Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mój ogród pod lasem

Mój ogród pod lasem

malgol 07:45, 24 lis 2016

Witaj Kasja U mnie nic juz sie ogrodowego nie dzieje więc miło jak ktos mimo to zajrzy
Turzyce Ice Dance i miskanty variegatus sa w planie

Mysle tez o żywopłocie w miejscach gdzie teraz po opadnięciu liści widzę posesje sąsiada.Jakoś wcześniej mi to nie przeszkadzało...co posadzić ,żeby za dużo miejsca nie zabierało na obsadzonych rabatach? Cis?
UrsaMaior 08:47, 24 lis 2016

Gosia, sadź cisy. Ja u siebie mam grabowy i nie wiem za ile lat się doczekam żywopłotu, który chociaż trochę widać.
malgol 09:31, 24 lis 2016

Myślisz Iza ,że cisy szybciej rosną?
Anda 09:35, 24 lis 2016

malgol napisał(a)

Mysle tez o żywopłocie w miejscach gdzie teraz po opadnięciu liści widzę posesje sąsiada.Jakoś wcześniej mi to nie przeszkadzało...co posadzić ,żeby za dużo miejsca nie zabierało na obsadzonych rabatach? Cis?

Mysle, ze cis to dobry pomysl. Miejsca nie zabiera duzo i ciac go mozna bez ryzyka
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
malgol 10:20, 24 lis 2016

Dzięki Ewa za odzew A jaka odmiana? Hicsi, Hilli? Mam krótki fragment z Hicsii,ale jeszcze młody i zbyt szybko nie rośnie.A może jakiś pospolity?
Trochę gubię się w tych cisach a chciałabym wszystkie
UrsaMaior 10:22, 24 lis 2016

malgol napisał(a)
Myślisz Iza ,że cisy szybciej rosną?

U mnie przyrost w tym sezonie był szalony. A dużo masz do obsadzenia? Może rozejrzeć się za większymi egzemplarzami?
Anda 10:50, 24 lis 2016

Gosiu, cis pospolity baccata Najlepiej wejdź na wątek o cisach, tam jest bardzo dużo informacji, także o Hicsii i Hilli Ja sadziłam teraz niedawno odmianę Fastigiata Robusta. One są kolumnowe, więc na żywopłot niezbyt się nadają.
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
malgol 11:07, 24 lis 2016

UrsaMaior napisał(a)

U mnie przyrost w tym sezonie był szalony. A dużo masz do obsadzenia? Może rozejrzeć się za większymi egzemplarzami?

Chcę obsadzić 3 kilkumetrowe fragmenty ogrodzenia .Własnie zastanawiałam się nad czym większym od razu, ale u nas w szkółkach to takie chudziny że szkoda kasy na nie. Może wiosna przy okazji zakupów klonowych kupie tez cisy w ok.Warszawy?
Czytam ,że Hicsii i Hilli najlepsze na żywopłot,czy cos przeoczyłam?
UrsaMaior 13:52, 01 gru 2016

Gosia, ja mam media od frontu (śliczne) i baccata z tyłu. W odmiany nie wnikałam szczerze mówiąc... Media ładniejsze w mojej opinii. Jeśli tu chcesz brać też cisy, to ciężarówką przyjedź
malgol 14:26, 01 gru 2016

No właśnie tak pomyślałam, że z transportem będzie problem Najwyżej cisy kupie w swoich okolicach a do stolicy po rarytasiki przyjadę
Spodobał mi się też cis Elegantissima- na niski żywopłocik Widziałaś taki?