Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mój ogród pod lasem

Mój ogród pod lasem

Danucha 20:58, 20 lis 2016

Czytam, że masz projekt i zaczynasz wiosną przebudowę. Będę kibicować
malgol 21:12, 20 lis 2016

Wiem wiem Danusiu, masz rację, ale jesienią jak grabie tony liści, codziennie spadają nowe i dochodzą igly to nachodza mnie wątpliwości czy to tak fajnie . Ale wiosna przechodzi chociaż i tak zadroszcze posiadaczom tzw patelni, że mogą sądzić tyle fajnych roślin których ja nie mogę
Ale dzięki za wsparcie
malgol 21:14, 20 lis 2016

Danucha napisał(a)
Czytam, że masz projekt i zaczynasz wiosną przebudowę. Będę kibicować

Projekt to może za wielkie słowo bo to plan na zmianę rabatki pod lasem jedynie, ale każda zmiana cieszy będę miała mnóstwo przesadzania i sadzenia nowych roślin więc się cieszę bo to lubię
Andrzej_ 21:20, 20 lis 2016

malgol napisał(a)
Wiem wiem Danusiu, masz rację, ale jesienią jak grabie tony liści, codziennie spadają nowe i dochodzą igly to nachodza mnie wątpliwości czy to tak fajnie . Ale wiosna przechodzi chociaż i tak zadroszcze posiadaczom tzw patelni, że mogą sądzić tyle fajnych roślin których ja nie mogę
Ale dzięki za wsparcie

Nie prościej byłoby Gosia przelecieć te liście kosiarką z mulczowaniem?
kasja83 07:35, 21 lis 2016

malgol napisał(a)

Projekt to może za wielkie słowo bo to plan na zmianę rabatki pod lasem jedynie, ale każda zmiana cieszy będę miała mnóstwo przesadzania i sadzenia nowych roślin więc się cieszę bo to lubię

To się będzie działoA jak jeszcze lubisz zmiany-no to tylko czekać na otwarcie sezonu 2017. Co ciekawego będziesz sadzić?Masz gdzieś listę?
malgol 08:04, 21 lis 2016

Tak Kasja, na 79 stronie jest plan.
Będę sadziła derenie, cisy kolumnowe, tujki Golden Tuffet i miskanty Cieszę się bo mam mało iglaków w ogrodzie i zima jest trochę pusty.Wczesniej nie doceniałam iglaków.Sadziłam ,że skoro mam sosny to starczą za wszystkie A tu okazuje się ,że zimą są nieocenione.Także Cisy i kule Golden Tuffet powinny wnieść trochę faktury.A derenie koloru
Chciałam jeszcze choine Jeddeloh ,ale Danusia poradziła w tym miejscu z niej zrezygnować.Posadzę ja gdzieś indziej a co !
malgol 08:10, 21 lis 2016

Pazdzierzowy napisał(a)

Nie prościej byłoby Gosia przelecieć te liście kosiarką z mulczowaniem?

No więc za pierwszym rzutem liści przeleciałam Ale średnio co 2 dni nie chce mi się kosiarki wyciągać. Sasiedzi i tak patrza na mnie jak na wariatkę,że koszę w listopadzie Poza tym kosiarka nie zbiera igieł a to ich najbardziej chcę się pozbyć.
Na razie uporałam się z liścmi więc już patrze optymistycznie
malkul 10:21, 21 lis 2016

widze że jakis palnik powstał.
malgol 10:25, 21 lis 2016

masz racje Planik jak palnik bo najpierw zmiecie wszystko a potem będę sadzić nowe
kasja83 07:35, 24 lis 2016

malgol napisał(a)
Tak Kasja, na 79 stronie jest plan.
Będę sadziła derenie, cisy kolumnowe, tujki Golden Tuffet i miskanty Cieszę się bo mam mało iglaków w ogrodzie i zima jest trochę pusty.Wczesniej nie doceniałam iglaków.Sadziłam ,że skoro mam sosny to starczą za wszystkie A tu okazuje się ,że zimą są nieocenione.Także Cisy i kule Golden Tuffet powinny wnieść trochę faktury.A derenie koloru
Chciałam jeszcze choine Jeddeloh ,ale Danusia poradziła w tym miejscu z niej zrezygnować.Posadzę ja gdzieś indziej a co !

A tak...zapowiada się bardzo ciekawie. Turzyce i miskanty to jakie?