Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród z rzeźbą

Ogród z rzeźbą

Gruszka_na_w... 09:30, 21 sie 2024

Anulko, jaką radość mi sprawiłaś o poranku. Jakby w ten pochmurny i deszczowy dzień zza chmur wyszło słońce. Bardzo często o Tobie myślę i mam nadzieję, że ogród daje Ci możliwość ukojenia.
Rabata na zdjęciu prezentuje się uroczo. Świetnie ją obsadziłaś. Jest subtelna, a jednocześnie bogata. Pięknie kwitną róże, a pamiętam, że wcześniej nie zawsze chciały współpracować.
Byłoby miło, gdybyś znalazła czas i siły, aby od czasu do czasu ukoić nasze stęsknione dusze sesją zdjęciową z ogrodu. Twoje zdjęcia zawsze mówią więcej niż potok słów.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
antracyt 09:44, 21 sie 2024

Powrót i to z jakim przytupem
sylwia_slomc... 10:22, 21 sie 2024

Ja się chyba obrażę. Taka nieobecność i tylko tyle fotel w zamian? Proszę tu natentychmiast odpokutować odpowiednią ilością ogrodowych fotografii nie ma to tamto
inka74 11:28, 21 sie 2024

Rabata słoneczna jest pełna lekkości.
Macham Anula.
Zana 21:12, 21 sie 2024

Dziewczyny Kochane! Bardzo dziękuję za tak liczne odwiedziny tego opuszczonego wątku i tyle fajnych, ciepłych słów

Magara przede wszystkim życzę Ci zdrowia! Cieszę się, że nie opuszcza Cię specyficzne poczucie humoru. Parsknęłam śmiechem przeczytawszy Twój post Omamy wzrokowe to stan przełomowy, teraz będzie już tylko lepiej

Nyna wzruszyłaś mnie, no serio! Dziękuję

Anpi Łał, ile wykrzykników Ogrodowa dama ma się bardzo dobrze, siedzi cały czas pod dziadkową magnolią i na wszystko ma oko

Zmiana zaszła taka, że wysiała się przy niej sosenka i jakoś tak szybko urosła, no nie wiadomo kiedy. Nie miałam serca jej wyciąć, przycinam młode przyrosty i zobaczymy jak długo uda się ją utrzymać w ryzach.

Zana 21:30, 21 sie 2024

Agapant witam po przerwie. Zdjęć będzie więcej, mam troszkę napstrykane, chyba muszę przegląd od wiosny zrobić

Monia Lucy mnie bynajmniej nie nagabywała na powrót na O. Kilka dni wcześniej byłam u Izy/Ursy, nasłuchałam się od nich o spotkaniach, poplotkowałyśmy co tam u kogo no i taj jakoś tęskno mi się zrobiło.

Basiek To jest dość spora rabata, a to tylko jej fragment. Jeszcze jest sporo miejsca do obsadzenia Kradnę trawnik ile się da, bo to jedyne miejsce w ogrodzie ze sporą dawką słońca. Tak więc nie wiem czy docelowo będzie dla Ciebie idealnie

April nawet nie wiesz jak często o Tobie myślę Już podejrzałam Twoje cudne leśne klimaty

Zana 21:51, 21 sie 2024

Lidka Witam Cię ogrodowa smarkulo Jeszcze do Ciebie nie zajrzałam, ale nadrobię

Makao jak najbardziej masz prawo nie pamiętać rabaty słoneczne bo jej właściwie nie było Coś tam niby wsadzałam, ale... Ta rabata właściwie dopiero powstaje. W założeniu są trawy i byliny. Chciejstw mnóstwo. Ma tam być mega kolorowo, wręcz może być nawet pstrokato. Taka eksplozja lata w pigułce. Wymyśliłam sobie tę rabatę już lata temu, ale różne okoliczności sprawiły, że to wszystko wlecze się i wlecze. Jak to u mnie. Na pewno nie pomaga też to, że to ogród na odległość. W tym roku gorąca pogoda też nie pomogła. Ale powoli "gonię króliczka".

Haniu niezmiernie rozczulił mnie Twój entuzjastyczny wpis W tym roku dzięki upałom naprawdę ukajam się w ogrodzie na leżaku Starą różankę przy tarasie zlikwidowałam, ale jakiś sentyment do tych roślin pozostał. Zakochałam się wówczas w Pashminie i nie mogłam jej sobie odmówić. Na tej rabacie będzie jej zdecydowanie lepiej. Nie wiem czy będzie pasowała do całości, ale... jakoś mi to że tak powiem "wisi". Mam jeszcze Lavender Ice, ją też kiedyś pokochałam no i wróciła do ogrodu
Myślę, że bardzo jej do twarzy z werbeną Bampton:

Zana 22:03, 21 sie 2024

Zuza u Ciebie to jestem prawie na bieżąco Czy to Ty kupowałaś jakoś dwa lata temu sporobolusy Cloud, które przyszły takie marne? U mnie z dziesięciu kupionych przeżyły tylko dwie sztuki. Najdroższe trawy ever

Sylwia no nie ma to tamto, mus odpokutować i nadrobić Przygotuję jakiś przegląd tegorocznego sezonu.

Iwonka macham ku Tobie również. Szkoda, że nie udało się spotkać. Mam nadzieję, że nadrobimy

Zana 22:13, 21 sie 2024

A na dobranoc sesyjka z moimi od lat ukochanymi Green Jewel. Troszkę do Was pozaglądałam, na razie po cichu, rozpoznaję teren na nowo

Wczoraj chwilę mi zajęło, zanim sobie przypomniałam jak wstawia się zdjęcia
Helen 22:16, 21 sie 2024

Anulko, dobrze że się pojawiłaś
pomimo że, mamy Ciebie też na IG, to trochę to jest inny świat
no, ale przynajmniej namiastka Twojego dobrego oka i pięknego ogrodu

Macham serdecznie