgol napisał(a)

Ewo, w projekcie były jakies miskanty, hortensje , berberysy, zawciąg nadmorski i kocimiętka.Ja już wiem ,że polowy z tych roślin nie chcę tutaj bo albo mam gdzies indziej albo zwyczajnie u mnie sie nie udają( kocimiętka i zawciąg)Niektórych nie lubięChcę te , które mnie zauroczyły na O. a nie miąłam na nie miejsca

Ważne, że wiesz co Ci się podoba, to już bardzo dużo.
eVka 09:39, 07 cze 2019

malgol napisał(a)
Własnie Toszko o takim palenisku - misie na nogach myślałam.Stawiam na żwirowym placyku , trawa się nie ugotuje tylko upiecze kiełbaska a potem zamykam i po zawodach
U Nas też zdarzyło się ,że ktoś doniósł ,że sąsiad wiosną gałęzie pali ,ale ostracyzm społeczny ,który spotkał donosiciela skutecznie odstrasza kolejnychJa nie palę u siebie przede wszystkim z uwagi na własne drzewa wokół.Ale na trawniku będzie bezpiecznie.

Ile to korzyści do tej pory mnie omijało...

Własnie dostałam sms, że obrzeża w drodze!!

Właśnie zamawiam takie palenisko misę bo też robimy placyj leżakowo-basenowo-paleniskowy i się zastanawiam czy brać takie z pokrywą czy bez. Masz już jakieś upatrzone?
Z donosicielami to różnie, bo czasami jednak ludzie przeginają i palą ogniska w miejscach do tego nie przeznaczonych i wtedy uważam, że trzeba zgłosić do straży miejskiej.
malgol 09:53, 07 cze 2019

UrsaMaior napisał(a)
Oj tak, Iza z radością robiła nerkę, a za moment z radością będzie robiła z nerki elipsę Ty Gośka, też z rozmachem działaj, dzieci Ci w piłkę nie grają, po co Ci tyle trawnika

do opalania sięale to co zostanie powinno wystarczyć
Zana 09:54, 07 cze 2019

effka napisał(a)

Właśnie zamawiam takie palenisko misę bo też robimy placyj leżakowo-basenowo-paleniskowy i się zastanawiam czy brać takie z pokrywą czy bez. Masz już jakieś upatrzone?

Ja bym chyba wzięłą z pokrywą. Jak zamkniesz to deszcz do środka nie napada i nie będzie się robił syfiasty zbiornik wodny.

Gocha, normalnie czuję przez ekran monitora eksplodujący z Ciebie entuzjazm do nowej rabaty
malgol 10:04, 07 cze 2019

effka napisał(a)

Z donosicielami to różnie, bo czasami jednak ludzie przeginają i palą ogniska w miejscach do tego nie przeznaczonych i wtedy uważam, że trzeba zgłosić do straży miejskiej.

Nie mam nic wybranego konkretnie,ale wiem ,że dużo jest producentów takich palenisk.Jak przyjdzie moment to pogrzebię w necie i coś wybioręChciałabym z przykrywką,żeby deszcz nie padał w popiół.

Dla mnie tez jest ważne żeby sąsiedzi dbali o las, mieli na uwadze zwierzęta i ludzi wokół. Wkurza mnie jak palą śmieci albo robią imprezę disco polo i nie można spać do rana na dodatek w srodku tygodnia .Na takich to tylko interwencja odpowiednich służb jest najlepsza. ale kiełbaska z ogniska nikomu nie powinna przeszkadzać
malgol 10:12, 07 cze 2019

Zana napisał(a)

Ja bym chyba wzięłą z pokrywą. Jak zamkniesz to deszcz do środka nie napada i nie będzie się robił syfiasty zbiornik wodny.

Gocha, normalnie czuję przez ekran monitora eksplodujący z Ciebie entuzjazm do nowej rabaty

Zebys wiedziała szkoda tylko ,że siły roboczej będę potrzebowała a wtedy usłyszę,że po co to , na co, a nie lepiej żeby tak zostało itd.Masakra jakaś z ( niektórymi) facetami