Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród z rzeźbą

Ogród z rzeźbą

uziemiona 00:05, 30 maj 2016

Aniu super poglądowa fotorelacja, na pewno będzie przydatna. A jaki patent. Wiesz patrzę na pannę i myślę sobie, jak wyglądałaby siedząca na takich bukszpanowych poduchach. A może zapytaj Szefowa.
Uwielbiam rzeźby, gdy Franek miał 1,5 roku to u mojej znajomej, rzeźbiarki zamówiłam naturalnej wielkości jego posążek. Mały pięknie jej pozował do zdjęć i szkiców, Wyszedł mały Franuś prawie kropka w kropkę.
kerii 00:32, 30 maj 2016

Wow kobieto ale Ty pędzisz z tym wątkiem nadążyć trudno historia rabatki super, fajnie się ogląda to co było kiedyś i jak teraz to wygląda jak się człowiek nakopie i nasadzi ale efekty super
inka74 06:37, 30 maj 2016

Umbry u siebie wrzuciłam.
makkasia 14:27, 30 maj 2016

Świetna ta rabata z lavernder z żółtymi różami będzie super dzwonki brzoskwiniowe z rzeźbą pięknie się komponują ach!!
Zana 21:37, 30 maj 2016

babka napisał(a)
Fajnie się czytało i oglądało, tak możesz więcej
Czosnki i trawki w kropelkach ślicznie wyglądają, piękne zdjęcia pstrykasz.
I jestem bardzo ciekawa tej kompozycji przy rzeźbie i z różami. Czekam
Pracy przy wykopaliskach nie zazdroszczę, skąd ja to znam ... Teraz odpoczywaj szybko bo za tydzień musisz być zwarta i gotowa do drugiej tury

Bardzo lubię u innych takie relacje metamorfozy miejsc przed i po czytać i oglądać. Widać wtedy włożoną pracę. Na te róże pod rzeźbą też już nie mogę się doczekać. I na ich podobno przecudny zapach. Druga tura sadzenia Lavender chyba będzie na szczęście trochę łatwiejsza, bo już bez trawek więc trochę mniej miejsca do przygotowania.
Zana 21:38, 30 maj 2016

jazzy napisał(a)

Pewnie dlatego, że to rośliny mocno ogrodowiskowe

Ciekawe co Mirelka odpowie
Zana 21:38, 30 maj 2016

inka74 napisał(a)
Aniu ja bym się też na werbenę pisała jakbyś za dużo miała. W tym roku posiałam i ani jedna nie wzeszła ;((( nic kompletnie. Coś w zamian mogę zaoferować na wymianę )

Jak wiesz jesteśmy prawie umówione
Zana 21:44, 30 maj 2016

uziemiona napisał(a)
Aniu super poglądowa fotorelacja, na pewno będzie przydatna. A jaki patent. Wiesz patrzę na pannę i myślę sobie, jak wyglądałaby siedząca na takich bukszpanowych poduchach. A może zapytaj Szefowa.
Uwielbiam rzeźby, gdy Franek miał 1,5 roku to u mojej znajomej, rzeźbiarki zamówiłam naturalnej wielkości jego posążek. Mały pięknie jej pozował do zdjęć i szkiców, Wyszedł mały Franuś prawie kropka w kropkę.

Ale masz na myśli patent na murek? Bukszpany przy pannie raczej nie, bo: 1. głęboko się korzenią a panna siedzi pod magnolią, która korzenie ma płytko; 2. trzeba je regularnie ciąć; 3. potrafią chorować, a ja bywam tylko w weekendy a i to nie każdy więc staram się maksymalnie ograniczać rośliny mogące sprawiać kłopoty. Jak mam do wyboru bukszpany i róże (które też wymagają sporo uwagi) to jednak wybieram róże. Panna będzie chyba siedziała w dywanie z zielonej hakone, coraz bardziej skłaniam się do tej koncepcji.
Taka rzeźba Franka dzieciaczka to super pomysł. Może kiedyś postawisz małego chłopczyka w ogrodzie?
Zana 21:46, 30 maj 2016

kerii napisał(a)
Wow kobieto ale Ty pędzisz z tym wątkiem nadążyć trudno historia rabatki super, fajnie się ogląda to co było kiedyś i jak teraz to wygląda jak się człowiek nakopie i nasadzi ale efekty super

No ja po prostu nie wiem jak to się dzieje, że te strony tak się mnożą. Lubię u innych takie historie, więc sama też czasami coś z takich przemian wrzucę.
Zana 21:49, 30 maj 2016

makkasia napisał(a)
Świetna ta rabata z lavernder z żółtymi różami będzie super dzwonki brzoskwiniowe z rzeźbą pięknie się komponują ach!!

Kasiu jak mówisz, że będzie świetnie, to moje wątpliwości maleją. Cieszę się, że Ci się dzwonki przy pannie podobają, bo też nie do końca byłam do nich tam przekonana (bo takie wysokie) i oczywiście przy tej okazji wydumałam czy te róże Munstead Wood przed nią to dobry pomysł, bo też przecież trochę urosną i czy nie będą kiedyś za wysokie. Pożyjemy, zobaczymy