Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród z rzeźbą

Ogród z rzeźbą

kamila66 09:04, 04 maj 2017

Nic nie cytuje bo wszystko piękne Też mam takiego jednego tulipana na rabacie pod domem
bacowa 09:05, 04 maj 2017

Zana napisał(a)
. Sporobolusy też powoli się zielenią, wszystkie przeżyły:
G[/img]

I to jest dla mnie dobra wiadomość, bo kupiłam tę trawkę. Pamiętasz jaka ona wysoka urosła ?, tak + ,-.
Anda 09:28, 04 maj 2017

Piękne, klimatyczne zdjęcia jak i ogród tu pokazujesz MW startuje wolno, bo zimno, szybciej jej pójdzie jak będzie cieplej. Krzaczek pięknie rozkrzewiony, będzie dobrze
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Sebek 09:32, 04 maj 2017

Zana napisał(a)
A na koniec mam pytanie techniczne: czy już pocięłyście liście od wiosennych irysów? U mnie wyglądają tak (to te wysokie całkiem z przodu) i nie wiem czy je już ciachnąć:

Zana ja zawsze wyginam te liście i wsadzam pod inne rośliny, by sobie spokojnie uschły. Z tym, ze u Ciebie może być z tym ciężko
Kawa 09:45, 04 maj 2017

śliczne foty a ten carex montana bardzo ładny
bardzo
ren133 10:11, 04 maj 2017

Zana napisał(a)
Jak dla mnie to ten długi weekend jednak trochę za krótki jest. Upłynął nam bardzo pracowicie. W piątek po południu rozpoczęły się przygotowania do remontu pokoju młodego czyli odgruzowywanie, w sobotę pomalowałam ściany, w niedzielę wyprawa po nowe biurko, skręcanie i ponowne układanie wszystkich rzeczy. Masakra, ale cieszę się, że mamy to już za sobą, Ignacy przeszczęśliwy, bo już dłuuugo błagał o ten remont.

Na działkę pojechaliśmy w dopiero w poniedziałek. Po kwietniowej wizycie pani zimy zdecydowanie ucierpiały hortensje ogrodowe, młode listki są nadmrożone i pewnie kwiatów znowu nie będzie. Jak je na zimę opatuliłam i pięknie przetrwały, to mi je wiosna załatwiła. Cały dzień ryliśmy w ziemi, tzn. oczywiście wywoziliśmy taczkami żółty piach na szykowanej rabacie przy tarasie, na której mają zamieszkać róże. No i końca nie widać, jak te róże w końcu wsadzę, to nie wiem czy jakiś kwiat tym roku zobaczę.

Kilka fotek cykniętych na szybko w przerwach w ryciu ziemnym, najpierw ubiegłoroczne tulipany, wyglądają na niezawodne, muszę odgrzebać ich nazwy:

Śliczne zdjęcia
Właśnie rozważam połączenie białych tulipanów z różowymi
Zana 10:33, 04 maj 2017

Booooziu ilu gości

Łucja i to jest dobra wiadomość. Tych wykopywać nie będę, co najwyżej jesienią dosadzę i już.

Jolanka z tulipanów wykopałam w ubiegłym roku tylko exotic, bo chciałam je przenieść w inne miejsce. A i tak na starym kilka się ostało.

Natka te szafirki sadzone są ubiegłej jesieni, posadziłam w kole 140 sztuk (takie duże paczki kupiłam, pakowane po 70 sztuk), tak więc o ich mnożeniu się jeszcze nic nie mogę powiedzieć.

Łukasz dzięki. Liście irysów stojące na baczność nawet mnie nie irytują, tylko jakiś chaos mi tam tworzą, ale wytrzymam i dam im jeszcze pożyć.

Ola też mnie to dziwi, że one tak prościutko stoją.

Basiu jesteś kolejna z dobrą wiadomością o irysach
07_Rene 10:45, 04 maj 2017

Piękna sesja tulipanowa
U mnie molinia v. też już wystartowała, bardzo ją lubię.
U mnie też nic nie rośnie, tak jak powinno. Zimno, mokro, niewiele się da robić.
Zana 11:15, 04 maj 2017

Konieczki . Takie malutkie fragmenciki pokazuję, całość nie wygląda imponująco. Poryłam i trza to teraz pokończyć.

Małgosia krokusów u mnie to tyle co kot napłakał. Właściwie nie wiem kiedy powinno się je ścinać.

Kacha i Kasja czyli Kaśki dwie, dziękuję Wam podwójnie. Montany powinno być tam więcej, ale niestety częściowo zamiast montany przyjechały the beatles, co się później okazało. Jak się dobrze przyjrzeć, to widać na zdjęciu takie niewydarzone kępki, to właśnie są beatlesy.

Iwonko to są szafirki armeńskie, mam je dopiero pierwszy raz, więc trudno mi coś mądrego powiedzieć na ich temat. Zajrzę do Ciebie oblukać Twoje.

Kasiu ja szafirków pozazdrościłam dziewczynom rok temu na wiosnę i jesienią już nie odpuściłam, zakupiłam. Nawet nie bardzo wiedziałam, że jest ich ileś tam odmian. Tak więc te moje armeńskie mam całkiem przypadkowo, potrzebowałam dużo a one były pakowane w torby po 70 sztuk. Dzięki za info o zapachu hiacyntów, to by się w takim razie u mnie potwierdzało. Cóż, trzeba jesienią tych jasnych kupić
Moniq 12:15, 04 maj 2017

Anula cudną wiosne pokazujesz. Tulipany, szafirki, trawki wszsytko chwyta za serce