Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród z rzeźbą

Ogród z rzeźbą

mrokasia 22:17, 26 kwi 2020

Proszę pani, jakie ładne zakupy i jak ładnie posadzone . Cieszę się bardzo, że złapałaś oddech.
Przeczytałam o Twoich kuklikach. Ja z kolei mam świecznicę, która w zeszłym sezonie mi jakoś zmarniała, jakby uschła chociaż wydawało mi się, że o nią dbałam. Wykopałam, ale nie wyrzuciłam tylko z jakiegoś powodu wsadziłam byle jak do doniczki, postawiłam przy garażu i .... zapomniałam. Wczoraj ją znalazłam. Zaintrygował mnie pióropusz liści w dziwnym kolorze .
anka_ 22:32, 26 kwi 2020

Zakupy wspaniałe. Kule robią niesamowitą robotę.
Anka Kiedyś będzie tu ogród "Będziesz mieć w życiu ciężkie chwile, ale to one własnie zawsze są tym, co pozwala otworzyć oczy na znaczące rzeczy w twym życiu, których wcześniej nie mogłeś dostrzec" Robin Williams
sylwia_slomc... 22:37, 26 kwi 2020

Bardzo mi się ta ścieżka podoba
Magara 00:08, 27 kwi 2020

Anula, ja o ogoniastych to bym mogła rozprawę habilitacyjną machnąć na jednym wydechu jeden rozdział byłby o tym, że moje hrabiny wysterylizowane nie chcą jeść kiełbasy z marketu na L...
Fajnie, że jesteś na działce i że działasz - oddech łapiesz, to najważniejsze
Makao_J 07:39, 27 kwi 2020

Zaszalałaś
April 08:20, 27 kwi 2020

galgAsia napisał(a)
Aprilku, to zależy chyba, jaki półcień
Pokolorowałam mur

Mur widziałam, fajnie wygląda.Jak urosną rośliny to dopełnią wyglądem i się wzajemnie elegancko podkreślą.
Mój półcień jest dość mocno rozproszony, dlatego biorę parocję pod uwagę, choć nie jestem pewna
April 08:28, 27 kwi 2020

Zana napisał(a)

Aprilku, ufff odetchnęłam, że jesteś. Bardzo intensywnie o Tobie myślę, tak całkiem bezinteresownie. Ciekawa jestem jak sobie radzisz w tym nieszczęsnym czasie zarazy. Za każdym razem jak jadę na działkę przesyłam Ci duchowe pozytywne fluidy Czy planujesz jakiś wypad do ZP?
Ja już się za bardzo nie zastanawiam nad tym czy coś da radę w półcieniu. U mnie prawie wszędzie jest półcień. No oczywiście bylin typowo słonecznych tak nie posadzę.

To fakt, półcień półcieniowi nierówny

Anula, miło mi że o mnie myślisz, i to bezinteresownie Choć możesz i interesownie. Nawet ostatnio myślałam o tobie w kontekście żurawek które ci obiecałam. To chyba dobry moment żeby porobić z nich nowe sadzonki, żebyś miała ładne, świeże. Może w tym sezonie uda ci się je wkomponować
Ja radzę sobie całkiem nieźle, mam pracę zdalną, choć dwa razy w tygodniu muszę jechać do biura. Nie jest źle, mam własny pokój i mogę się bez wyrzutów sumienia alienować Poza tym jestem introwertyczką i obecna sytuacja nie jest dla mnie bardzo niewygodna

Do ZP się wybieram, jeszcze nie wiem kiedy dokładnie. Choć przyznam że ten rok będzie z wielu przyczyn oszczędniejszy. Większy nacisk będę kłaść na pozyskiwanie nowych sadzonek z własnego ogrodu. Dostałam też sporo sadzonek od hojnego Kwartecika, więc mam co sadzić Nie czuję wielkiej presji zakupowej.
UrsaMaior 11:58, 27 kwi 2020

Jest pięknie, Anula! Cis to cis...
Wiolka5_7 12:03, 27 kwi 2020

Kuleczki cisowe idealne zaszalałaś
Rabata cisowo-ciemiernikowa mega
malgol 13:18, 27 kwi 2020

A dobrze sprawdziłaś czy te kulki cisowe są aby prawdziwe? Bo normalnie są tak idealne ,że jak sztuczne wyglądają

Piękne zakupy! Najbardziej to zazdroszczę wizyty w szkółce bo ja to przez neta ostatnio tylko zamawiam