Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród z rzeźbą

Ogród z rzeźbą

antracyt 17:41, 26 kwi 2020

Bardzo dobrze się ta nowa rabata zapowiada. Zakupy ogrodowe zawsze dobrze na nerwy robią, a jak są tak pokaźne to już w ogóle Podoba mi się parocja, nie wiem dlaczego do tej pory nie zwracałam na nią uwagi. Ja planuję jutro po jabłonkę i czarny bez wyskoczyć.
Zana 18:51, 26 kwi 2020

inka74 napisał(a)
Anula, cała przyjemność po mojej stronie dobrze było się móc spotkać i oderwać od tego wszystkiego bo człowiek już wariacji dostaje. Ja w sumie 2 kuleczki przygarnę. Z chęcią bym bukszpany na cisy wymieniła ale to musiałabym te największe kupić, 7 sztuk. Bankructwo.

No wiesz, gdyby nie Ty to tej parocji bym nie miała. Co prawda jeszcze nie wiem gdzie będzie rosła, ale coraz bardziej się z niej cieszę.
Siedem sztuk to sporo, ciężko tak na raz. Ale chyba bardzo ciężko tyle buksów rosnących przez lata wywalić. .

BKosimkArt napisał(a)
Parocja cudna, nie dziwne że Iwonka Cię namawiała...

No śliczne ma te listki z obwódką

jolanka napisał(a)
Zakupy, zakupy, zakupy..... od razu lepiej
Rabata od razu nabiera fajnego wyglądu kiedy takiej wielkości rośliny kupujemy, prawda?
Ja tam wolę derenia białego

No ale psze pani, co też pani nie pasuje w moim dereniu kwiecistym?.
Dyć pikny jest

Świdośliwy za chwilę skończą, a śliczne są takie kwitnące

April 19:34, 26 kwi 2020

Aniu, świetny postęp prac.
Bardzo fajnie wyglądają ciemierniki w kulach
Parocji zazdroszczę, też się przymierzam do niej ale się martwię czy w półcieniu pokaże na co ją stać.
galgAsia 19:35, 26 kwi 2020

Aprilku, to zależy chyba, jaki półcień
Pokolorowałam mur
Zana 19:52, 26 kwi 2020

Helen napisał(a)
Ależ miałaś odstresowoanie. Też takie planuję na długi weekend. Tylko doradcy zakupowego nie mam tak zaufanego.
Rabatka miodzio

Ja jechałam przede wszystkim po kulki. Miałabym ochotę na jeszcze wiele innych kąsków roślinnych, ale moce przerobowe mam ograniczone. Szykuję się na przyszły długi weekend majowy, ale jak na razie to prognoz są deszczowe. Oczywiście na deszcz czekamy z utęsknieniem wszyscy, no ale dlaczego akurat w weekend?

Johanka77 napisał(a)

Wstawiłam Ci ten pasek z innej perspektywy

Nie przekonał mnie

beata1974 napisał(a)
piękne te kulki cisowe marzą mi się takie na moją rabatę angielską, bo o tej porze wygląda dla mnie zawsze depresyjnie podlewam, nawożę i czekam na listki bo łysa okropnie

Tak to prawda, że szczególnie wczesną wiosną takie zimozielone elementy są bardzo ważne. Ja tę wczesnowiosenną porę określam mianem "smutek i nostalgia". Doceniłam takie elementy gdy posadziłam pierwsze kuleczki tujowe Miriam. Planuję sporą rabatę trawiasto-bylinową i zastanawiam się nad tym czy nie rozrzucić po tej rabacie takich kul, żeby właśnie wczesną wiosną nie było takiej smutnej pustki.

Kiku w tym roku jakoś słabo kwitnie. Czy to możliwe, że to przez suszę?

Johanka77 19:59, 26 kwi 2020

Zana napisał(a)

Nie przekonał mnie

No jaby Ci to powiedzieć... inne priorytety
Zana 20:00, 26 kwi 2020

galgAsia napisał(a)
Anulku, zakupki pyszneee Zwłaszcza parocja już taka wypasiona Moja już ma listki, ale z wysokości to połowa Waszych
Dobrze, że wyprawa z Inką zaowocowała poprawą nastroju Buziaki

Widziałam listki Twojej. Szczerze mówiąc to najbardziej cieszę się z derenia. Powiem Ci, że na dłuższe chwile udawało się zapomnieć o tej nieszczęsnej epdemii i tzw. wyborach. Już nie wiem co bardziej nieszczęsne.

antracyt napisał(a)
Bardzo dobrze się ta nowa rabata zapowiada. Zakupy ogrodowe zawsze dobrze na nerwy robią, a jak są tak pokaźne to już w ogóle Podoba mi się parocja, nie wiem dlaczego do tej pory nie zwracałam na nią uwagi. Ja planuję jutro po jabłonkę i czarny bez wyskoczyć.

Zuza, cieszę się, że Ci się podoba. Żeby tak można było częściej poszaleć i trochę więcej czasu na działce spędzać. Też masz fajne plany zakupowe. Bardzo mi się podobają czarne bzy.
Zana 20:05, 26 kwi 2020

April napisał(a)
Aniu, świetny postęp prac.
Bardzo fajnie wyglądają ciemierniki w kulach
Parocji zazdroszczę, też się przymierzam do niej ale się martwię czy w półcieniu pokaże na co ją stać.

Aprilku, ufff odetchnęłam, że jesteś. Bardzo intensywnie o Tobie myślę, tak całkiem bezinteresownie. Ciekawa jestem jak sobie radzisz w tym nieszczęsnym czasie zarazy. Za każdym razem jak jadę na działkę przesyłam Ci duchowe pozytywne fluidy Czy planujesz jakiś wypad do ZP?
Ja już się za bardzo nie zastanawiam nad tym czy coś da radę w półcieniu. U mnie prawie wszędzie jest półcień. No oczywiście bylin typowo słonecznych tak nie posadzę.

galgAsia napisał(a)
Aprilku, to zależy chyba, jaki półcień
Pokolorowałam mur

To fakt, półcień półcieniowi nierówny
Zana 20:05, 26 kwi 2020

Johanka77 napisał(a)

No jaby Ci to powiedzieć... inne priorytety

No bez dwóch zdań
Agania 20:44, 26 kwi 2020

Susza wszystkim doskwiera ja już śnię o deszczu, świdośliwa cudowna