Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród z rzeźbą

Ogród z rzeźbą

Zana 22:39, 07 lis 2024

TAR napisał(a)
Moi sympatyczni sasiedzi juz rok mieszkaja na dzialce w holenderce obok dom juz stoi od marca. W weekend sie przeprowadzaja.
Nie wiem jak daja rade. Parka doroslych i dwoje dzieci ja chyba nie dalabym widzac prawie gotowy dom obok.

Nadzieja zamieszkania w tym nowym domu trzymała ich przy życiu Innej motywacji tego wyczynu nie dostrzegam, no może jeszcze młodość

Zana 22:39, 07 lis 2024

Judith napisał(a)
Zana, dzień dobry
Dawno kiedyś błąkałam się po Twoim wątku, pamiętałam o rzeźbie i to że jej historia jest nieznana .
Tym razem się ujawniam i zostawiam swój zachwyt . Stworzyć taki piękny ogród w miejscu wakacyjnym to wspaniałe i nieczęsto spotykane zjawisko .
Ciesze się, ze do mnie trafiłaś, tym bardziej że dostrzegam, że masz dwuletnie przerwy od Ogrodowiska .
Cofnęłam się dość mocno, by zobaczyć gołą pannę w magnoliowym kwieciu, ale bez sukcesów . Podpowiesz, gdzie ją taką można zobaczyć? .

Judith, dzień dobry, a właściwie dobry wieczór Kurcze, Ty mi się tu witasz tak oficjalnie a ja mam wrażenie, że my się już całkiem dobrze znamy. Do Ciebie zawitałam po dwóch bodajże latach jak do starej dobrej znajomej No nie mów mi, że nie pisałyśmy u siebie nawzajem. Jeśli tak jest to ja przepraszam za moje faux pas.

Bardzo Ci dziękuję za te pochwały i tradycyjnie dodam, że zdjęcia prezentują ogród lepiej aniżeli wygląda on w rzeczywistości. No cóż, taka przypadłość mojego aparatu fotograficznego
No i teraz przechodzę do gołej panny pod magnoliowym kwieciem. Przeszukałam swoje archiwum z kilku lat i nie mam takiego zdjęcia! Mam tylko takie w dwóch częściach, ale z tego samego dnia, kwiecień 2018:

Kwiecie

I goła panna

TAR 11:30, 08 lis 2024

ta rzezba jest boska, jaki to adres??? duzo waży?
Judith 11:48, 08 lis 2024

Zana napisał(a)

Judith, dzień dobry, a właściwie dobry wieczór Kurcze, Ty mi się tu witasz tak oficjalnie a ja mam wrażenie, że my się już całkiem dobrze znamy. Do Ciebie zawitałam po dwóch bodajże latach jak do starej dobrej znajomej No nie mów mi, że nie pisałyśmy u siebie nawzajem. Jeśli tak jest to ja przepraszam za moje faux pas.

Bardzo Ci dziękuję za te pochwały i tradycyjnie dodam, że zdjęcia prezentują ogród lepiej aniżeli wygląda on w rzeczywistości. No cóż, taka przypadłość mojego aparatu fotograficznego
No i teraz przechodzę do gołej panny pod magnoliowym kwieciem. Przeszukałam swoje archiwum z kilku lat i nie mam takiego zdjęcia! Mam tylko takie w dwóch częściach, ale z tego samego dnia, kwiecień 2018:

Hmm, może ja po prostu mam sklerozę?
O żadnym faux pas mowy nie ma, bardzo mi było miło, gdy przyszłaś do mnie jak do dobrej znajomej .
W żadne gadki o tym, ze ogród wyglada lepiej na zdjęciach nie uwierzę . Lepiej może wyglądać coś na dużym zbliżeniu, konkretny niewielki dobrze skadrowany fragment, ale nie ogólny widok ogrodu .
Panna sama w sobie jest przecudowna (dołączam do pytań TARci ), jednak jak to możliwe, ze nie masz jej zdjęcia pod kwietnym parasolem?! No mus to nadrobić gdy tylko będzie okazja .
Juzia 15:39, 08 lis 2024

TAR napisał(a)

Hahahaha!

Margo2 15:56, 08 lis 2024

Też nie wierzę, że ogród wygląda gorzej w realu.
Cieszę się, że wróciłaś, bo bardzo lubiłam zaglądać do Ciebie.
Zawsze podziwiam osoby, które nie mieszkają w swoim ogrodzie.
A Ty na dokładkę jeszcze miałaś przerwę w ogrodowaniu.
Ogród mimo to prezentuje się cudownie.
ElzbietaFranka 21:52, 08 lis 2024

Zana napisał(a)
Widoczek ogólny, to jest można powiedzieć połowa działki. Prawy dolny róg to fragmencik słonecznej rabaty. Oczywiście zawsze musi być jakaś porzucona doniczka Niedługo to będzie mój znak rozpoznawczy

Piękny widok. U ciebie liście nie opadają tak czysciutko. U mnie kompostownik pełny.
Nie jestes odosobniona z doniczkami. Też wszędzie je mam jak kupuje rośliny wysadzamy a do donic daje kamienie aby wiedzieć jak się dana roślina nazywa bo zapominam co kupiłam a po zimie gdzie co posadziłam.

Z tych miskantow przebarwiających się popatrz jeszcze na Neil Lucas mam, Navajo - zamówione, trochę się spóźniłam, oczywiście Ledy in Red nowość - mam pierwszy rok.

Juzia 22:47, 08 lis 2024

Ten widoczek to jest HIT!
Fajnie w końcu widzieć szersze kadry z Twojego ogrodu
Makao 06:49, 09 lis 2024

Ty to jakoś nie daleko April chyba masz ten ogród albo mi się pomyliło z Jolanką ale wydaje mi się że o Tobie zawsze wspominała jak ją odwiedzałam. To skoro już wróciłaś to następnym razem dwa ogrody odwiedzę
Zana 18:14, 09 lis 2024

TAR napisał(a)

Waży duuużo Adres? Nad Bugiem, za Radzyminem Nie jesteś pierwsza chętna