Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród z rzeźbą

Ogród z rzeźbą

Zana 18:53, 25 sie 2024

Mrokasiu no raczej wracam, ufam że tym razem naprawdę Szkoda, że nie udało Ci się przyjechać, ale co się odwlecze... Co do ogrodu, to wiesz, nie bardzo masz czego żałować, Lucy pochwaliła trawnik. Mój dłuższy wywód odnośnie ogrodu powyżej, tak więc raczej cieszyłam się na pogaduchy "starych znajomych"
Zana 18:59, 25 sie 2024

Aniu, Lucy bóle odstresowe, że tak to nazwę, też mam i w moim przypadku najlepsze są ćwiczenia rozciągające. Właśnie na spięte od stresu mięśnie. Tyle, że trzeba robić to regularni, a z tym to już nieco gorzej. Tym razem jednak niestety stan zapalny, ból niemiłosierny. Prochy, żele itp. i dzisiaj już jako tako. Melisę znam z ... reklamy. Skoro piszesz, że jednak skuteczna (bo ja reklamom nie bardzo ufam) to chyba zakupię. Dzięki
Zana 19:09, 25 sie 2024

Elu zacytowałaś zdjęcia hostowej, kiedy faktycznie wyglądała bardzo dobrze. Niestety dziś już tak nie wygląda. Jakieś trzy lata temu pojawiły się na mojej działce ślimaki, te wstrętne bezskorupkowe. W ubiegłym roku hosty były niemalże doszczętnie zeżarte, rabata wyglądała jakby bomba w nią gruchnęła. Myślałam, że już po hostach, ale w tym roku są, odżyły, chociaż nie wszystkie. Niestety nie wszystkie są też takie dorodne jak kiedyś. W marcu sypnęłam granulki na ślimaki i to zdecydowanie pomogło. Niestety to ogród na odległość, nie jestem w stanie zapanować nad tymi potworami. Albo przylazły nowe, albo odrodziły się jakieś uśpione pokłady tego dziadostwa, bo niektóre hosty są podziurawione. Nie chciałam później sypać ponieważ przychodzą na działkę jeże i pojawiają się zaskrońce. Nie wiem jak takie granulki mogą na nie zadziałać. Stosowałam Ślimakol. Może Ty masz jakąś wiedzę na ten temat? Ta duża żółtozielona hosta to Ivory Coast ta z kwiatami to Blue Belle. Ona ma dość grube liście i ją ślimaki oszczędzają.
Zana 19:11, 25 sie 2024

Juzia napisał(a)
Czyli co? Mogę się cieszyć? Wróciłaś na dobre?

No mam nadzieję, że tak
tulucy 19:15, 25 sie 2024

Anula, babolu Ty, to ja wyraźnie teraz podkreślam, że PODOBALO MI SIE WSZYSTKO BARDZO!!! a o trawniku wspomniałam może bardziej z podziwu dla jego stanu przy takiej suszy itp.
Zana 19:24, 25 sie 2024

tulucy napisał(a)
Anula, babolu Ty, to ja wyraźnie teraz podkreślam, że PODOBALO MI SIE WSZYSTKO BARDZO!!! a o trawniku wspomniałam może bardziej z podziwu dla jego stanu przy takiej suszy itp.

Cmokam Cię bardzo
P.S. wysyłkę zamówienia musiałam przesunąć o tydzień przez to połamanie co mnie dopadło. Odezwę się.
MiluniaB 19:30, 25 sie 2024

Cześć Anula
Zana 19:49, 25 sie 2024

Mluniu witaj, przeczytałam Twoją wiadomość, zaraz Ci odpiszę
Juzia 19:53, 25 sie 2024

Zana napisał(a)

No mam nadzieję, że tak

To ja też mam nadzieję
Kordina 20:34, 25 sie 2024

Qrza mordeczka, z tym kręgosłupem poszukaj na swoim terenie jakiegoś nie masażystę a rehabilitanta z dobrymi opiniami, znasz terapię czaszkowo-krzyżową? Bywa bardzo pomocna