Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród z rzeźbą

Ogród z rzeźbą

BKosimkArt 20:35, 21 kwi 2020

Duże masz już te niezapominajki...
Anulko śpieszę donieść, że azalki od Ciebie żyją i mają się dobrze, całe w pąkach... już pisałam u Mrokasi, że jak chodzę z wężem i podlewam to tak sobie myślę o Tobie, o April, o Joasi, co rabata to o kimś innym myślę fajnie tak mieć kawałek Waszego ogrodu
Przesyłam pozytywne myśli.
kwartet 20:36, 21 kwi 2020

SUGERUJĘ jak najbardziej sugeruję także ten tego jak ino chęci są i możliwości to modele też są nie wspominając o stęsknionej gospodyni.
kwartet 20:51, 21 kwi 2020

Hochla to by tam weszła bez problemu .Jak rozumiem sporobolusy musiały by się przeprowadzić.Myślę że dziewczyny powaliła wielkość hortensjii w sezonie,patrząc na zdjęcia mnie by też powaliła, dopiero o tej porze roku co nieco widać.
inka74 22:04, 21 kwi 2020

Zana napisał(a)

Aż mi się nie chce wierzyć, że ona będzie tak wyglądać, bo na razie to wygląda tak (czyli jeszcze trochę nieposprzątane po zimie)

A Iwonka/Inka wespół z Aprilką wmawiały mi rok temu, że hakone nijak się przed hortkami nie zmieści. Co prawda nie pamiętam ile jest od hortek to kamieni, ale tak prawie 1,5 metra to będzie. Myślicie, że to naprawdę za mało?

przywołana do tablicy twierdzę nadal, że w tej konfiguracji one tam nie wejdą albo inaczej wejdą, jak u mnie na ścisk, ale w sezonie raczej nie będą widoczne tak jak pożarte przepiękne twoje jeżówki. Chyba, żeby z tych hortek zrobić dwa razy więcej hortek, podzielić je. Pod płotem za ławką rządek by się przydał...
Magara 23:22, 21 kwi 2020

Zana napisał(a)

Minus 7 to jakaś trochę abstrakcja! Młodziutka zielenina dała radę? Nic nie padło?
Ja też mam tak fatalną ziemię pod trawnikiem momentami, że te kanciki to się tak na "słowo honoru" trzymają. Bynajmniej nie ma się czym przejmować. Żeby móc wspomóc Cię w dylematach czy coś pasuje, czy nie pasuje to wiesz....
A generalnie to lepiej czasami trochę odczekać niż mieć już i zaraz, bo potem się okazuje, że to jednak nie tak, że koncepcja się zmienia, że coś tam coś tam itd. itp. Jak pomyślę ileż głupot bym narobiła w swoim ogrodzie gdyby nie to, że mam go na odległość to ... chyba wolę o tym nie myśleć. Brak czasu zdecydowanie pozytywnie wpłynął poziom wyrzuconych w błoto pieniędzy. Boleję jednak, że do tej pory nie mam żywopłotów, bo nie mogę się zdecydować na ostateczną koncepcję

Anula, młodziutka zielenina to pewnie w części padła, ale że ja nie pamiętam co gdzie sadziłam, a rabaty mam z powodów j/w takie jakby niewytyczone, więc trochę w nieświadomości błogiej żyję na dziś to się cieszę bo wszystkie sześć jarzmianek z trudem zdobytych zlokalizowałam - wytyczyłam patykami - Małżonek się trzyma i się tam nie kręci, gorzej z kotami, które TAM WŁAŚNIE AKURAT widzą super miejsce żeby się wytarzać, grrrr....
Co do czekania i myślenia - no to ja kolejny rok myślę nad pewnymi sprawami i się nie posuwam do przodu ani ani - czyli dokładnie tak jak Ty z żywoplotem
lilarose 00:02, 22 kwi 2020

Anula,
dzień dobry, buszuję tu u Ciebie (i nie tylko) incognito od kilku sezonów,
ale zastrzygłam własnie uszkami w związku z tematem sporobolusów- mogłabyś zajrzeć na moją działeczkę i doradzić, czy one nadawałyby się do posadzenia przy mojej wejściowej pergoli.
Jak przeczytałam, że lubią sucho i ciepło a na dodatek przewieszają się (a tego pragnę w tym miejscu) to uczepiłam się myśli, że TO mogłoby być TO.
napisz mi proszę, jaka to odmiana

malgol 09:04, 22 kwi 2020

inka74 napisał(a)
przywołana do tablicy twierdzę nadal, że w tej konfiguracji one tam nie wejdą albo inaczej wejdą, jak u mnie na ścisk, ale w sezonie raczej nie będą widoczne tak jak pożarte przepiękne twoje jeżówki. Chyba, żeby z tych hortek zrobić dwa razy więcej hortek, podzielić je. Pod płotem za ławką rządek by się przydał...

Oj znam te dylematy Zazwyczaj rabata na to co planuję jest za wąska,ale wmawiam sobie wtedy ,że najwyżej będę cięła
Na 1,5 metrowej rabacie ja bym sadziła hortki z hakoną...

Johanka77 22:07, 22 kwi 2020

Zana napisał(a)

Aż mi się nie chce wierzyć, że ona będzie tak wyglądać, bo na razie to wygląda tak (czyli jeszcze trochę nieposprzątane po zimie)

A Iwonka/Inka wespół z Aprilką wmawiały mi rok temu, że hakone nijak się przed hortkami nie zmieści. Co prawda nie pamiętam ile jest od hortek to kamieni, ale tak prawie 1,5 metra to będzie. Myślicie, że to naprawdę za mało?

Ania,

no moje właśnie dzisiaj przyszły.
I też więcej nie będzie

Jak daleko powinnam posadzić te Annabelle od ściany?
Metr wystarczy?
Johanka77 22:09, 22 kwi 2020

Ale Ty chcesz sporobolus zamienić na hakone...?
KasiaBawaria 10:58, 23 kwi 2020

Moj jeden sporobolus sie zieleni. Dwa uschly niestety, ale sadzonki juz jak do mnie doszly byly nieciekawe. Moze jednak sprobuje z nimi jeszcze w innym miejscu.Jak szerokie u ciebie rosna?