Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród z rzeźbą

Ogród z rzeźbą

natka098 16:05, 03 maj 2017

Cebulowe cudne, fajna gra świateł na zdjęciach. Moje jeszcze nie zakwitły, ale już coraz bliżej im. Szafirki tak szybko się mnożą, czy tak dużo posadziłaś gęsto?
Luki 19:41, 03 maj 2017

Piękne kadry jak zwykle Nie powiem listki irysów dopóki stoją nie irytują, ale jak zaczną się kłaść to mogą denerwować, szukając pozytywów to przynajmniej zielone są i końcówki nie obsychają
babka 19:45, 03 maj 2017

Luki napisał(a)
Piękne kadry jak zwykle Nie powiem listki irysów dopóki stoją nie irytują, ale jak zaczną się kłaść to mogą denerwować, szukając pozytywów to przynajmniej zielone są i końcówki nie obsychają

No właśnie, moje się kiwają na różne strony u Anuli ładnie w szeregu jak żołnierzyki
BKosimkArt 20:23, 03 maj 2017

Ja Irysów nie wykopuję i kwitną co roku... a o podcinaniu liści nie słyszałam... i w sumie nie praktykowałam
Konieczki 21:41, 03 maj 2017

Ja sie tu powtarzam ale lubie Twoj ogrod w Twojej migawce
malgol 22:08, 03 maj 2017

Piękny masz ten ogród! Szafirki wśród carexow urocze w ogóle super klimatyczne miejsce
A co robisz z liscmi krokusow? Kiedy scinasz?
Kacha123 07:21, 04 maj 2017

Piękne zdjęcia! Szafirki z montaną - mniam!
kasja83 07:56, 04 maj 2017

Aniu-ale nas tutaj czarujesz fotkami!Pięknie.
Iwk4 08:15, 04 maj 2017

Zana napisał

Munstead Woood stoją jak zaklęte:

Sporo osób narzeka na MW.
U mnie rosnie jak na drożdżach. Pewnie trafilam na dobrą sadzonkę.

Aniu, nie podobają mi się moje szafirki. Nie umiem ich skomponowac. Ilosc zielonych lisci mnie przeraża. Podpowiedz proszę nasadzenie.

O iryskach przeczytalam. Bardzo ciekawy artykuł.
Kasia_CS 08:56, 04 maj 2017

Aniu, zazdroszczę exoticow, mnie nie dane było ich dostać jesienią. U Ciebie piękne się prezentują szafirki to ulubione wiosenne kwiatki mojego eMa i mam tylko małą kępkę.. Tak mnie teściowa ostrzegala, ze mnożą się szafirki okrutnie i w doniczce zadolowalam tylko.. Ale tak sobie myślę, ze mnie to pasuje, że tak sie rozrastają, bo są prześliczne na przyszły rok lądują prosto do gleby

U mnie MW bardzo ładnie się zieleniła-bardzo jestem jej ciekawa na żywo, jak zakwitnie i tego osławionego zapachu...

A co do hiacyntów, to ostatnio ktoś mi mówił taka teorię, ze im ciemniejsze to mniej pachną. Może coś w tym jest? Moje jasnorozowe i białe były pachnące, a takie amarantowe, które kupowalam kwitnace w doniczce juz tylko lekko aromat roztaczały.