Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród z rzeźbą

Ogród z rzeźbą

antracyt 09:34, 11 lis 2024

Strzępki bez problemu wypatrzy sprawne oko ogrodnika Ach ta kora... zazdroszczę
Rabata w szerszych kadrze bardzo ładnie się prezentuje. W porównaniu przed i po rzuciły mi się jeszcze w oczy uprzątnięte liście
Juzia 10:16, 11 lis 2024

Ooooo! Fajowo!
Strzępki u Hani mnie zachwyciły!
Teraz będę podziwiać jeszcze u Ciebie
Miskantowo 11:17, 11 lis 2024

Zana napisał(a)
Strzępki posadzone, ale trzeba dobrze wytężyć wzrok aby je wypatrzeć

Pienieczki nie są grubaśne, ale egzemplarze dosyć wysokie, ze trzy metry mają (tak na oko)

Aaaaa, to dlatego ich nie zauwazylam. Są za duże
Szukalam maluszków.
Zana 12:01, 11 lis 2024

Gruszka_na_wierzbie napisał(a)
Kłopotów z zamkiem nie zazdroszczę. Mam nadzieję, że zdolny ślusarz rozwiąże problem.
Strzepki rzeczywiście są bardzo wysokie. Za dwa lata powinny zacząć nabierać masy. Gratuluję posadzenia parocji.
PS. Jeden ze strzępków robi u mnie za gwiazdę ronda, a drugi był nieco przytłumiony przez śliwy wiśniowe. Śliwy odeszły do drzewowego nieba, więc jest nadzieja, że strzępek rozwinie skrzydła.

Na szczęście udało się wyjąć złamany klucz. Strzępki wysokie, ale chudziutkie. Korony też nie są wielkie. Akurat na obecną chwilę mi to pasuje, niech sobie spokojnie rosną. Trochę mnie dzisiaj to i owo pobolewa po tym wczorajszym sadzeniu. Twojego strzępka już sobie dzisiaj przy porannej kawie namierzyłam, ależ się rozhulał
Zana 12:09, 11 lis 2024

Miskantowo napisał(a)
Powiem Ci, że na zdjęciach to rzeczywiście szału nie ma. Ja jakoś nawet z wyszukaniem tych patyków na zdjęciu mam problem.
Te klony rosną duze?
Super wygląda taka łuszcząca się kora.
W ogole super wygląda Twoj ogród w jesiennej odsłonie…

Podają, że ok 6-9 m wysokości i 5-6 szerokości, ale to chyba za wiele lat, one ponoć szybko nie rosną. Aczkolwiek u Hani/Gruszki już pięknie się prezentuje.
Nie dziwię się, że nie możesz ich dojrzeć. Trochę chudziaczki są, ale i tak się cieszę. Wiesz, ja trochę w amoku byłam. Pojechaliśmy specjalnie po te klony więc nie wchodziło w rachubę wrócenie bez nich. Gdybym wcześniej je wynalazła to pewnie byłby większy wybór. Wydaje mi się, że teraz musiałam wybrać najlepsze z tych "najgorszych" co zostały. Było kilka sztuk z grubszymi pieńkami, ale jakieś takie niewyględne. Ja na te klony "choruję" od lat, niestety nie mam za wiele czasu na eskapady do różnych szkółek.
Zana 12:10, 11 lis 2024

anpi napisał(a)
Zana, cudne jesienne ujęcia, i te szerszej perspektywy i te bardziej szczegółowe dodatkowo magiczne! Masz jakieś fotki z pełni sezonu rabaty słonecznej?

Dziękuję Aniu Rabata słoneczna cały czas w budowie, za wiele zdjęć w szerszych ujęciach nie mam, ale później wyłuskam co nieco i wstawię
Zana 12:11, 11 lis 2024

Makao napisał(a)
Kurcze ale fajne klony

Noooo, fajne będą Spełniłam marzenie
Zana 12:16, 11 lis 2024

antracyt napisał(a)
Strzępki bez problemu wypatrzy sprawne oko ogrodnika Ach ta kora... zazdroszczę
Rabata w szerszych kadrze bardzo ładnie się prezentuje. W porównaniu przed i po rzuciły mi się jeszcze w oczy uprzątnięte liście

Zuza Mężaty wczoraj się trochę grabiami namachał. Dąb jeszcze nie powiedział ostatniego słowa Kilka worków liści brzozowych odstawionych na kompost. Dużo dębowych mam jeszcze na rabatach. Potrzebuję chociaż jednego dnia, żeby jako tako ogarnąć i trochę posprzątać przed zimą. Wiosną jest mnóstwo rzeczy do robienia.
Zana 12:18, 11 lis 2024

Juzia napisał(a)
Ooooo! Fajowo!
Strzępki u Hani mnie zachwyciły!
Teraz będę podziwiać jeszcze u Ciebie

U Hani już dorodne Moje takie na razie takie sobie, ale są i mega się z nich cieszę
Zana 12:18, 11 lis 2024

Miskantowo napisał(a)

Aaaaa, to dlatego ich nie zauwazylam. Są za duże
Szukalam maluszków.

Wiola