Kwarteciku i przy okazji Aprilku, jakże miło Was widzieć
Dzięki Ci Kochana za stipową ofertę, ale czy załapię się na ok. 30 sztuk?
Historie za płotem już mnie o palpitację serca przyprawiają. Albo coś wytną bez konsultacji albo wyburzą. No jak żyć z takimi rewolucjami. Ta moja ruderowa/postruderowa wreszcie jako tako doprowadzona do porządku w ubiegłym sezonie powinna znowu ulec przebudowaniu. No ale na to to ja się na razie nie piszę.
Zana, nie wiem czemu się martwisz na zapas tą postruderową. Zawsze narzekałaś na ruderę, omijałaś aparatem. A tu nowe perspektywy się otwierają. A jak sąsiedzi posadzą ładne drzewka? A choćby tuje w szpalerku? Wszystko lepsze niż ruderka. Bądź otwarta i pełna nadziei Zerkną na twój ogród, pozazdroszczą i będą próbowali dorównać
Buziaki Ja jeszcze jednym okiem podglądam, pisać mi się nie chce ale z siewami już ruszyłam wg twoich światłych rad, czyli mam z 10 skrzynek na parapetach na zewnątrz
Na moje oko do Rodina dziadkowi sporo brakuje. Rzeźby Camille uwielbiam, takoż i jej biografię. Dziadkowi najlepiej wychodziły lwy, męskie uda i pośladki.
Anulkowa rzeźba bardziej jest w moim guście.
Edit- wkleiłam u siebie moje ulubione.
No mam nadzieję,że wiatr je wytarmosił i cos wzejdzie bo do jesieni nie wytrzymam i znowu kupię w doniczce sadzonkę. Myslałam, ze wiosną się rozsiewa...
Anula znajdzie się no chyba że każda będzie chciała 30 sztk.
Dziewczyny pozdrawiam wszystkich,ostanie pudła z papierami kończę i wracam do żywych.
Gosia werbena późno wschodzi trochę jak pokrzywa wygląda.
U mnie jest wszędzie, od dwóch lat pojawiają się siewki z rewersją do gatunku ,występuje w dwóch wersjach.A i jeszcze mam hastatę też się sieje.
Cóż tu ja za głupoty piszę.W verbenie nie nastąpiła żadna rewersja tylko jej siewki uległy transformacji, prawdę powiedziawszy nie wiem z jakiego powodu.Część jest taka normalna a część tak jakby ździczała,kwiatki mniej intensywne w kolorze i takie jakieś wydłużone a i ulistnienie nieco inne, może jakaś krzyżówka między gatunkowa. Muszę obfocić jak będzie kwitła to przeprowadzimy dysputę.