Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród z rzeźbą

Ogród z rzeźbą

Zana 18:19, 09 lis 2024

Judith napisał(a)

Hmm, może ja po prostu mam sklerozę?
O żadnym faux pas mowy nie ma, bardzo mi było miło, gdy przyszłaś do mnie jak do dobrej znajomej .
W żadne gadki o tym, ze ogród wyglada lepiej na zdjęciach nie uwierzę . Lepiej może wyglądać coś na dużym zbliżeniu, konkretny niewielki dobrze skadrowany fragment, ale nie ogólny widok ogrodu .
Panna sama w sobie jest przecudowna (dołączam do pytań TARci ), jednak jak to możliwe, ze nie masz jej zdjęcia pod kwietnym parasolem?! No mus to nadrobić gdy tylko będzie okazja .

Hmmm, a może ja mam luki pamięciowe? Nieważne
Wiosną mus nadrobić taką fotę. Myślę, że nie mam takowej, bo jak magnolia kwitnie w kwietniu to dookoła jest jeszcze tak łyso, że nijak mi takie ujęcie nie leży
Zana 18:19, 09 lis 2024

Juzia napisał(a)

Hahahaha!

Zana 18:23, 09 lis 2024

Margo2 napisał(a)
Też nie wierzę, że ogród wygląda gorzej w realu.
Cieszę się, że wróciłaś, bo bardzo lubiłam zaglądać do Ciebie.
Zawsze podziwiam osoby, które nie mieszkają w swoim ogrodzie.
A Ty na dokładkę jeszcze miałaś przerwę w ogrodowaniu.
Ogród mimo to prezentuje się cudownie.

Gosiu dziękuję Ja do Ciebie po cichu zaglądam. Masz taki piękny dojrzały ogród
Zana 18:31, 09 lis 2024

ElzbietaFranka napisał(a)

Piękny widok. U ciebie liście nie opadają tak czysciutko. U mnie kompostownik pełny.
Nie jestes odosobniona z doniczkami. Też wszędzie je mam jak kupuje rośliny wysadzamy a do donic daje kamienie aby wiedzieć jak się dana roślina nazywa bo zapominam co kupiłam a po zimie gdzie co posadziłam.

Z tych miskantow przebarwiających się popatrz jeszcze na Neil Lucas mam, Navajo - zamówione, trochę się spóźniłam, oczywiście Ledy in Red nowość - mam pierwszy rok.

Elu, dziękuję za kolejne polecajki. Ten Neil Lucas chyba fajny bo nieduży. Jednego potwora Memory już mam i więcej takich kolosów nie chcę.
Liście Elu jak najbardziej opadają, to zdjęcie zostało zrobione świeżo po zgrabieniu przez syna. Dzisiaj zajrzeliśmy na działkę, oooo jest co sprzątać U mnie te doniczki nie spełniają takiej funkcji jak u Ciebie, one są po prostu porzucone. Jakoś ciągle mi nie po drodze, żeby sprzątnąć
Zana 18:32, 09 lis 2024

Juzia napisał(a)
Ten widoczek to jest HIT!
Fajnie w końcu widzieć szersze kadry z Twojego ogrodu

Eeee, takie ujęcia w różnych porach sezonu już były, kiedyś. Przegapiłaś
Zana 18:34, 09 lis 2024

Makao napisał(a)
Ty to jakoś nie daleko April chyba masz ten ogród albo mi się pomyliło z Jolanką ale wydaje mi się że o Tobie zawsze wspominała jak ją odwiedzałam. To skoro już wróciłaś to następnym razem dwa ogrody odwiedzę

Tak, działkę mam niedaleko ogrodu April, zapraszam
Zana 19:31, 09 lis 2024

Kończę sezon dość mocnym akordem. Dzisiaj kupiłam dwa spore okazy klonów strzępiastokorych, spełniłam moje wieloletnie marzenie. Kawałek trzeba było po nie pojechać, zawieźliśmy na działkę i porzuciliśmy. Jutro sadzenie. I jeszcze wiśnie Kanzan, ale nie szczepione wysoko lecz w formie wielopniowej. Ciekawa jestem tego eksperymentu, bo w necie nie napotkałam na taką formę. Trzeba w końcu zacząć zapełniać ugór na tyłach działki. No i jeszcze miałam chrapkę na klona Scanlon, ale eM mnie powstrzymał. No i żałuję, bo piękne były.

Ostatnie jesienne tchnienie gaury, asterków i jeżówek

LIDKA 20:19, 09 lis 2024

No to czekamy na foty.
Zakończenie sezonu z przytupem.
Zana 20:28, 09 lis 2024

Lidziu wszystko już łyse, bez liści. Nie wiem czy cokolwiek będzie widać
Alija 20:52, 09 lis 2024

Zacne zakupy poczyniłaś, fajne zakończenie sezonu.